Info om SPLY Sportswear

Okej jag är i chock, tightsen sålde slut efter 10min i vissa storlekar vi har redan lagt en ny order på dom så vi får in dom igen så fort som möjligt. Det packas för fullt så allt ska skickas under morgondagen och jag se verkligen fram emot att se er i plaggen. 😀

Fabriken:
Det har vart lite frågor och funderingar kring plaggen så jag tänkte ta upp detta. Jag kom i kontakt med en kille från New York, han designar bland annat MMA-kläder och levererar till större företag. Men bollade mina idéer med honom och visade ungefär hur jag ville ha det och han tyckte att allt såg bra ut och skickade mig all info om fabriken som dom tillverkar på som är i Pakistan. De som arbetar där jobbar 9h om dagen, fem dagar i veckan och har en fast månadslön. Dom är idag ca 100 anställda, alla är vuxna så det är absolut inget barnarbete och mycket görs i maskiner. Jag själv har pratat med ägaren om jag skulle få kunna komma ner och besöka fabriken och det får jag när jag har möjlighet. 🙂

Handtvätt:
Det här med att plagg ska handtvättas innebär inte att ni tar fram tvättbrädan och ska skrubba allt för hand, det finns ett handtvättsprogram på tvättmaskiner och det är den man ska använda för att plaggen ska hålla sig fina. 🙂

Returer och frakt:
Jag tänkte mycket på detta med leverans, hur vi skulle göra med priser etc men då tänkte jag såhär; jag ville ha så långa priser som möjligt på plaggen och ska retur ingår betyder det att plaggen hade blivit dyrare. Visst det är en bra tjänst men behöver man inte returnera något så ska man inte behöva betala mer än vad plagget kostar. Förstår ni hur jag tänker? Det är väldigt delade meningar kring detta men jag tyckte att detta kändes bra för att hålla kostnaderna nere. Så behöver man skicka tillbaka något får man stå för den returen själv och all sådan info är medskickat i alla paketen och även kontaktuppgifter om man funderar över något. Vi kommer alltid vilja göra det bästa för våra kunder och vill inte att dom ska betala mer än vad som behövs. Så istället för att vi gör ett påslag på alla produkterna så dom blir dyrare för alla kunderna så får man stå för returen själv om man vill skicka tillbaka.

Men jag är väldigt öppen för förslag. Vad tycker ni? Ska vi göra alla plaggen dyrare så returen ingår eller ska vi ha de låga priserna och behöver man skicka tillbaka något får man stå för det själv? All kritik är välkommen! 🙂

Priser:
Sedan prissättningen, trots att jag vill ha det så lågt som möjligt så måste man ändå göra påslag. Det är först och främst tillverkningen som kostar, leveransen till mig, hemsidan, påsarna som plaggen ligger i ut till kund, alla små etikettlappar där adresserna skrivs på, betaltjänster kostar för att kunna ta emot pengar och även kunna skicka tillbaka om det blivit någon retur och på det ska jag göra en liten vinst så att allt går runt och SPLY kan växa. Plaggen är inte färdiga som jag valt utan jag har suttit och skissat och kollat hur jag vill ha det, fått hem proverna för att se om jag vill ändra om och bara ett prov kostar mig ett par hundra plus frakten. Tro mig, jag gör allt för att hålla nere kostnaderna för att så många som möjligt ska ha råd.

Jag är i alla fall superglad för all positiv respons SPLY Sportswear har fått, ni är för underbara! Och har ni några fler frågor är det bara att ställa dom så svarar jag så mycket jag bara kan! Puss <3

17 reaktioner på “Info om SPLY Sportswear”

 • -Jenny- skriver:

  Jag undrar vad sply är för förkortning?

 • Louise skriver:

  Hur kom du på namnet?

  • Annica Englund skriver:

   Jag lekte med lite bokstäver bara och tyckte det såg coolt ut så det var verkligen inget speciellt 😀

 • Sarah skriver:

  Ett stort grattis till lanseringen! 😀

 • Sabina skriver:

  Jag tycker priserna är jättebra! Jag blev glatt överraskad att de inte var högre! Nu ligger priserna så att även en ”vanlig Svensson” har råd att köpa dem. Gillar oxå att tightsen är lite kortare än vanliga så att de även passar oss kortisar!
  Ser fram emot att få hem dem!
  Stort grattis till framgången! 😊👍

  • Annica Englund skriver:

   Vad kul att höra! 😀
   Jag ville att man skulle känna att man kunde köpa en över- och underdel till priset av ett par vanliga träningstights 🙂

 • Therese Carlsson skriver:

  Mina tights från Anarchy är tillverkade i Pakistan och har ”handtvätt” som tvättråd. De går dock i 40-tvätten som det mesta andra… de ligger runt 5-600kr och uppåt, så jag tycker absolut inte dina kläder är dyra eller har konstiga tvättråd!
  Tycker du tänker rätt med att inte lägga på retur. Hade dock velat se en FAQ på hemsidan, t.ex vad frakten ligger på, hur lång leveranstid osv.
  Grattis till lanseringen!!

  • Annica Englund skriver:

   Tack Therese!
   Vad skönt att höra. Jag har själv tvättat mina två gånger och dom håller sig fortfarande fina.
   Vi fixar infon asap, tack för tipset.

 • Evelina skriver:

  Hej! Att köparen står för returfrakt är ju standard på den mesta internethandeln. Är nästan bara stora företag med reglerade frakter och postavtal som har en låg fast returavgift eller fri retur. Returerna tror jag ökar i linje med att frakten sjunker, då kan man prova hemma för sakens skull. Och då bör man vara beredd på att ha rutiner för alla kläder som kommer i retur. Så att man står för returfrakt själv ser jag som en självklarhet nästan 🙂 Även om det hade varit skönt om alla hade fri returfrakt.

 • Kristin skriver:

  Hej!!
  Först och främst grattis!! Jag blev så himla glad när jag såg att tightsen är lite kortare, när har man någonsin hittat byxor som passar i längd liksom… Sen måste jag även säga att priserna var ju super.
  Jäkligt snygga är dom också.

 • Oda skriver:

  Har inte haft möjlighet att kolla in hemsidan men bara det att du är så fullständigt öppen med allt, processen och hur du själv tänker ökar förtroende mer än nästan nått annat.Tycker också att ni tänkt rätt med frakten/returer.
  Har alltid tyckt om dig och din blogg och tror starkt på att stötta kvinnliga entreprenörer så håller tummarna att detta utvecklas som du vill!

 • Cajsa skriver:

  Hej Annica!
  Supersnygga kläder först av allt! Jag var en av många som satt och uppdaterade datorn då klockan slog 12. Valde min storlek på tights och klickade vidare till varukorgen. Då syntes bara antal 0 och summan var 0. Stängde ner sidan och provade göra likadant, visade bara antal 0 och att summan var 0 – dvs inget låg där, fastän tightsen syntes – dock som ”antal 0” 🙁

  Kommenterade detta på @splysportswear instagram, för tänkte det var något systemfel att det var slut i lagret men det gick ändå att klicka i saker i varukorgen. Fick ett snabbt svar och sedan blev jag blockerad från instagram-kontot?

  Hoppas det blivit något missförstånd, för det enda jag ville var att få tag i ett par av dina tights 🙂
  /Cajsa

  • Annica Englund skriver:

   Hej Cajsa!
   Anledningen till varför du blockerades var för att du spred dålig energi i kommentarsfältet och vi vill ha en bra härlig känsla där och därför blockerades du.

   Hemsidan var överbelastad, vi hade över 10,000 personer som var inne samtidigt vid 12-slaget så det är anledningen nog till varför du inte fick dig ett par tights. Men vi har lagt nu order på dom så byxorna är under produktion och kommer skickas så snart dom är klara.

   Ha en fin dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *