Hur du tar hand om håret under vintern!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAlltså jag frysen som bara den, jag fattar inte varför det är så kallt i vår lägenhet. Jag har till och med dragit på mig vantar och då är det illa… 🙁

Hörni, vi har klarat oss igenom halva vintern, typ. Igår gav jag tips på hur ni har hand om naglarna och idag blir det lite hårtips. När det här så här kallt och torr ute är det många som får ett mer statiskt hår och en del tovor i underhåret.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMina två favoritprodukter. Redken Anti-Snap (Länk!) och Sebastian Dark Oil (Länk!)

♥ Varför håret blir statiskt är för att det är torrt, det behöver mer fukt. Välj ett schampo och balsam som är återfraktande för håret och försök även att lägga in en inpackning en gång i veckan som också boostar håret med fukt.
♥ Är det någon gång man ska införskaffa sig leave in produkter så är det nu. Det hjälper till att tynga ner håret lite när det är så flygigt, det kan vara ett leave in balsam eller varför inte en bra hårolja.
♥ Undvik sådant som torkar ut håret. Låt det självtorka när det finns möjlighet till det. Skippa produkter som verkar uttorkande på håret, sådant som innehåller alkohol bland annat. Bär mössa när du går ute så att både huvud och hår skyddas från kylan.

slipp-tovigt-harEn låg knut eller hästsvans i nacken för att undvika tovor.

♥ Alla ni som alltid får tovigt hår efter ni haft på er vinterjackan säger ja! Tovigt hår får man lättare pga att torrt hår men stickiga polotröjor, halsdukar eller jackor med luva brukar bidra en hel del också. För att undvika tovor när du ska ta dig ut så borsta ut håret, använd hårolja och sedan sätter du håret i en låg hästsvans eller knut innan du klär på dig. Låt alltså hästsvansen ligga innanför tröjan mot ryggen. Detta brukar jag göra för att undvika tovor för stunden, sedan när jag kommit in och tar av mig jackan så släpper jag bara ut håret. Enklare än så kommer man inte undan tovor. 😉

8 reaktioner på “Hur du tar hand om håret under vintern!”

 • Nicole skriver:

  Hej! Jag måste fråga dig en grej då jag snart ska göra exakt samma fettsugning som du gjorde på insidan av låren. Jag vill bara veta om du behövde ta bort skinnet efteråt som blivit slappt eller om det drog ihop sig av sig själv? Hade varit så tacksam för svar!

 • Sandra skriver:

  Älskar ju aaaalltid ditt smink men speciellt idag på snapchat!! Önsketutorial ✊?

 • Isabella skriver:

  Hej Annica! Älskar din blogg!! Har en liten fråga, jag tränar regelbundet ca 3-4 ggr i veckan och sedan en månad tillbaka nu så har jag ändrat min kost HELT, väljer bulgur ist för pasta/potatis, steker i olja ist för smör, ja du förstår. Men upplever fortfarande att jag har den där ”bull magen” hur lång tid ska man behöva träna och äta rätt för att få resulutat?

 • Ajla P skriver:

  Hej! Kan du inte göra ett inlägg om dina ansiktsvårdsrutiner nu under vintern? Hade uppskattats enormt.. Har testat massa krämer men min hy känns så yttorr? Nåja din blogg är super!!

 • Pirjo Oinonen skriver:

  Jag har fet hårbotten då kanske man klarar sig på vintern med lite kokos olja på topparna och längder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *