Hur du får en fin hud efter acne

Innehåller adlinks

Bilden till vänster är från Marbella i början av februari. Den till höger är från idag.

Det är så häftigt att många kommenterar att det är så ovanligt att jag blir medveten i mina drömmer att jag drömmer. När jag mardrömmar händer det också, att jag kan tala om för mig själv att det är en dröm att jag måste vakna och så vaknar jag. De gånger när jag drömt att jag håller på att bli typ mördad så har jag påmint mig själv att det är en dröm men då har jag ändå kunnat välja om jag vill fortsätta att drömma eller vakna. Och några gånger, jag vet jag är knäpp, har jag valt att drömma vidare för att känna hur det känns att bli skjuten eller stucken med en kniv. Och när det väl har hänt så har det inte gjort ont eftersom jag inte vet hur det känns så jag har alltid klarat mig. Är det någon av er som också blir medvetna när ni drömmer?

Ett litet sidospår sådär, för det här inlägget ska handla om det som jag lade upp på min Instastory idag. Nämligen Xenias hud. När vi lärde känna varandra så hade hon ganska mycket problem med acne och eftersom jag älskar skönhet och mest av allt huden så blev det här lite av ett projekt som jag ville hjälpa henne med för att det skulle bli bra.

Innan så hade inte Xenia någon hudvårdsrutin, hon sminkade sig med händerna i bilen, när hon var trött eller det kliade i hennes ansikte så kunde hon liksom ta båda handflatorna och gnugga i hela ansiktet och när jag såg detta vände det sig i hela min kropp då detta verkligen är så långt ifrån det jag själv gör haha!

Det som vi började med var att hitta en hudvård som var för hennes hudtyp. Xenia har en ganska normal hudtyp men den är i helt obalans, vissa dagar är hon ganska oljig och glansig och andra dagar är hon snustorr och flagnar. Så det som jag bad henne testa var:

HUDVÅRD
Dermaceutics Cleansingfoamer- Klick! till morgon och kväll.
Tvättsvampar- Klick! dom är bäst för att verkligen få en ren hud. När man tvättar av rengöringen så använd även dessa!
Biotherms Aquasource- Klick! för att få fukt, även den morgon och kväll.
K- ceutic- Klick! någon gång ibland till morgonen när det var som mest blossande just för att den lugnar och är väldigt vårdande. För huden påverkas ju också otroligt mycket av dina hormoner, speciellt vid mens. Och när det var soligt var detta ett måste för att har du en skadad hud  så är det viktigt att skydda den noga!
– Peeling en gång i veckan men inte för rivig sådan som på något sätt river upp huden och utslagen. Utan bara får bort de döda hudcellerna. Rengöringen gör ju också det men peeling för att få bort det grövsta flagnorna.

MAKEUP
Bareminerals orginalfoundation- Klick! med en fluffigare borste som tex Tapered Face Brush- Klick! Inte Kabuki för den kan göra så att huden blossar mer eftersom den är så tät och lite hårdare och sätter igång cirkulationen ganska mycket.
– Tvätta sina borstar minst en gång i veckan.
– Inte lägga någon makeup med hennes händer i bilen! Så mycket bakterier som sätter sig på händerna efter man pillat på datorn, telefonen, ratten, bildörren, handväskor you name it.
– Och såklart inte sova med makeup!
– De dagar hon inte skulle göra något speciellt, strunta helt i makeupen och låt huden vara.

ÖVRIGT:
– Byta örngott minst en gång i veckan, sluta använda sköljmedel på dom eftersom det också kan påverka huden.
– När det kliade så ta fingertoppen och ”picka” lite på det området, inte rafsa runt med hela handflatan. Försöka att inte ta sig själv i ansiktet med händerna över lag.
– Sätt upp håret så det inte hänger så mycket i ansiktet, försöka hålla det så rent och ”städat” i facet som möjligt.

Detta är saker hon försöker med så gott hon kan, hon gör det kanske inte till 100% men det har ändå blivit väldigt bra resultat. Och sedan har hon även börjat med facemist så fort hon sitter vid datorn och lägger bra fuktmasker ganska ofta för att återfukta huden. På fyra månader så har det blivit en jätteskillnad. Det man måste vara medveten om är att en cellförnyelse tar ca en månad. För att förklara detta lite enklare; vi har tre hudlager och en cellförnyelse betyder att det översta hudlagret ömsar vi bort för att få fram den nya fräscha huden under. Och medan huden arbetar så bildas även ny hud underst. Och för at man ska se någon skillnad med sin hudvård så bör man ge den minst en månad. Om du får utslag etc ganska direkt ska du självklart sluta med den men fukt blir aldrig fel, alla behöver det i sin hud om man nu inte är en nyfödd bäbis med världens fylligare mest återfuktade hud.

Och har man problem med acne så är oftast alla tre hudlagren inblandade och därför bör man ge rutinen extra lång tid för att kunna se större skillnad. Så det är inte ovanligt att det tar tre månader innan du kan se stor skillnad, precis som med träning. Ha tålamod, var noga med dina rutiner så kommer det bli skillnad.

Nu säger jag inte att detta fungerar på alla då vi har olika hudtyper. Man kan ju såklart gå till en hudterapeut som kan titta noggrant på huden och få rekommendationer. Men det jag vill förmedla är just för en rutin, ha en bra balans och var noggrann med vad du använder och vad du gör med din hud. Vissa gånger kanske man sköter allt perfekt men ändå har problem och då kanske man behöver gå till en hudläkare och få recept på medicin. Jag själv fick ju göra det, jag skötte min hud som alltid men fick jätteproblem med den nu i början av året och det slutade med att jag gick till Complete Skin på Kommendörsgatan här i Stockholm. Betalade strax över 1000kr, fick olika cremer samt tabletter och efter typ två tre veckor var allt helt borta.

7 reaktioner på “Hur du får en fin hud efter acne”

 • Melina skriver:

  Det är samma för mig. Är medveten att jag drömmer och händer t.o.m ibland att när väckarklockan ringer så hör jag det i drömmen också och säger jag till personen/personerna jag drömmer att jag är med att hejdå jag måste vakna nu o så vaknar jag, hahah helt sjukt att det är så 😅 sen kan jag drömma att jag dyker i vatten men kan ändå andas under vattnet. Tur det. Vill ju inte dränka mig själv i drömmen o hålla andan i verkligheten 😂

 • Martina skriver:

  Jag vet att alla har olika hudtyper men för er med grov acne och som vill bli fri från detta för jag som har tampat med hela mitt liv kan inte påstå att det är bara prickar som Isabella Löwengrip har sagt gällande hennes så vill jag ger er råd och hjälpa er mot ett mer glädjefyllt liv fritt från acne!

  Gå till en hudläkare och få Roccacutan/Tetrasyl utskrivet. Jag vill förvarna är du känslig för humörsvängningar är detta inte att föredra. Det för med sig kraftiga biverkningar. Men står man ut, ger man dom bästa grundförutsättningarna för en bra och acnefri hy.

  Vill du ej eller inte vågar detta skulle jag rekommendera :
  -Investera i ett bra hudvårdsmärke- jag har Dermalgica som hjälpte mig efter ovanstående kur. Att behålla min hy fri från acne.
  -Rengöra huden morgon & kväll, från smink och rengöra sminkborstar.
  -Träning och kost. Träna regelbundet och ät nyttigt. Hudläkaren kommer rekommendera dig att avstå från mejeriprodukter, choklad, stark och fet mat(jag lyssnade dock ej på detta).
  1Drick mycket vatten så kommer det spegla sig i din hy, din hy kommer bli mer ”välmående”.
  Och ett tips jag har tagit fasta på den senaste tiden – ät morötter!

  Hoppas att ni med grov acne blir hjälpta av dessa råd som jag har blivit!

 • Ellen skriver:

  Oj, var det så många som kommenterade att de inte kunde förstå det? Det händer mig jätteofta. Vet flera av mina vänner också, så är nog inte alls särskilt ovanligt.

 • Sarah skriver:

  Man blir nyfiken på vem du drömde om 🙂 hoppas du hittar din drömprins snart 🙂

 • Bella skriver:

  Japp! Händer mig speciellt vid mardrömmar. Är väl medvete om att jag drömmer och när det blir för jobbigt, när någon kanske jagar mig och är nära i att få tag i mig, ska mörda mig osv så lägger jag mig ner på marken i drömmen, säger att det är en dröm och blundar riktigt hårt- sen vaknar jag.
  Enligt min religionslärare på gymnasiet för x antal år sedan, är att kunna bäcka sig själv i drömmar första steget i att kunna uppleva en ut ur kroppen-upplevelse (astral separation). Är själv ingen hokus pokus tjej och tror inte så mycket på sådana saker, men kan ändå va häftigt för dig att läsa lite mer om om du är intresserad av drömmar och andra liknande fenomen 🙂 kram!

 • Jag fick antibiotika utskrivet mot acnen idag, efter att fått remiss till hudkliniken och besökt hudläkare. Han menade på stt om det är hormonell acne är det svårt att behandla utifrån med receptfria läkemedel, för att acne är en hudsjukdom och skiljer sig från vanliga finnar/dålig hy.

  Jag vet inte hur mycket det ligger i det han sa, men han menade på att acne är baktierer och då spelar det ingen roll hur mycket bra dermatologisk hudvård jag skulle köpa. Men har för första gången köpt syra så får se om det kan hjälpa + antibiotika i 12 veckor och någon bakteriedödande gel utvärtes.

  Så mitt tips är att be sin husläkare skicka remiss till hudkliniken alt, söka själv om man har stora problem och lider av det (alltså inte enstaka här och där utan riktig acne). Jag blev faktiskt förvånad över hur allvarligt han tog det då det ju ”bara” är estetiskt (och lite smärta).

  Just det, jag har ätit p-pillret Diane i två månader också, kan också funka mot acne men tar upp till ett halvår att ge effekt. Jag är vanligtvis super-känslig mor hormoner men med dessa mår jag stabilare + ingen mens pga har inget uppehåll (okej för bm, ny forskning visar att man inte behöver lida av mens om man ibte planerar barn. Det är alltså inte farligt att skjuta upp den med hormoner).

  DET var mina tips hittills :). Det där med örngott tror jag är svinviktigt, likaså handdukar.

  ❤️

 • Hanna skriver:

  Jag brukar ofta drömma att jag drunknar, eller att jag är i ett hav, under vattnet och bara hamnar längre och längre ner mot botten, jag kan andas men är påväg att drunkna, jag lixom domnar bort mer och mer och håller på att ”somna” i drömmen. Varenda gång jag drömt det så tänker jag att ”det är bara en dröm, jag kommer vakna snart så det är ingen fara” och så vaknar jag. Jag hinner inte bli rädd i drömmen för jag vet att jag kommer vakna om en stund. Helt sjukt att det är så =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.