Manliga kroppar & panikattacker under lugna träningspass

Oh lord vad min kropp har svällt, haha! Jag har jättelätt att samla vätska. Flyger jag en timma så har jag inga fotknölar när jag landar, tränar jag ben har jag svårt att få på mig mina byxor, tränar jag armarna så känns det som att min hud ska spricka. Ni fattar. Nu är hela min kropp väskefylld och kläderna sitter lite tajtare än vanligt men det får jag leva med, musklerna behöver väska för att kunna byggas så det är ju egentligen bara positivt att det går åt rätt håll.

Fick en kommentar i stil med ”tycker ni det är snyggt med muskliga kroppar, det ser manligt ut”. Jag tycker det är så konstigt att man kopplar muskler med manligt, jag själv tycker det är supersnyggt med vältränade kroppar och sedan har vi alla olika förutsättningar. Vi alla har olika kroppsbyggander, kroppstyper och vi består av olika muskeltyper. Min kropp har väldigt mycket fibertyp 2 vilket betyder mer explosiva större muskler och det har ju jag bara haft fördel av. När jag spelade fotboll och innebandy så behövde jag explosiva muskler för att tex  kunna skjuta hårt, spurta, köra snabba intervaller, tacklas, hoppa mm. Jag är väldigt stabil och jag själv är glad att jag har mycket av den muskeltypen för jag älskar att utföra den typ av träning som jag gör och då behövs det. Det är bara till min fördel.

Så jag själv tycker inte det är manligt med muskler, det är nice! Och min kropp kan utföra det som jag tycker är roligt så summan av kardemumman så har jag och min kropp ett jävligt bra samarbete på den fronten och det är jag väldigt glad över! 🙂

Igår morse så startade hela GoActive & WörkOutgänget dagen med rörlighet, det var välbehövligt. För att en kropp ska fungera optimalt inom träning så är rörlighet en viktigt bit just för att man ska kunna utföra rörelser maximalt. När man tränar så får man räkna med att bli ganska stel och hård så därför bör man köra mycket rörlighet för att utvecklas och inte bli sned eller att kroppen kopplar in fel muskler för att kunna kompensera.

Det var så skönt att göra det i soluppgången till soft musik. Jag har ju som ni vet haft problem med ångest och panikattacker och det har vart vanligt för mig när jag utför tex yoga eller långa stretchingövningar. Det är för att jag inte får kontroll på min andning. För några månader sedan när jag körde yoga så fick jag en panikattack mitt under klassen så jag var tvungen att springa ut för att inte det skulle bryta ut helt. Och förra året när vi var i Portugal på träningsresa var ett pass yoga och efter några minuter så kände jag att det inte skulle gå så jag bara låg på mattan för att slappna av och andas, sedan dess har jag inte vågat mig på långsamma träningspass.

Men igår morse hände det något. Jag kunde för första gången på så länge bara finna mig i att jag kanske inte var kapabel till att utföra allt, jag kände ingen press. Det var okej att mina hälar inte var i marken när vi stod i ”hunden”, och kände jag att något var jobbigt så var det okej att sätta sig ner och vila. Det är det som är så skönt när Pischa håller i pass hon är så tydlig med att ”säger kroppen stopp så lyssna på den, tvinga den inte in i något som inte känns bra. Gör allt i er egna takt” och det tänkte jag hela tiden vilket hjälpte mig genom hela passet. Jag hade ont, jag är extremt tajt i höftböjaren och istället för att göra rörelser i ett flow så var det okej att stå och bara stretcha den tills den gav med sig.

Jag var så stolt över mig själv efteråt, att jag klarade av hela passet utan att känna någon prestationsångest eller att jag var dålig för att min kropp inte klarade av allt. Visst är det lite skillnad på yoga och mobilitetsträning men det är fortfarande det här långsamma och stretchande som har vart en svår del för mig. Men jag kände verkligen att det var på väg åt rätt håll och jag tror även att miljön påverkade mig så mycket. Att köra detta i soluppgången, till fågelkvitter med berg och grönska runtomkring. Detta är som balsam för min själ. Jag mår så bra just nu och känner mig så stabil, jag tror att det här är ett nytt träningskapitel i mitt liv och det är stort för mig!

13 reaktioner på “Manliga kroppar & panikattacker under lugna träningspass”

 • Josefine skriver:

  Jag älskar vältränade, hälsosamma kvinnokroppar, slanka/slimmade eller som typ Pischa.
  Men jag är inget fan av body builderkroppar =)

  http://nouw.com/sjosefine

 • Oskar skriver:

  Fick du denna resan gratis eller betalade Marcelo den?

  • Louise skriver:

   Marcelo? Varför skulle han ha betalat den? Det står ju högst upp i inlägget att GoActive/Wörkout har betalat den.

   • anonym skriver:

    Louise du behöver inte svara för andra?!

    • Louise skriver:

     Jag svarar inte för andra, jag påpekar att det står högst upp i inlägget vem som betalat resan.

     • anonym skriver:

      Jo det gör du för frågan var inte ställd till dej. Ok.

     • Louise skriver:

      Så om någon ställer en fråga som besvaras av bloggaren i inlägget, tycker du inte man kan påpeka det? Hon har ju redan svarat på det.

     • anonym skriver:

      Nej tycker inte om att du svarar när du inte fått frågan. Ok.

     • Louise skriver:

      Nå då får du fortsätta tycka illa om det då för ja eller någon annan läsare lär påpeka om någon ställer en fråga som redan besvarats i inlägget.

 • Tove skriver:

  Jag håller helt med i det du skriver om att det känns som att man har som ett ”samarbete” med sin kropp när man tränar, och det älskar jag med träning!❤ Att man lixom blir vän med kroppen å känner sin styrka! + att det gjort mig snällare mot min kropp och inte fokuserar på små skit brister som man gjorde förr..

 • JOSEFINE skriver:

  Muskler är inte manligt men när de blir så stora på en så kort kropp så man ser bredare än lång ut och har noll kvinnliga former kvar förutom inopererade inplantat, jaa då är det fan inte kvinnligt i alla fall…

 • bella skriver:

  Hej bästa Annica! Resan ser helt underbar ut, har själv varit iväg på 2 träningsresor! Jag tänkte på en sak, du som är så bra vän med Pischa, varför tar du inte hjälp av henne för att få till din kropp snygg ja som du vill ha den alltså? Du skrev något om magrutor, ja menar Pischas mage Oh my good!!! Hon måste väl kunna hjälpa dig om hon kan hjälpa de på biggest looser eller är du ett SÅNT hopplöst fall haha??? 😉 Nåväl lycka till med allt! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.