Knotter i pannan

Hej Annica
Jag är smått desperat hur jag ska bli av med dessa knotter i pannan eller vad man ska kalla dem.. jag vet inte hur länge jag haft dessa men nån vecka minst.. Vad är detta för nått? (Se bild) Har aldrig haft något liknande innan… finns det något man kan göra själv? 🙁

Vänligen
Sofie

SVAR: Hej Sofie!
Vad använder du för hudvård? Det ser mer ut som att du kan vara torr så har du ingen speciell hudvård idag skulle jag rekommendera dig att skaffa en som är inriktad på fukt! Var även noga med att peela huden minst en gång i veckan för att få bort de döda hudcellerna som ligger på ytan för tar du inte bort dom och smörjer in ansiktet så kommer den ”döda huden” att suga åt sig av dina produkter och den huden som ligger under kommer inte få så mycket näring.

Så in med peeling en gång i veckan och se till att boosta huden med massa fukt så händer det förhoppningsvis något. 🙂

Kramar

5 reaktioner på “Knotter i pannan”

 • Nathalie skriver:

  Sådär har jag sett ut i stort sett hela mitt liv, eller i alla fall från det att jag var 11 år. Ingenting hjälper. Jag peelar och återfuktar och visst blir det lite bättre en stund, men aldrig bra. Hatar det 🙁

  • eelin skriver:

   Jag har fått så där några gånger och för min del var det en reaktion mot något jag använt i ansiktet, tror även att solen gjorde sitt någon gång. Jag fick helt enkelt klura ut om jag hade använt någon ny produkt som kunde ha orsakat reaktionen och så fick jag prova att ta bort den ur min rutin och oftast så blev det bättre inom ett par dagar när jag väl hittat rätt! Ordentlig rengöring, peeling och återfuktning men ABSOLUT inte fet kräm.. det förvärrade totalt.

  • eelin skriver:

   Oj förlåt det var inte meningen att svara på din kommentar haha!

 • mia skriver:

  Jag skulle gå till en hudteraupet om jag hade så. Finns rådgivning att få på skincity som säljer bra hudvård.

 • Katrin skriver:

  Kan va en reaktion på något man äter eller något hormonellt. Choklad kan ge upphov till knottror i ansiktet. Eller kanske p-piller eller menscykeln kan påverka. Fundera om du ätit nåt speciellt nyligen, som t ex choklad eller nåt annat du kan ha reagerat på. Eller kommer de en viss period i månaden? Då kan det ha med menscykeln att göra. Notera i kalendern när de dyker upp, ifall de gör det ofta, då kan det va hormonellt. Om det är en engångshändelse att du fått dem så är det säkert nåt du ätit. De går nog bort inom kort, tvätta ansiktet regelbundet och använd bra produkter som passar din hud skulle jag tipsa om, precis som Annica sa. Jag själv får sånna såfort jag ätit choklad, men vet andra som får sånna när de har sin vecka. Min sambo får sånna när han slarvar med att tvätta ansiktet regelbundet. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *