Knotter på överarmarna

Innehåller adlink

skarmavbild-2017-04-18-kl-17-35-28
Snälla Annica jag behöver hjälp. Jag har väldigt knottriga överarmar på baksidan och jag är röd flammig där och jag tycker det är så pinsamt. Kan man få bort det eller kommer det alltid att vara såhär? Hur kan jag isåfall ta bort det?

Din blogg och youtube är bäst, ILYSM <3 Från Tilde

SVAR: Hej Tilde!
Självklart går det att få bort ”chickenskin” som det så roligt heter. 😉 Detta är något man även kan få på låren och rumpan och det är helt ofarligt och som sagt går att få bort.

Det man behöver göra är att återfukta huden men det du måste göra först är att peela den. Annars om du smörjer bodylotion direkt på de döda hudcellerna kommer det liksom bli ett lager lim för huden. Ta bort de döda hudcellerna för att sedan kunna återfukta den nya friska huden.

Hjälper inte det kan du behandla det med lite BHA-syra. Syra är inget farligt utan det är det som gör att bindningarna mellan de döda hudcellerna släpper. Så BHA-syra hjälper till att peela bort de döda hudcellerna väldigt samtidigt som det återfuktar huden.

Det finns en lotion som heter >>Paulas Choise CALM Redness Relief<< och den hjälper till att skonsamt peela huden samtidigt som den lugnar rodnader som du skrev att du hade. Mitt tips är att använda den varje kväll på området där du är knottrig och sedan smörja in med en lätt och återfraktande bodylotion så ska du se att det blir skillnad. 😉

11 reaktioner på “Knotter på överarmarna”

 • L skriver:

  Hej Annica! först och främst, WOW. jag älskar verkligen din blogg och går in flera gånger om dagen just för att få tips och trix om allt möjligt och det är så kul att läsa om just träning och skönhet vilket JAG är intresserad av, just mer än bara klädbloggar osv! sen blir man så inspirerad av den ”kropps-resa” du gjort och man blir verkligen peppad av det!
  Hur som helst, vad anser du om frukt? Jag älskar verkligen söt frukt så som mango, banan, ananas osv och dricker gärna en smoothie till frukost och kanske någon liten fruktskål till kvällsfika osv. Har läst väldigt mycket olika om frukt och att det ska vara alldeles för mycket fruktsocker för att anses som nyttigt (eller liknande) och att man definitivt inte ska äta det om man vill gå ner i vikt. Självklart förstår jag att man ska äta det man tycker är gott och i bra mängd, men jag är lite nyfiken på hur du tänker kring detta?

  stor kram till dig!

  • Annica Englund skriver:

   Först och främst tack L 😀
   Skit i vad som skris, det är bra att få i sig frukt för det innehåller mer bra grejer än dåliga. Och nej fruktsocker är inte dåligt men som allt annat är det dåligt i överdrivna mängder. Men att ha i smoothie, kör på bara. Det är ju asbra att du äter frukt och grönt just för att det innehåller så mycket bra vitaminer 🙂

 • anna skriver:

  🙂

  • Jag skriver:

   Håller helt med!

  • Anna skriver:

   Min tanke precis. Jag har också det och har fått höra från fler läkare att det inte går att bota. Dock blir mitt bättre när jag solar och det är värst. Det har med talgproduktionen att göra om jag inte minns fel. Dock brukar Annika vara duktig med att informera läsarna om att hon inte är proffs och att hennes råd endast är råd inte någon professionell utläggning.

 • emma skriver:

  Det kan också vara ett tecken på glutenallergi… 🙂

  • Amy skriver:

   Allergi över lag, inte bara gluten. Jag får så när jag är i kontakt med pälsdjur. Men det som skiljer sånna knottror mot allergiknottror är att de vanligtvis kliar.

   • Fredrika skriver:

    Fast i de fall det är kopplat till glutenintolerans (celiaki) handlar det inte om ”allergiknottror” som kliar utan om keratosis pilaris som ofta hänger ihop med obehandlad glutenintolerans, så det skulle ju visst kunna vara så i det här fallet ☺

 • J skriver:

  Annica!
  Jag har ganska grova hårstrån på mina ben och därmed även rätt så synliga/djupa hårsäckar. Jag har ganska svårt att få solbränna på benen och vill därför använda brun utan sol, problemet är att produkten lägger sig i hårsäckarna vilket resulterar i att jag ser helt prickig ut om mina ben! Jag får alltså välja mellan bleka ben eller bruna men superprickiga.. Har aldrig hört att någon har detta problem.. har du något tips? Så tråkigt att inte kunna ha kjolar och klänningar på sommaren för att benen ser ut som de gör 🙁

  • Annica Englund skriver:

   Har du testat att vaxa benen? Det gör att stråna blir tunnare och även hårsäckarna dra ihop sig. 😉

 • Vilma skriver:

  Ett annat tips är att köra ”daily microfoliant” från dermalogica. Funkar hur bra som helst i båda ansikte och på kroppen. Späd med lite vatten 🙂 syntes stor skillnad på armarna redan efter 2 gånger. Smörj in sedan noga och återfukta och sedan upprepa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *