Hur får man explosiva muskler?

IMG_8168Hej Annica, för det första vill jag bara säga att du är sån stor inspirationskälla när det kommer till träning. Herregud vad din kropp är fin. Älskar formerna på musklerna och allt. Men nu till min fråga. Jag vill ha explosiva muskler? Och har hört talas om att man ska jobba på ett speciellt vis? Och ett annat om man vill ha ”stora starka” muskler. Om du förstår hur jag menar. Hur ska man jobba ang tunga/lätta vikter x hur många rep osv, få eller många? Skulle vara jättetacksam om du svarade på det här eller på bloggen, bara jag får ett svar så jag inte tränar ”fel”. Tacktacktack för en inspirerande blogg på alla sätt och vis!😍❤️
Kram från Emelie

SVAR: Hej Emelie!
Tack snälla du vad glad jag blir. Det är det som är meningen, att jag ska finnas här för att inspirera er underbara följare!

För att få explosiva muskler så krävs det såklart att träna explosivt, kroppen och musklerna blir bra på det som den tränar på. Så är det inom 100m sprint så bör du träna det, är det inom fotboll så kör på men du kanske vill komplettera eller bara ha explosiva muskler ja då kan man träna på lika olika sätt.

När man tränar explosivt så blir mer anaerob träning, musklerna hinner inte syrsättas de första 8-10 sekundrarna så man kan lätt få mjölksyra. Men det är också något man kan träna på när man tränar mjölksyratröskel. Men tips på hur du ska träna är tex korta intervaller i uppförsbacke och då pratar vi om ca 50m. Så spring allt vad du kan 50m, jogga sakta tillbaka. Kör samma sprint igen och jogga tillbaka. Anledningen till varför du ska köra i uppförsbacke är för att det blir jobbigare för kroppen men du blir mycket starkare än om du kör plant. Det är ett sätt att träna på. Du kan även träna upphopp, grodhopp, boxning, crossfit då det är mycket ryck och stöt. Det är lite svårt att säga exakt vad du ska träna på eftersom jag inte vet vad du ska ha explosiviteten till, det kan också vara så att du har en bild av hur explosiva muskler ser ut och jag en annan.

Men är det stora muskler du vill ha så träna tungt på gymmet med få reps. Är det slanka muskler så är det lättare vikter och fler reps. 😉

3 reaktioner på “Hur får man explosiva muskler?”

  • Maja skriver:

    Hej jag har endel finnar kanske till och med acne. Nu har jag fått massa röda sår/ärr från dem och undrar hur jag ska få bort det? har du något tips på krämer eller något annat? kram!

  • Emelie skriver:

    Hej igen och tack för ditt svar! Nu ska det bli ännu mer backträning😏 Ja det är fotboll jag kör så är det jag behöver till ⚽️ Tack för svar nu ska jag köra stenhårt! 🏋🏽‍♀️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *