Redo för bröllop!

Innehåller adlinks

Senast jag var på bröllop.

Nu är bröllopen igång och sista helgen i juli så är det den helg som allra flest personer gifter sig. Jag själv ska på ett bröllop i Italien i september och det kommer bli magiskt. Så jag tänkte ger er lite tips vad ni bör tänka på om ni själva är gäster så att ni håller en tjusiga hela dagen, hela kvällen fram till tidig morgon. 😉

Klädsel
Först och främst kan det finnas en del klädkoder till bröllop och det är viktigt att följa dom. Googla bara upp klädkoden så ni ser vad som gäller. Men det finns ju också färger som man inte bör ha på ett bröllop om nu inte brudparet tillåter det eller tex har ett tema. Vit outfit bör man undvika, de flesta brudar går ju i vit klänning och du får inte konkurrera med bruden. Rött bör du också undvika, det sägs att man har haft ihop det med brudgummen då. Även om så inte är fallet så bör man undvika att ha på sig det. Svart kopplar man ofta till sorg och det är nog inget man känner på ett kärleksfullt bröllop.

Tips på klänningar: 1. Länk // 2. Länk // 3. Länk // 4. Länk // 5. Länk // 6. Länk

Makeup
Okej vi alla vet ju att det ofta blir en helt del tårar vid ceremonier och för att makeupen ska hålla så behöver man tänka på lite olika saker.
Foundation: Jag skulle satsa på cremeprodukter just för att om du skulle gråta så blir det inte ”spår” i basen. Om du har en pudrad bas och gråter kan det lätt bli ”rinnmärken” i makeupen och det är inte så himla lätt att rädda. Så ett vattenfast foundation som tex Mac Pro Longwear hade vart ett bra alternativ!
Rouge: Även rougen skulle jag satsa på i cremeformula, samma sak här att rinner tårarna ner på kinderna så klarar dom sig från ”rinnspår” om du satsar på en cremeprodukt. Och blir det väldigt varmt och svettigt som det kan bli på efterfesten så klarar cremeprodukter det bättre!

1. Länk // 2. Länk // 3. Länk

Mascara: Den här är ju ganska självklar, att satsa på en vattenfast mascara. Om man går till ett bröllop i en mascara som inte är vattenfast då vet jag inte om man är osmart eller bara inte har känslor och vet att man inte gråter haha. När det kommer till lösfransar så kan det vara lite riskabelt för är det så att man är en storbölare och gråter floder så kommer mest troligt fransarna att släppa i kanterna och du kommer se full ut innan du ens hunnit smutta på välkomstdrinken.

Vattenfasta mascaror hittar ni här- Klick!

Läppar: Jag skulle säga såhär, har du en klänning som inte är så stark i färgen så satsa färg på läpparna om du gillar att bära läppstift. Eller om det är så att inte alls vill ha så mycket ögonmakeup eller göra något extravagant med håret så satsa på läppar.

11 reaktioner på “Redo för bröllop!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.