Restaurang Nils och Rosengård

Jag sitter och läser alla era meddelanden på Instagram, alltså ni är för söta! När man läser min blogg och tittar på mina bilder på Instagram kanske man får en bild av att allt är så himla perfekt, pedant, lyxig, roligt what ever men jag är precis som vem som helst. Och det är det många av er skriver är att ni fått en annan bild av mig att jag faktiskt är ”en skön tjej som vågar bjuda på sig själv”. Det är precis det jag vill att ni ska se för det är så jag är. Väldigt enkel att ha att göra med, inte så krävande och anpassar mig väldigt lätt.

Jag kommer inte från någon rikemansfamilj, inte heller från någon storstad och går med näsan i vädret. Utan jag är uppvuxen i en by där det var typ 500m till närmsta granne och med en fantastisk familj som alltid ställt upp för mig. Och det är något som jag är väldigt tacksam över för det har gjort att jag alltid jobbat så hårt för att nå mina mål och dit jag vill komma.

I lördags så åkte jag och Xenia till Restaurangen Nils som Figen äger, hon ville så gärna att vi skulle komma och hälsa på och maten där är fantastisk, hon är fantastisk så självklart åkte vi dit. I baren satt en kille som var både vän med Figen och Billy så jag bjöd över honom till vårt bord, vi åt en god lunch tillsammans och snackade. Jag berättade då om att jag och Xenia var sugna på att besöka Rosengård och Ali sa att han kunde köra oss. Människorna i Billys kretsar är så jäkla snälla och generösa och vi blev så glada över att han kunde köra oss för vi vi ville verkligen se Rosengård. Jag har hört så mycket om att det är farliga kretsar och både jag och Xenia ville se det med egna ögon, åka dit för att se vad det handlar om. Jag tror jag kände så just för att det jag fått höra om Rosengård är så långt ifrån min egna uppväxt och det gör att jag blir mer intresserad av det.

Ali som vi mötte på Restaurang Nils som också guidade oss runt i Rosengård. 🙂

Vi var lite smått hypade och nervösa men vi kände oss trygga med Ali. Vi fick oss en liten guidad tur och höra lite om de olika områdena, butikerna etc och det var så intressant. Jag själv har som sagt haft en väldigt bra och trygg uppväxt med stabila föräldrar. Jag har gått i vanliga skolor där det inte vart problem, jag har aldrig haft dåligt umgänge, inga problem med att skaffa jobb, jag har haft det väldigt bra. Därför för det så ont i mig att få höra om hur vissa redan från barnsben hamnar i fel kretsar med droger, våld, gäng och brott som i de flesta fall slutar olyckligt.

Det är väldigt häftigt att någon som Zlatan kommer från det här stället och har lyckats komma dit han är idag. Och jag hoppas att många ungdomar kan hitta någon sådan inspiration i livet och faktiskt hålla sig borta från dåliga kretsar där kriminalitet är en vardag!

Vi passade på att ta lite bilder, på något sätt kändes det lite coolt att vara i Rosengård. Xenia utryckte sig lite roligt innan att man behöver lite kickar i livet och detta gav oss en liten kick. Haha sååå töntiga för när vi kom fram så var det inte alls många där. Det var ett par föräldrar som promenera med sina barn, vissa hade vart och handlat och den här bilden vi hade av Rosengård föll ganska direkt när vi hoppade ur bilen. Men jag är glad att vi åkte ut dit och nu på planet hem så satt jag och Xenia och pratade om helgen och det var just denna upplevelse som var höjdpunkten. 🙂

Vi försökte ta lite coola bilder som bevis att vi hade vart där, haha!
Mitt bidrag till att vara lite cool.
Tror Xenia kammade hem vinsten alltså!
Vi åkte också förbi Zlatans barndomshem, värsta turisterna!

11 reaktioner på “Restaurang Nils och Rosengård”

 • Annika skriver:

  Vill du lite mer förorts-spänning här på hemmaplan kan jag guida dig i mitt barndoms Tensta 🤗

 • Em skriver:

  Rosengård är inte så farligt som alla tror. Där finns minst 5 andra områden på samma nivå i Malmö. Det är så synd men nästan var du än är i Malmö är du i närheten av sånna orten ställen. Skjutningar och mord varje dag är vardag för oss och vi blir inte ens rädda längre

 • Melek skriver:

  Hej

  Jag sitter nu på buss 35 som jag har tagit från stenkällan där min syster numera bor, och just när jag åker förbi mina barndomstrakter får jag syn på din artikel som berör så många känslor i mitt hjärta vilken mottaglig öppen spontan tjej tänker jag inte minst när du nämner vackra fina vågliga Figen som jag känner så stark för och även Zlatan som fast jag inte känner personligen men som jag faktiskt är så stolt över just därför trots svår uppväxt med motgångar i rosengård har uppnått och blivit världsstjärna en hjärtbultande applåd till de båda och även till dig som har skrivit denna artikel så öppen själsligt tack och bamsekramar..,

  • Annica Englund skriver:

   Tack snälla du för att du tog dig tiden att kommentera detta. <3 <3 <3
   Massa kramar till dig med!!!!

 • anonym skriver:

  Pinsamt inlägg.
  Här skulle nog dina läsare vilja ha en förklaring.

 • Matilda skriver:

  Folk bor i Rosengård, det är inget turistattraktion.
  Pinsamt att stå och posera framför en skylt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *