”Mormorrumpa”

Hej, jag behöver hjälp.
Det är så att jag tränat på nu på gymmet i 2-3 år. Jag behöver hjälp med min rumpa, den ser platt ut bakifrån. Åt sidan, i jeans osv.. är rumpan mer Putig, men bak ser jag ut som en gammal mormor. Jag förstår att vissa är byggda på vissa sätt, men går det inte att göra rumpan ex rundare eller måste jag leva med mormor rumpan.. haha.! Vad kan man göra, börjar bli tröttsamt att den inte blir bättre trots träning.. gör Squats (även om det inte är min bästa övning) utfall, ja men mycke ”vanliga” övningar.
Styrketränar i snitt 4 gånger i veckan.

Tack för en grym blogg och tjej Annika <3

SVAR: Hej!
Jag förstår vad du menar och visst är det så att vi alla är olika byggda och har därför olika förutsättningar. Men för att få större muskler så krävs det att man tränar tungt, få repetitioner med tunga vikter. Och det är inte tillräckligt tungt om du lyfter vikten 10-12 och är trött utan det ska vara så att du knappt orkar köra 8- 10 repetitioner, du ska nästan behöva hjälp för att få upp den på de sista gångerna. Och såhär ska du göra tre set innan du går över på en annan övning som fokuserar på rumpan.

Du skriver att du gör squats men får du kontakt? Jag själv har jättesvårt att få kontakt med rumpan och måste därför göra sk kontaktövningar innan. Tex när jag värmer upp så promenerar jag i maxad lutning. Sedan använder jag gummiband för att aktivera sätet innan jag går på de tyngre övningarna. Det kan vara att du kör lite pingvingång, kissande hunden, kliva långsamt upp på bänk utan vikt för att verkligen känna att du får kontakt och aktiverar de musklerna.

Bra övningar för rumpan är just att kliva upp på en box, höftlyft, kick backs, squats och hip abduction (när du pressar ut benen åt sidan) och se till att ta mycket i vikt. Kör ett rent ben/ rumppass i veckan och utöver det kombinerar du styrketräning och lite kondition så ska du se att det händer grejer. Ta även lite före och efterbilder med ett par veckors mellanrum för då ser du om du är på rätt väg. 😉

6 reaktioner på “”Mormorrumpa””

 • Emma skriver:

  Hej Annica! Sett på din Snap att du blöder ur näsan. Du kan åka in på akuten och bränna blodkärl i näsan, de som orsakar blödningen.
  Om det inte upphör.

  Krya på dig!

 • Nathalie flisbäck skriver:

  Annica sök akuten för näsblödningen. 1177 söger att om man får blödning ofta o mer än en gång på en dag så ska man söka akuten

 • Kirsten skriver:

  Hej Annica. Nu till något annat hur har det gått med Stitch utslag? Har det börjat försvinna? Du som har haft hundar hela din uppväxt, har du varit med om att dom har blivit styckna av bi/getig? Min blev det i söndags och kräkte en del, men nu är han pigg och kry.

  • Annica Englund skriver:

   Utslagen är borta men hennes päls har inte vuxit tillbaka helt men jag hoppas att den gör det.

   Nej den enda reaktionen min förra hund fick var en av spruta, hon svällde upp jättemycket. Men vart blev din hund stucken?

   • Kirsten skriver:

    Den blev stucken precis vid nosen, men den är inte svullen. Och han är pigg och glad och äter som vanligt. Är en liten ruva nu där han blev stucken.

 • Desirée skriver:

  Vilka bra tips! Jag behövde också hjälp med detta. Ska testas nästa gång på gymmet 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *