Såhär uppnår du dina mål i livet!

Årets blogg 2018!

Jag och Daniel startade vår dag på Trattorian som ligger på Kungsholmen, en av de bästa brunchställena om ni frågar mig. Italiensk mat som är så förbaskat god, atomsfären är så avslappnande att man skulle kunna sitta där i timmar. Alltså perfekt miljö för brunchhäng, det är mysig musik, fin utsikt och bra service! 🙂

Vi pratade såklart om helgens upplevelser och kom in på vår stund på Skogskyrkogården och det ledde oss in på ett rejält deep talk. Jag frågade honom ”vad vill du bli när du blir stor?” och det är så skönt att idag, IDAG, har jag själv svar på den frågan. Hade någon frågat mig för ett par år sedan så hade jag sagt ”just nu vill jag göra det här och sedan får vi se”. Men idag VET JAG vad jag vill göra med mitt liv och det är så fantastiskt att höra sina vänner säga samma sak.

Det finns en del människor som säger ”alla kan inte lyckas” men jag tror det. Visst att det finns de människor som tex föds i strålkastarljuset och det underlättar en hel det, men det behöver inte betyda att alla inte kan lyckas. Det som är så avgörande är hur din inställning till saker och ting är. Det finns så många fina berättelser om hur folk flyr från sitt land, börjar på noll men gör allt dom kan för att lyckas i livet och gör det. För vissa betyder ”lyckas” att skaffa sig en karriär och tjäna fett med cash medan för andra betyder det att skapa sig en trygghet och kunna försörja sin familj och låta sina barn få växa upp en trygg miljö.

Jag beskrev det som att ”livet är lite som en TV, man föds med ett basutbud. Du har 1, 2 och 4an och sedan är det upp till dig att lägga till alla extrakanaler”. Hur du gör det är din uppgift att ta reda på och har du kämparglöden och viljan så kommer du att lyckas. Det är ingen som föds till ett fotbollsproffs utan den personen som ha viljan och passionen kommer lägga så mycket tid som behövs för att hen ska komma dit hen vill.

Ett tips jag kan ge till er är att tänka att livet är som en trekant som står på sin bredaste del. När du är där nere så är det många olika saker som händer i ditt liv och det känns stabilt. Vill du ha det så är det helt fine men har inte för stora förväntningar på att du kommer att lyckas med dina drömmar om du håller dig kvar på botten.

Det du måste börja göra är att ta reda på vad du vill göra i livet, vad är din dröm!? Om du nu får möjligheten att önska dig vad fasen som helst, vad skulle det vara!? När du har svaret på det så är min nästa fråga: vad är det som stoppar dig? Har du svaret på det så ska du börja tänka hur ska du göra för att arbeta runt det här hindret?

För mig var det att börja sålla bort saker i mitt liv, saker som jag lade onödig tid och energi på fast jag inte ens brann för det. Det var allt från människor som på något sätt bromsade mig eller hade dåligt inflytande till jobb och fritid. Jag sa upp kontakten med många bekanta, blev singel, lade av helt med jobb och saker i mitt liv som jag ändå inte brann för. Jag slutade med Youtube för att det gav mig mer ångest än glädje. Sedan var det verkligen inget som jag ville jobba med resten av mitt liv. Jag sade upp alla samarbeten som också tog emot att göra. Så fort ett förslag kom upp på bordet så kände jag efter hur är min känsla i kroppen inför det här? och sedan gick jag efter den. Tog det emot så fanns inget annan än ett Nej. Kände jag mig glad över förfrågan och var peppad ja men då var det ju självklart att jag skulle på mig det. Men jag tänkte också hur gynnar det här mig och mina mål? Med hjälp av detta, kommer jag komma längst upp på den där triangeln?

När du börjar sålla bort saker från din grund i triangeln då kommer du att börja klättra upp mot ditt mål som är längst upp på toppen. När ditt mål blir tydligare så är det också lättare att låta saker falla bort längs vägen. Men det man måste vara medveten om att det är ju tryggt och stabilt där nere på botten men vill man komma någonstans så behöver du klättra lite högre och då kommer det bli svajigt. Då är det bara viktigt att hela tiden behålla sitt fokus, vad som än händer. Skriv upp ditt mål och placera ut det lite överallt så du hela tiden kan påminna dig om att göra saker som kommer att gynna dig och underlätta för att komma dit du vill. För som vi alla vet så rinner tiden iväg och vips kanske man sitter där, pensionerad och känner ”varför gjorde jag inte det där medan jag hade chansen”.

Vi kan ta ett exempel. Jag hade som mål att bli en stor bloggare som tjänade pengar på endast det. Vara min egna chef och bestämma allt helt själv och tjäna mycket pengar. Så jag tog chansen att söka till Big Brother då jag också älskade det koceptet. Jag hade en plan att så fort det var klart så skulle jag börja blogga. Jag jobbade stenhårt och lade upp 8 inlägg om dagen, varje dag. VARJE DAG! Förstår ni hur mycket det är!? Idag kör jag runt 3-4 och inte ens alla dagar i veckan och många tycker det är mycket. De flesta lägger upp typ ett om dagen- ish. Jag gick på alla event, såg till att synas och höras. Gjorde mycket för att skapa content, skaffade mig allt material jag behövde som en bra kamera, redigeringsprogram och plöjde igenom så många videos på nätet för att lära mig allt sådant här. Det är då man kan tacka Youtube för där hittar man mycket. 😉 Jag granskade min statistik mycket för att se vad det var som lockade och inte, ville att läsarna skulle förstå vad dom fick när dom gick in på min sida. Så istället för 8 random inlägg blev det 4 stycken där jag hade tydliga kategorier och mer genom arbetade inlägg. Jag jobbade mycket gratis åt företag för att visa vad jag kunde leverera och tillslut ville dom köpa inlägg och kampanjer hos mig. Sedan tänkte jag också att andra jättestora företag kanske ser att jag är eftertraktad då jag jobbar med så många och då kanske dom vill jobba med mig. Medverka i artiklar, intervjuer även om det är för en skittidning så gör det bara för det kan vara någon som uppmärksammar det och lägger ut det en väl trafikerad sida. Vill man nå sina mål så krävs det otroligt mycket från dig men när man är så fokuserad så skiter man i att slit för det är verkligen värt det i slutändan.

När jag skriver det såhär kanske det ser enkelt ut men det har ändå tagit mig 6 år att komma dit jag är idag. Och nu har jag hittat ett annat mål i livet som jag verkligen vill göra och då jag lyckats med det jag gör idag så känner jag att inget kommer att få stoppa mig den här gången heller. 😉

Vi alla får ett liv men det är upp till dig att antingen acceptera det som det är, leva på och gå på autopilot eller faktiskt våga ta ett sidospår, köra igenom refugen, ut på motorvägen och köra ditt egna race.

16 reaktioner på “Såhär uppnår du dina mål i livet!”

 • anonym skriver:

  Jag är nöjd med det jag har. Men skulle vilja åka några månader tex till Afrika och jobba med barn som inte har sina föräldrar kvar i livet. Att lyckas är för mej att vara en bra medmänniska. Att se och hjälpa andra människor. Att tänka mycket med hjärtat. 😊

 • M skriver:

  Problemet med ditt synsätt är att det utgår från att alla människor i grunden har samma förutsättningar och att det är deras handlingar som avgör om de når sina drömmar eller ej. Att alla har ett val och att livet är rättvist. Det är det tyvärr inte. Några människor har tur i livet, andra har otur och drabbas av svåra kroniska sjukdomar eller allvarliga olyckor som gör det omöjligt att lyckas nå ens de minsta målen de hade. Det hjälper inte ett dugg hur mycket man vill saker och hur driven och duktig man är när kroppen inte längre fungerar och all kraft går åt till att kämpa för att öht överleva.

 • Karin skriver:

  Nej, alla har inte samma förutsättningar. Det är därför du bör kanske plugga och lära dig mer om hur samhället och sociala strukturer fungerar. Det borde Daniel som är socionom kunna berätta mer om. Vi växer upp med sociala strukturer. Dessa ärver vi från vår omgivning och för vidare. Många kan lyckas med mycket. Men vissa har inte förmågan, kapaciteten eller förutsättningarna med sig. Vissa saknar t.ex. begåvning, intelligens, vissa saknar styrkan att tro på sig själva, vissa har handikapp, funktionsnedsättningar osv. Detta behöver inte vara ett hinder men det kan vara det. Det är naivt att tro att alla kan lyckas bara dom vill tillräckligt mycket.

  • E skriver:

   Åh, så bra kommentar! +1!

  • nn skriver:

   Mycket bra skrivet!!!! Förutom att Daniel har väl knappast någon erfarenhet av att arbeta med socialt utstötta människor, den grabben har väl alltid funnits inom media precis som alla andra bloggare. Men att sitta som socialsekreterare på ett slitet socialkontor från 8 – 5 och varje dag arbeta med socialt utstötta och trasiga människo år ut och år in är väl knappast så glammigt och välbetalt, har Daniel arbetat med detta? Och isåfall under hur många år?

   Som bloggare sitter många och förskönar sitt liv, många sitter med köpta bostadsrätter och skulder upp över öronen som de aldrig kan betala, snart går räntorna upp också, och att blogga ger inte sådana inkomster, och det kommer hela tiden ständigt nya betydligt mycket yngre tjejer och tar plats och skuffar undan många äldre bloggare för konkurrensen är stenhård. Nej, sätt sig på skolbänken alla unga tjejer och plugga på högskola eller universitet ni som har läshuvud, för det kommer alltid en dag när man måste ha ett riktigt jobb, och har man varit borta för länge kan det vara svårt att komma in på arbetsmarknaden som bloggare och konkurrera med universitetsstudenter. En bra högskole eller universitetsutbildning har alltid lönat sig.

 • anonym skriver:

  Annica och ni alla skriver bra. Ja tyvärr livet är orättvist tex vilket land man är född i och mycket annat. Fattigdom är ju ett stort hinder för många att komma vidare i livet. Men vi alla behövs och bra ge tips att hjälpa andra.

 • anonym skriver:

  Fortfarande synas, höras, tjäna pengar, tänka egoistiskt.
  Det finns så mycket annat som betyder lycka för många människor.
  Var finns ditt tänk för miljön, du skriver om Tradera och i samma andetag tar du emot drivor av kläder, smink och saker, från företag, som du knappt använder.

 • Mimmi skriver:

  Hej Annica! Har en fråga som du kanske har svar på. Har under en rätt lång period haft en torr fläck på omkring en cm i diameter nedanför mungipan. Det är liksom en fläck med rodnad som ömsar skinn. Börjar bli väldigt trött på den här fläcken och undrar om jag ska vända mig till en hudterapuet eller vårdcentral för att få hjälp?

 • T skriver:

  Bara för att man inte vill ”sikta mot stjärnorna” å ha värsta målen gällande karriär kan man ju ha mål som handlar om sitt mående, psykiskt/fysiskt, sin personliga utveckling och hur man vill leva i sitt liv för att ha ett liv där man känner sig lycklig med dem man har närmast❤Men detta inlägg kanske handlade mer om karriärsmässigt?. tänker bara att alla människor inte är prestationsdrivna..

  • Annica Englund skriver:

   Fast jag skriver också att det kan handla om olika saker, inte endast karriär 😉

   • T skriver:

    Nej men uppfattade det så eftersom du skriver saker som ”vad som är din dröm” ”vad vill du bli när du blir stor” att ha mål och hela tiden prestera och sträva för att nå dessa, mycket fokus på görande och inte att vara eller må..och jag tror absolut vissa människor är mer prestationsintiktade än andra, och att det kan få dessa att må bra, MEN jag tror andra inte fungerar så och för det går inte ens liv bara på autopilot..

 • anonym skriver:

  Alltså skön humor på Daniels insta. Känner igen mej. Först äsch det skiter man i sen kommer känslorna och chokladen fram. 😊

 • nn skriver:

  Om man ska titta på hur man uppnår sina mål i livet och göra sig ekonomiskt oberoende, ja då ska man titta på Bianca Ingrosso och se vad hon har åstadkommit på så enormt kort tid! Bianca äger! Likaså Blondinbella, också ekonomiskt oberoende på väldigt kort tid. Som enbart bloggare kan man absolut aldrig någonsin uppnå sådana mål.

 • Millie skriver:

  Jisses du måste vara Stockholm äldsta tonåring !! Alla kan inte nå dit du tror du når , men kämpa på för om lite drygt 10 år är du 40 år … kan vara bra att ha en utbildning då … bara en tanke men alla gör som dom de vill good luck

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.