Ränder i foundation

rouge-med-skimmerHej! Jag har en sminkfråga som du jättegärna får svara på. När jag ska setta min foundation med ett genomskinligt puder så känns det som att jag liksom förstör foundationen, den försvinner delvis av att jag nuddar med sminkborsten. Jag har en superfluffig borste och försöker att pudra väldigt lätt men ändå blir det liksom streck i foundationen och den försvinner lite. Jag har även testat med en beauty blender, men också då känns det som att foundationen liksom ”duttas bort” när jag försöker pudra ovanpå. Jag har testat både med att pudra direkt efter att jag har lagt foundation samt att vänta någon halvtimme för att foundationen ska hinna torka/fastna, men jag märker ingen skillnad. Och jag använder primer.

Har du några tankar/tips? Tack för en jättebra blogg!

SVAR: Hej!
Hur stryker du på den? För du ska göra det med väldigt lätta drag och då ska det inte vara några problem. Hur mycket foundation lägger du under? När du lagt din foundation ska det inte vara ett tjockt lager, det ska liksom inte bli ränder i det efter foundationborsten eller om du råkar komma åt med fingrarna i ansiktet.

Det kan vara så att du lägger för tjock bas innan du pudrar så testa att lägga lite tunnare bas och sedan pudra. Se även om det blir någon skillnad om du skulle skippa din primer någon gång. Du kan även testa med att dutta fast pudret med en puderpuff och skulle det inte fungera så kanske du bör testa någon annan foundation? Det finns ju mineralspuder som är grymt, tex bareMinerals. Det lämnar inga ränder och den behöver du inte pudra över. 😉

Läs mer om bareMinerals här! (Adlink)

puder

2 reaktioner på “Ränder i foundation”

 • Becca skriver:

  Jag har också ofta haft det problemet! Men något som har funkat för mig då, är att ”baka” in basen 🙂 Tar foundation och concealer med en beautyblender, sen duttar jag in massvis med löspuder i ansiktet (också med beautyblendern) och låter det ”baka” i ungefär 10 minuter, sen borstar jag bort det överflödiga pudret med en stor fluffig borste. Det funkar bra för mig iallafall 🙂

 • Lovisa skriver:

  Hej!

  Jag har ett problem som jag skulle bli jätteglad om du ville försöka hjälpa mig med. När jag sminkar mig använder jag mig av en ljusare concealer under ögonen för att highlighta och över den använder jag mig av transparent puder. Det ser alltid bra ut när jag kollar mig i spegeln men när jag t.ex. är ute och blir fotad med blixt ser jag kritvit ut under ögonen. Jag har provat att byta concealer men utan effekt. Jag vet verkligen inte hur jag ska göra för att det ska se bra och highlightat ut men samtidigt se bra ut på bild med blixt. Har du några tips?

  Tack för många bra sminktips genom åren!
  Kram Lovisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *