Komma i form på 1,5 månad

Hej Annica!

Har väldigt länge varit en utan dina läsare och tycker du är en så otroligt inspirerande och underbar tjej. Du är verkligen en förebild för mig! Din hälsosamma vardag och hurtighet inspirerar verkligen mig, och önskar att jag kunde vara lika stark som du, i psyket för att kunna börja träna och leva ett sunt liv! Jag ska åka utomlands om ca 1,5 månad, och känner en del stress för jag vill gå ner en del i vikt! Därav har jag tänkt att börja deffa, känner att det skulle vara en bra början! Det svåra för mig är att veta vad jag ska äta! Och hur jag ska träna? Har nyss köpt ett gymkort och känner mig redo för att träna, men vet att kosten spelar så stor roll. Så snälla rara Annica, skulle du vilja vara snäll och ge mig tips på bra ”deff” mat och effektiv och fettförbrännande träning?

Skulle vara väldigt tacksam för svar, med vänliga hälsningar// M

SVAR: Hej M!
Jag är inget jättefan av att man ska stressa sig i form inför resor trots att jag själv är extra noga med mat och träning inför sådant. Men det man ska vara medveten om att 1,5 månads träning kan ge resultat men man ska även komma ihåg att det kanske inte ger de resultat man har förväntat sig, allt beror på vilken form man redan är i och vilket upplägg man kör.

Det som jag tycker man kan göra när det kommer till kosten är att ta bort socker, halvfabrikat, byt ut maten med mycket fett till light och ät så rent som möjligt. Och då menar jag typ saker som är en ingrediens som fisk, kött, fågel, sallad, frukt, bär, nötter alltså inget som någon har kokat ihop. Men sedan finns det ju såklart undantag om man ska laga någon gryta kanske det kan vara gott med lite creme fraîche i men välj då den med minst procent fett.

När det kommer till träningen så kanske du kan börja gå på pass i början så att det blir en snabb start. Är man inte så hemma i gymmet och vet hur man ska träna kan det vara skönt att ha någon som säger vad man ska göra under en timma och sedan är man klar. Då kan man mixa olika pass som tex spinning, bodypump, yoga, aerobics och då blir man inte less lika fort. 😉

Om du vill gymma kan du bara kolla in min >>träningskategori<< för där har jag lagt upp många gympass om du vill följa dom. 😉

2 reaktioner på “Komma i form på 1,5 månad”

 • Nina skriver:

  Hej Annica!

  Tack för en superbra blogg. Jag tycker det är så inspirerande att läsa här och du är så himla duktig! Därför har jag en smink-relaterad fråga. Vet ej om du kan svara på den men jag gör ett försök.

  Jag har en sned nässkiljevägg. Min näsa är sne, säkert inte jättesned egentligen men jag stör mig grovt 😂 så jag undrar om du har tips på hur jag ska sminka näsan för att den inte ska se lika sen ut?

  Hade varit askul om jag fick svar 😄 kram!

 • Tove skriver:

  Fast problemet är att lightprodukter ofta inte är ”rena” som produkter med mer fett, just för man får tillsätta olika medel i lättprodukterna, t.ex. creme fraiche är rent medan lätt creme fraiche innehåller ämnen för att den fortf ska va bra i konsistens mm… så det kan vara bättre att ta produkter med mer fett för de är ”renare” och bara använda mindre av det…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *