Säkerhetsdörr

Min renovering börjar lida mot sitt slut! Eller ja badrummet är kvar men det får vänta till början av nästa år för just nu har det vart så mycket och jag vill verkligen bo in mig nu, har ordning och reda.

Det är verkligen en helt ny lägenhet och jag tänkte börja visa vad det är jag har gjort i hemmet. Det första som jag lade märke till var att jag behövde en ny dörr, asap! Dörren som var till lägenheten var mer eller mindre fallfärdig och för mig är det helt ofattbart.

En säkerhetsdörr för mig är superviktigt, det är ditt hem och din trygghet som finns där inne. Varför inte säkra det på bästa sätt genom att sätta dit en riktigt jäkla bra dörr!? Det är typ det enklaste sättet att skydda ditt hem från inbrott, det är en grym investering och jag tycker att det borde mer eller mindre vara lag på det. I alla fall från försäkringsbolagen!

Jag googlade på säkerhetsdörrar och den första som kom upp var >>Dörrakuten<< och dom hade jag hört talas om innan så jag vände mig till dom direkt för att få min dörr så fort som möjligt. Jag ville även ha den lite speciell för på utsidan är det metalldetaljer som handtag, brevlåda, nyckelhål etc och såklart måste dörren passa in med alla andra i trapphuset. Men på insidan ville jag ha mässing och det var inga problem för dom att fixa, jag ville även att insidan skulle var mönstrad och inte helt slät och det kostade lite extra men det var det värt för en fin dörr gör väldigt mycket. 🙂

Jag valde den mest säkra dörren just för att jag vill känna mig trygg när jag är hemma men även när jag är bortrest. Det ska inte gå att bryta sig in i mitt hem med en kofot vilket man hade kunnat göra med den tidigare dörren. Den förra dörran gick typ att bara haka av och sedan var du inne, tacka gud för att ingen gjorde det.

>>Dörrakuten<< kom hem med dörren, monterade den på några timmar så att den skulle passa och för att det skulle se bra ut. Målade den så den såg ut som alla andra dörrarna i trapphuset och jag är så nöjd över resultatet! 🙂

Här är den tidigare dörren…fallfärdig…
Och här är den nya, silver på utsidan och mässing på insidan.

17 reaktioner på “Säkerhetsdörr”

 • anonym skriver:

  Ja det är viktigt att ha rejäl dörr så man känner sej trygg och slipper inbrott och snygg blev den. 😊

 • Janne skriver:

  Har du betalat nånting i din lägenhet? Tycker det är fantastiskt hur dessa företag går på att sponsra dig ska konvertera nånting till dom. Ni tjänar (enligt er) jättemycket pengar (även om det inte återspeglas i era bokslut) men ändå ska ni tigga till er allt gratis. Så patetiskt på något sätt.

  • Annica Englund skriver:

   Jag har betalat för den här dörren men vi gjorde ett samarbete så jag fick en liten rabatt.

  • Tove skriver:

   Kan hålla med.. konstig värld vi lever i där de som har arbeten som tex räddar eller tar hand om andra människor tjänar skit medan de som skriver om sitt dagliga liv och gör reklam tjänar gött med pengar och dessutom får rabatt och blir sponsrade…menar inget personligt mot just dig Annica, va bara en tanke som kom upp i å med Jannes kommentar🙄

 • Yess skriver:

  Åh vad fint! Trodde inte säkerhetsdörrar hade brevinkast, känns lite konstigt för det sänker ju säkerheten direkt typ 🤔 finns kanske olika säkerhetsklasser ifs, våran har det tex inte. Himla mysigt har du fått det hemma iallafall, hoppas du är nöjd och känner att du trivs 😁

 • Anne skriver:

  Har du bytt soffa? Har du inte kvar den i sammet?

 • anna skriver:

  bilder från köket, vill nog alla se

 • Malin skriver:

  Tycker det är så läskigt med brevinkast. Vem som helst kan ju kasta in något som brinner, men det är TUR att det är portkod det minimerar ju risken betydligt att nån galning ska gå in och kasta in nåt. Jag vet, jag är en ”katastrof-tänk-människa” inte min bästa egenskap. Sen är det ju så när man har hund att man tänker extra mycket på säkerheten. Tycker det är märkligt att inte Stockolm hänger med i utvecklingen. I vår stad (en lite håla) har ALLA hus brevlådor längst ner precis vid ingången så brevbärarna sparar sina ben. Förstår inte varför man inte har det i Sthlm, mycket märkligt. Sen har i stort sett alla bostadsrätter riktiga säkerhetsdörrar.

  • Annica Englund skriver:

   jag vet, så många gånger jag tänkt på det själv då jag har bekanta som vart med om det. 🙁 Men det kommer ni bli så inom kort att alla får brevlådor i trapphuset, både för säkerheten och för brevbärarna så det slipper springa upp och ner i alla trappor.

 • Johannes skriver:

  Alla beslag har lite olika ytbehandling. Inte snyggt. Märks att det är Dörrakuten som varit framme. Hoppas du fick rejäl rabatt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *