Shading, rouge och highlight

Innehåller adlinks

I veckan hade jag Xenia över för vi skulle iväg på ett event och jag har visat henne lite hur man ska använda contouring. Men när hon satte sig och skulle göra allt på egen hand så hade hon glömt bort hur man gjorde så highlightern hamnade där shadingen skulle ligga och tvärtom så jag tänkte att det kanske inte är så himla lätt att komma ihåg allt så här kommer en liten guide på de tre stegen och vart de ska ligga:
Produkterna jag använder är ett stick från Beauty UK (finns ett grymt kit för 199kr!!), rouge från L´Oréal, higlighter från Too Faced och borstarna från LH Cosmetics.
Såhär ser det ut när jag bara lagt en lätt bas. Basen som jag använder här och typ dagligen är denna!
Börja med att känna vart ”diket” är i kinden, den är precis under kindbenet. Där ska shadingen ligga och färgen på din shading ska var lite brun grå. Gå inte för långt fram med den, jag brukar sikta på att gå från örat och inte gå längre in till ögats yttre kant.
Man kan såklart arbeta med olika produkter men här använder jag ett cremestick från BeautyUK så den arbetar jag in med mina fingrar. Ni ser även att jag lagt shadingen under käklinjen för att markera den och även den arbetar jag in.
Såhär ser det ut när jag arbetat in shadingen.
Sedan går jag på med rouge och då använder jag L´Oréals Life´s a peach.
Jag tar väldigt lite rouge på borsten, trycker ihop den platt för det gör att man kan precisera produkten mer så det blir jämnt.
Jag tar borsten och går in i samma ”dike” som shadingen och suddar försiktigt uppåt. Här går jag lite emot ”reglerna” eftersom jag arbetar med en pudrig produkt direkt på en krämig men jag tycker att det fungerar bra ändå. Det hade vart en grej om det skulle vart en riktigt fotografering där man ser allt in i minsta detalj men eftersom detta är en sådan pass lätt contouring så är det inget som märks av. 😉 Sedan när jag borstat upp den lite så duttar jag med borsten över kinden. Tänk att rougen ska sluta precis vid högsta punkten av kinden och hur långt fram man ska gå med den beror såklart på formen av ansiktet. Men jag försöker att hålla den ganska långt ut för att ge ansiktet ett lyft uppåt och utåt. 
Sedan går jag på med highlightern från Too Faced, min favvoprodukt! Den ska ligga på högsta punkten av kinden för att ge ansiktet ett rejält lyft. Jag brukar även lägga lite framtill på kinden för jag tycker att ansiktet lyser upp mer. Sedan glömmer vi inte att lägga det på näsryggen, nästippen, amorbågen och vid brynets högsta punkt. 😉
Såhär blir det efteråt, jämför denna bild med den när jag inte hade gjort något. Det blir ju en stor skillnad fast att man inte lägger så mycket. 😀

6 reaktioner på “Shading, rouge och highlight”

 • Leoni skriver:

  ÄLSKAR såna här inlägg! Särskilt när det är detaljerat som hur långt fram shadingen ska gå, det framkommer aldrig i YT-tutorials och jag inser nu att jag har gått alldeles för långt fram – Gör om, gör rätt. Du har alltid de bästa tipsen!

 • iseedee skriver:

  Jag måste köpa den Too Faced highlightern. Den ser så fin ut!! =)

 • Jenny skriver:

  Wow ohhh så fin du är!!! Otroliga drag! Och så en liten (kanske för personlig) fråga bara, har du ”fixat” din näsa eller hade du turen att du föddes med den?

  • Tove skriver:

   Hahah asså annica är jättefin! Håller absolut med, men dragen är ju fixade med operation(näsa) , fillers i kinder, och Botox lite här å var😉

   • Jenny skriver:

    Phuu nu blev jag lite lättad när allt inte är naturligt. Nu känner jag mig liksom inte lika ful med mitt totally natural face* skratt* 😉

 • Elin skriver:

  Hej! Hur känns det över att M har Nina? Vad tycker du om henne?

  Känns det jobbigt när du tillexempel ska hämta/lämna Stitch där och träffar dom, tillsammans?

  Jag tycker du gör allt så bra! Du är INSPO. Kram <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.