Rengör dina borstar

Är det något som många slarvar med, inklusive jag ibland, så är det att rengöra sina makeupverktyg. Detta gäller även tex hårborsten men där jag faktiskt väldigt noga. Varje gång jag duschar håret så tar jag med borsten in i duschen och tvättar igenom den riktigt så när jag sedan behöver borsta mitt nytvättade hår så gör jag det med en ren och fräsch borste. Vilket också leder till att ditt hår håller sig renare längre.

När det kommer till makeupverktygen så är det lite olika beroende på vad du använder dom till. Borstar/ penslar/ Beautyblenders som används till cremeprodukter ska tvättas direkt efteråt. Där är jag faktiskt också riktigt duktig, jag tvättar alltid rent min Beautyblender efter jag använt den. Anledningen till varför man ska tvätta dom så ofta är för att bakterier gror i flytande och cremeprodukter. Och när du du applicerat tex din foundation med din borste och gör samma sak dagen efter utan att tvättat igenom den ja då blir det bakterier på din hud. Vispa runt bakterier i facet, inte så nice!? Så var alltid noga med att rengöra dina verktyg och speciellt de som du applicerar blöta produkter med.

När det kommer till borstar som du använder tex till puder så tvätta dom minst en- två gånger i veckan. Det du kan göra för att hålla dom extra fräscha mellan användningarna är att spraya dom med en quickrengöring.


MakeTheMake är ett märke med bland annat rengöring för borstar.
Weekly Bruce Cleanser är ett skonsamt men effektivt rengöringsschampo som innehåller ett vegetabiliskt proteinkomplex som även stärker borstens strån och ser till att dom behåller elasticiteten.
Quick Bruch Freshener är en snabbtorkande rengöringsspray med en anti-bakteriell formula som snabbt och effektivt rengör dina verktyg. Sprayen ger en snabb daglig uppfräschning och används som komplement till schampot.
Cleansing Bowl är en mjuk och följsam silikonskål med texturerad botten som gör det enkelt att ge borstarna en djuprengöring utan att slita på stråna.

Man kan köpa dessa tre i ett kit för endast 249kr på Skincity, värd att kolla in om du vet med dig att du inte är en riktig fena på just den biten. Kolla in dom här- Klick!

1 reaktion på “Rengör dina borstar”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.