#MeToo

Jag vaknade imorse och kände mig seg i kroppen igen så jag struntade i träningen och låg kvar i sängen för att pilla på telefonen. #MeToo kryllar i mitt flöde och även på Facebook… Jag tror ingen kan ha missat vad det står för och jag blir mörkrädd när jag ser att så många och även mina vänner blivit utsatta. Jag blir så förbannad och illamående över detta för jag vet att vi är så många som blivit utsatta och kommer att bli.

Jag är också en av dom… Jag blev tvingad till saker jag inte ville och blev hotad med saker som ”gör du inte detta så händer det här” men jag lade inte så mycket vikt i det för jag förstod inte felen. Jag var ung, osäker och omedveten om vad som var okej och inte. Hade det vart idag hade jag självklart anmält situationerna för idag förstår jag allvaret i det. Detta hände inte bara en gång utan under många år och jag tackar gud för att jag faktiskt lagt allt bakom mig och gått vidare. Det här var något som jag pratade mycket om när jag började med terapi. Utan att jag har vart medveten om det så har det alltid legat i ett fack bak i min skalle och har påverkat mina val som jag tar än idag. Och nu idag, efter så många år har jag äntligen kunnat släppa detta.

Det är så jäkla viktigt att vi ser till att våra barn, syskon, släktingar, elever är medvetna om att sådant här kan hända och att vi måste vara försiktiga. Men det kokar inom mig att jag ska behöva skriva det för så ska det inte vara! I grund och botten är det inte vi som ska se till att akta oss utan det är utövarna som måste dö ut lika snabbt som spanska sjukan tog liv. Dom ska inte finnas, men tyvärr gör dom det…

Det vi kan göra är att bli mer medvetna. Våga ta upp det, våga säga ifrån, ta mer ansvar för oss själva men även för andra. Vi måste stå upp för varandra och våga anmäla! Jag vill aldrig mer se #MeToo i mina kanaler eller någon annanstans. Du är inte ensam, vi gör det här tillsammans!

15 reaktioner på “#MeToo”

 • Linn skriver:

  Så stark förebild för unga tjejer, måste bara säga det!❤

 • anonym skriver:

  Viktigt att våga tala om sånt här och inte mörka det. Varit utsatt först som vuxen och det också jobbigt. Skulle göra allt för att hjälpa någon och inte blunda. Tyvärr är det många som inte vill se. Och det hoppas jag det blir ändring på. Vi måste bry oss om varandra.

 • anna skriver:

  visa gärna bilder från ditt kök, är den färdig?
  du har så bra smak

 • Nathalie skriver:

  Det är fruktansvärt, hjärtskärande men samtidigt fint på något sätt att folk öppnar upp sig! Jag har själv blivit utsatt för massor av övergrepp, bland annat blev jag drabbad av en pedofil och fick ingen hjälp av de som var mig nära trots att det skedde öppet. Jag började tro att det var mitt fel, att det var okej. Jag började hata mig själv och min kropp, ville skada den med alla medel. Jag förstod inte förrän i vuxen ålder att jag blivit utsatt men i mitt huvud ekar det fortfarande att det har varit mitt fel och att jag får skylla mig själv. Drabbades av anorexi och depression och även fast jag idag kan förstå att det inte var mitt fel så hänger skammen med mig i allt jag gör. Jag vet inte riktigt vad som är värst, övergreppen eller sveket från omgivningen?

  • Annica Englund skriver:

   Jag håller helt med dig Nathalie!
   Det var verkligen inte ditt fel och det kanske känns bättre om du går och pratar med någon professionell? <3

 • Linnea skriver:

  Sexuella trakasserier och övergrepp är så normaliserat o något vi är uppväxta med, helt sjukt. Vilka blev inte tafsad på lågstadiet av jämnåriga klasskamrater? Vilka har inte gått på krogen utan att få ett nyp i rumpan eller en sexistisk kommentar?

  Så sjukt att många (inkl jag) inte insett att det ÄR trakasserier förrän på senare år. Jag blev tvingad till oralsex en gång, killen tjatade o tjatade så tillslut gav jag mig o gjorde som han sa. När han märkte att jag ville sluta höll han fast mitt huvud o tryckte det längre ner så jag fick kväljningar. Efteråt tänkte jag han bara var en kille som gillade lite hårdare tag o att det inte var nått fel, trots att jag kände sånt starkt obehag. Tog flera år innan jag förstod att jag fan varit med om ett övergrepp.

  • Annica Englund skriver:

   Det är förjävligt!

   Alltså jag blir så jävla arg och ledsen när jag läser din kommentar Linnea. Sådant här ska fan inte hända alltså!

 • anonym skriver:

  Kan man så anmäl fast det gått tid. Tvinga någon till oralsex är väll våldtäkt. Man kan ringa kvinnojourer och fråga om råd samt polisen. Stå på er. Ingen får göra något mot din kropp som du inte vill. Kramar.

 • Det är så viktigt att vi pratar om detta. Det gör ont, det väcker många negativa känslor, men vi måste. Tillsammans kan vi göra skillnad och tillsammans är vi starka.

  Jag har delat med mig av min historia om hur jag blev utsatt för sexuella övergrepp redan som 7 år av en 10 år äldre man. Stay strong alla fina tjejer där ute, vi kämpar tillsammans <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *