Hur man lackar naglarna!

Idag åkte jag till Miss Fancy för att jag hade nageltid, trodde jag haha. När jag mötte Linda såg hon chockad ut och då visade det sig att jag bokat den 30e… så det var bara att åka hem och ta tag i det själv. Så jag filade bort mitt material och lackade mina egna naglar. Jag har ändå saknat att sitta och lacka naglarna, det är lite terapi för mig för då måste jag verkligen vara lugnt, fokusera och ta mig tiden att sitta stilla och låta det härda.

Det finns ett bra sätt att lacka naglarna på, det är inte att pensla fort som fasen flera lager för då blir det bara kladdigt, knöligt och inga raka linjer. Så här nedan kommer en lite guide hur man lackar naglarna som bäst:

1. Först och främst börjar du med baslack, det är för att skydda din egna nagel från att bli missfärgad plus att ett vanligt färgat lack är inte gjord för att sitta direkt på nageln. Det blir ingen bra hållbarhet på det.
2. När du lackar ska du kunna göra det med tre drag. Du lägger penseln en bit ner på nageln och låter den flyta ut som en liten solfjäder, sedan drar du långsamt ut mot kanten och ut mot tippen. Gör du det långsamt så blir det en skarp rak linje.
3. Upprepa detta och gör så mot andra kanten också och sedan avslutar du med att sätta ner penseln längst ner och dra i mittet ut mot tippen. That´s it. Då kommer du få en jämn täckning och raka linjer.
4. Jag börjar alltid med mitt ena lillfinger och bockar alla fingrarna på den handen och går sedan över på andra. När jag lackat sista nageln så har den första hunnit torka och är redo för ett till lager färg.
5. När jag lackat alla med färg så är det samma sak här med topplack, färgen ska ha hunnit torka på nageln du började med så det är bara att köra på. Man lägger topplack för att försluta lackningen och det får en snyggare jämnare finish. Sedan är heller inte ett färgat lack till för att ligga på toppen för att det är för mjukt och kan fortfarande färga av sig. Så på med topplack, jobba med samma solfjädersteknik och sedan är det bara sitta och låta det härda. Ytan torkar ganska snabbt men rör man vid det för hårt så kan det bli märken för att det inte härdat helt. Det tar någon timma så var försiktigt med tassarna efter lackning, ett smart drag är att göra det på kvällen när du inte gör så mycket eller sitter framför tvn. 😉

Ett litet tips! Ett lack kan utan problem hålla i fem år om du sköter det rätt. När du lackat klart med det så ta lite remover på en bomullspad och torka rent runt flaskhalsen så det inte sitter lackrester där. Om det gör det och du bara skruvar på locket så kommer det in luft och det gör att lacket kommer att börja klumpa sig och tillslut torka.

2 reaktioner på “Hur man lackar naglarna!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.