Ryggpass och blossande kinder

Innehåller adlink


Igår morse var jag på gymmet och körde ett ryggpass. Jag har otroligt svårt att hitta kontakten med rätt muskler, det kändes mycket mer i mina biceps och sedan fick jag så mycket pump i underarmarna så det var svårt med greppstyrkan så det jag fick göra var att gå ner och köra på mycket lättare vikter och fler repetitioner för att få rätt kontakt. Såhär såg passet ut:

Uppvärmning:
5 min rodd
10 min rörlighet

Pass:
10×4 Chins
10×3 Höga rodd i TRX
10×3 Låga rodd i TRX
20×4 Latsdrag (endast för att komma i kontakt med rätt muskler)
10×3 Pulldowns
10+10×3 Rygglyft med 5kg och sedan direkt över till vanliga

Jag avslutade med 5km löpning som kändes hur lätt som helst. Jag kom in i rätt pulszon och kunde springa hur länge som helst, eller ja såklart kan man inte springa hur länge som helst men när man kommer in i pulszon 3 så kan du springa hur länge som helst om du får i dig mat och vätska under tiden för då hinner kroppen förse musklerna med rätt mängd syre.

Jag sprang i 2,5 i lutning och 10km/ h, det är ett perfekt tempo för mig och anledningen till varför du ska ha lutning på bandet är för att det ska bli så likt löpning utomhus som möjligt. För du skjuter inte ifrån på bandet på samma sätt som du gör utomhus. Under tiden jag sprang så var jag noga med min löpteknik för jag har haft problemet att jag sätter ner foten framför kroppen och drar mig fram istället för att placera den rätt under mig och skjuter ifrån. Det tänkte jag på igår och fick en helt annan kontakt med musklerna på benens baksida. 😀

Efter passet kom det, hettan i mina kinder. Detta är något som sker varje höst så det var väntat. Detta började redan 2011 för mig när jag arbetade på skönhetssalong och var stressad, det bara kom plötsligt och sedan dess har jag haft detta. Det är en tendens till rosacea och jag använder mig av >>K ceutic<< för att lugna detta, varje morgon och kväll på just kinderna och det fungerar grymt bra. Det lägger sig ganska direkt och kinderna håller sig fina under hela dagen. 🙂 Men nu kommer jag att använda den fram till våren och en sådan här flaska räcker gott och väl, den kostar mycket men det är så värt det när man märker skillnaden för brännan i kinderna är inte nådiga! Denna hetta kommer när det är stora temperaturskillnader, när jag äter något starkt, är stressad eller dricker alkohol så nu blir det att ta det lugnt framöver. 🙂

3 reaktioner på “Ryggpass och blossande kinder”

  • F skriver:

    Hej! Testade K ceutic för ca 4-5 år sedan. Vad jag minns så tyckte jag att själva formulan var SÅ kletig? Alltså kände mig helt klibbig i ansiktet när jag tagit på den, som att den inte sjönk in? Tyckte även att det var svårt att sminka över då ansiktet som sagt blev så klibbigt. Använde bara en liten mängd så det var inte som att jag överdoserade. Är formulan likadan idag upplever du? Och om den är det, har du något tips på vad man ska göra för att kunna sminka över den utan att ”klibbet” ska vara ett problem?

  • Catta skriver:

    Jag får exakt likadant som dig.. under hösten och vintern. Det bränner riktigt regält och blossar upp. Ska ta och testa det du rekommenderar.

  • Elli skriver:

    Jag har exakt samma problem. Använder mig också utav K ceutic. Funkar sådär för mig. Kram 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *