Så väljer du rätt nyans på din foundation

Innehåller adlink

Förra veckan var jag på ett event med L´Orèal och där fick vi lära oss hur man hittar rätt nyans på sin foundation samt även känna på en del nyheter.

Först och främst vill jag bara säga att jag är emot djurtester helt, jag tycker att det är fruktansvärt. Men mitt jobb är att testa och recensera produkter och sedan är det upp till var och en att ta ställning till om de vill köpa produkter som är djurtestade eller inte. Hade jag fått bestämma skulle det vara helt förbjudet i hela världen med djurtester men tyvärr ser det inte ut så, än. Men till dess gör jag mitt jobb och sedan får varje individ bestämma vad de köper och inte, okej!? 🙂

Nu när det är sagt så kommer nu min recension av True Match Foundation från L´Orèal. Jag är otroligt kräsen när det kommer till foundation för jag vill inte ha en som är heltäckande. Jag vill att min hud ska få lysa igenom, det enda kravet är att jag ska få en jämnare hudton och glow. That´s it! Och det tycker jag är väldigt lätt genom att bara använda sig av rätt appliceringsteknik och då snackar jag Beautyblender, som jag tjatar om det och kommer att fortsätta att göra det för det blir verkligen sådan skillnad.

True Match Liquid Foundation från L’Oreal Paris är då en flytande foundation som nu är uppdaterad med en formula med 3 nya nyansförstärkare för en ännu mer precis färgmatchning. Med fulländande pigment och en väldigt härligt krämig textur så får man en jämn och fin finish som sitter på plats hela dagen. Man kan bygga upp täckningsgraden ganska bra men det enda jag saknar är ju att huden inte kändes så levande och det är ju för att den inte har det här glowet i sig. Har en foundation det så strålar huden mycket mer och man ser mer levande ut.

Hur vet man då vilken nyans man ska ha? Jo >>Lina Ekh<< som numera jobbar för L´Orèal gav några bra tips och det första är att man kan kolla vad för typ av smycken man gillar. Guld eller silver. Man känner ju själv vad man trivs bäst i och det stämmer ofta överens med om man är varm eller kall. Gillar man båda a la Annica kan man vara neutral. Sedan lägger man tre olika nyanser av foundation på käklinjen, en varm, neutral och en kall. Låt dom sitta på i någon minut och sedan börjar du stryka ut dom lätt och då kan man snabbt se vilken av dom som sjunker in bäst och vilka två som ska bort.

På bilderna nedan hade jag bara två att arbeta med och båda är neutrala då jag har en ganska neutral hudton men ni kan ju se direkt vilken som är perfekt och vilken som är mörk. Jag tvingade Lina att skicka med den mörka då jag inte vill inse att jag är riktigt blek just nu för då kan jag ha en när jag väl gjort min spraytan eller tagit tag i min BUS-flaska. 😀

Så det man kan göra det är ju först att kolla hur ljus eller mörk du är. Som i mitt fall, jag hade nr 2. Lägg sedan 2W (varm), 2N (neutral) och 2C (kall) och gör den här proceduren med vänta och stryka ut för då kommer du att hitta rätt nyans. Sedan är det bara att lägga din bas och rocka din foundation. 😉

Pris: 169kr >>HÄR<<

Här kan ni se vilken som är bra och vilken som är för mörk.Stryk ut efter någon minut så ser du vilken som inte vill smälta in.Arbeta in med beautyblender för bästa resultat enligt mig. 😉

18 reaktioner på “Så väljer du rätt nyans på din foundation”

 • Diana skriver:

  Jag har väldigt svårt för att använda foundation men det ser så otroligt fint ut!
  Känner mig instängd och pastig. 😀

 • sofia skriver:

  Så privat använder du inget djurtestat smink då ?

 • sofia skriver:

  Jag undrar också vad du menar med att det är ditt jobb att testa, recensera och marknadsföra djurtestat smink ? Det väljer du väl själv vilket smink du vill testa och samarbeta med ? Om du nu brinner så för dem frågorna varför väljer du inte att vara en påtryckande kraft och vägra tackar ja till gratisprodukter och samarbeten som inte stödjer djurens rättigheter ?
  Om alla som bloggar om smink och marknadsför grejer åt sminkföretag hade bojkottat djurförsök så hade den utveckling du säger att du önskar se gått betydligt snabbare.
  Eller är det pengar som styr dig även i dessa val?

  • anonym skriver:

   Ja håller med dej Annica är emot djurförsök men det är din blogg och du visar olika sminkmärken och det gillar jag. Ha det fint.

  • Tove skriver:

   Håller helt med dig Sofia! Om du väljer att recensera och göra reklam för produkter, vill du då inte att det ska vara produkter DU kan stå för?? Känns väldigt dubbelmoral!!… jag använder själv smink som säkert är testat på djur, tycker självklart inte om djurförsök och älskar djur men jag kan erkänna att jag är för ”lat” och okunnig för att engagera mig och bara använda smink eller andra produkter som inte är… Men då skulle jag inte propagera mot djurförsök som du gör samtidigt som du gör reklam för det 😯

 • Louise skriver:

  Tycker den som e ”bra” där är för gul i tonen för din hudton och borde ha mer rosa i sig. Den passar inte dig.

 • Anonym skriver:

  Det bästa för djuren borde vara att såga dessa märken som testar vid fotknölarna . Att alla gick emot dom…

 • Emelie skriver:

  Undrar samma! Kan nog vara bra att ta upp det och prata om det och faktiskt stå för det.

 • Natta skriver:

  Hej Annica!
  Uppskattar dina tips på skönhetsprodukter så mycket!! Själv är man helt vilse i den jungeln och dina tips hjälper mycket!!

  Jag måste även fråga dig! När du redigerar dina vloggar och andra klipp på youtube, vad använder du dig av för program?
  Jag och killen va precis på en resa där jag filmade mycket, och jag vill så gärna klippa ihop det till ett fint minne 🙂

  KRAM!!

 • anonym skriver:

  Klart du kan välja vilka produkter du vill recensera. Du som har så många läsare, skulle ju verkligen kunna göra skillnad, om du nu är emot djurförsök.
  Åtminstone tala om ifall produkten är testad på djur.
  Att göra reklam för djurtestade produkter tycker jag i alla fall är dåligt.
  Man måste börja någonstans.

 • Josefin skriver:

  Om jag har förstått det rätt så utförs det djurförsök med loreals produkter i Kina för att de ska få säljas där. Kina är en enorm marknad med miljoner fler kunder än i Sverige så jag förstår att de inte vill sumpa alla de kunderna. Förstår också att många vill bojkotta Loreal men då måste man förstå att de äger exempelvis Maybelline, Lancôme, Garnier, YSL och, hör och häpna, The Body Shop. Varför då bara bojkotta allt? Annars är det också ett exempel på dubbelmoral.

  • E skriver:

   Maybelline, Lancome, Garnier och YSL testar också sina produkter på djur så om man inte vill ha djurtestade produkter så JA då ska man bojkotta dem. När det kommer till The Body Shop får man väl helt enkelt själv avgöra om man vill att ens pengar ska gå till ett företag som inte testar sina produkter på djur men dess ägare gör. Själv tror jag att om alla hade valt att köpa The Body Shop istället för L’oreal så hade L’oreal varit så illa tvungna att sluta med djurtester ändå då de tjänar pengarna i det märke som är cruelty free.
   Det finns dessutom en hel del bra märken som inte testar sina produkter på djur så att bojkotta de märken som gör det är inte så fruktansvärt jobbigt.

  • Issa skriver:

   Loreal äger inte the body shop längre 🙂

 • E skriver:

  Å ena sidan förstår jag att du bara gör ditt jobb med att recensera produkter. Men, jag hoppas och tror att du alltid är ärlig i dina recenssioner och om du nu är emot djurförsök varför påpekar du inte detta när du recenserar de produkter som är testade på djur? Du har också en otrolig makt som når ut till väldigt många människor. Du har förmågan att påverka och förändra till att vi ska bli mer medvetna om djurtestade produkter och framförallt få upp ögonen för alternativ som inte är djurtestade. Du väljer själv vilka företag och märken du vill samarbeta med och göra reklam för, du har visst valet att säga nej. Therese Lindgren är ett exempel på en av de som vågar avstå från samarbeten hon själv inte kan stå för och som klarar sig ändå.
  För övrigt tycker jag du gör ett grymt jobb, du inspirerar mig otroligt mycket och jag suger åt mig av alla tips och produkter som du tipsar om (som inte är testade på djur).

 • Louise skriver:

  Hej Annica, skulle du vilja tipsa om en foundation till vardags som har detta glow i sig? Använder lancome teint idole ultra på helgerna och fest. Men nu när jag pluggar hade jag velat ha en billigare variant under vardagarna. Tack för en super blogg! ☺️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *