Budgetvariant av håraccessoarer

Innehåller adlink

Igår lanserades ett märke som heter Hermine Hold som är lite lyxigare håraccessoarer. Jag kommer ihåg när jag började höra om detta märke som skulle innehålla produkter för någonstans mellan 300-900kr, igår när det lanserades och jag såg att en del kostade 995kr tänkte jag bara ”vem köper ens sånt!?”

Visst, dom är lyxigare, kommer garanterat i en finare förpackning men dom har väl samma funktion som en vanlig scarf? Eller skapar dom magi med ens hår? Det kanske är vanligare än vad jag tror men jag personligen skulle nog inte lägga dom pengarna på en håraccessoar när det finns hur mycket fint som helst för en nolla mindre.

Accessoarerna som ni ser på dessa bilder kostar någonstans runt 100-lappen, om inte billigare. Dom har samma funktion och du knyter dom på samma sätt. Det enda som skiljer dom åt är väl att du kan få 10st av dessa för en endaste Hermine Hold. 😉

Du hittar alla scarfar och håraccessoarer här!

36 reaktioner på “Budgetvariant av håraccessoarer”

 • Li skriver:

  Hermine hold är rent bluff och båg, som det mesta från Bella. Enorm vinstmarginal får de

  • Anna skriver:

   Bluff och båg? Vad är det som är bluff och båg menar du? Det är siden och tillverkas i Kina, således kostar det därefter. Siden är ett finare starkt tyg, ett dyrare tyg. Men klart att de vill gå med vinst, det vill alla företag, vore konstigt annars. Annica vill också gå med vint genom sin blogg, samarbeten och annat. Självklart.

  • Annica Englund skriver:

   Fast Isabella har lyckats, det kan man inte sticka under stolen med. Men det här var lite väl dyrt för håraccessoarer tycker jag.

 • Cass skriver:

  Amen!

 • Anna skriver:

  Så sant! Även om jag faktiskt har pengarna så skulle jag aldrig lägga så mycket pengar på en liten hårscarf. Dina som du länkar till var ju superfina allihopa och jag skulle lätt köpa ett par stycken i 100-kronorsklassen att variera med och spendera resten av pengarna som blir över av att inte köpa Hermine Holds scarf på ett restaurangbesök med en kompis eller nåt annat kul.

 • Lisa skriver:

  Jag vet inte vars scarfens är gjorde dessa från hermine hold men jag tror det är större chans att det inte är slavarbete eller barn som har gjort dem som mest troligt för dem runt 100 lappen. Inte för att jag skulle betala 1000 kr för en scarf heller. 400-500 kr hade jag sträckt mig till med den ekonomi jag har idag

  • ira skriver:

   Eller så är de det inte, och HH tjänar extra mycket pengar…
   Tappade förtroende för Löwengrip när de brandande om sina produkter, minskade flaskorna och höjde priset. Och ändå var det samma innehåll. Fast bättre? Men samma innehåll. Allt för att tjäna mer pengar.
   Nu kan det ju vara så att dessa scarfar kommer från fabriker där arbetarna behandlas bättre, men nja jag vet inte..

  • M skriver:

   Finns inget som tyder på att så är fallet. Att göra ett fabriksbesök eller att ha löpande kontakt med sin leverantör ger ingen som helst garanti för hur arbetsvillkoren är. Det krävs ett mycket målmedvetet arbete för att säkra sig om leverantörer med bra arbetsvillkor. Och det är normalt något man lyfter som ett tydligt försäljningsargument. Vilken HH inte gjort, annat än att det är ”handgjort”, vilket det mesta är som görs i Kina i små serier. Att Bella skulle bry sig om arbetsmiljö eller miljö är trams, hon har ju själv sagt att hon väljer branscher med höga marginaler, dvs där du kan köpa billigt och sälja dyrt.

  • Annica Englund skriver:

   Du har en poäng men jag skulle nog inte heller lägga dom pengarna.

 • Annika skriver:

  300 kr för en scrunchie från HH! Vem vill ens ha en sån på skallen utanför hemmets väggar undrar jag?
  Jag tycker scarvsen är jättefina men som påtalat, billigare varianter finns och de är också fina. Tror inte att det blir en succé det där.

 • Cecilia skriver:

  Bästa inlägget! Håller helt med!

 • Mia skriver:

  Nej men set var ju hur löjliga priser som helst. Känns så ogenomtänkt med tanke på att det inte är ngt etablerat märke.
  Skratta rätt ut när jag såg priserna.

 • StrongMama skriver:

  Jag håller så med inlägget.
  Jag tycker att Isabella är grym på allt hon gör men jag tror inte hon tänker på att bloggen är mer riktad mot ung public, vardagsmänniskor eller vad man nu ska kalla oss. Men hennes produkter är mer riktade mot NK-människor, folk med andra typ av inkomster och jobb. En 25 åring går inte igång på att köpa en snusnäsduk för 1000kr !!
  Jag köper de glädeligen från Lindex och HM för 100 kr !! Så snygga.
  Tack för bra och ärligt inlägg, jag älskar det med din blogg, din ärlighet, precis som jag. Livet är för kort för att hålla på med lögner och allt. <3

  • anonym skriver:

   Tack strongmamma att du tycker Bella är duktig. Många annars som vill sänka ner henne. Varför? Vi ska väll vara glada att en svensk kvinnlig entreprenör kommit så långt som hon gjort. Jag är det.

   • Linda skriver:

    Det mesta från henne har visat sig vara bluff! Finns inget seriöst i dessa bolag öht, allt handlar om att sälja på massan dessa onödiga grejor som bara sliter ännu mer på vår miljö (vilken Bella totalt struntar i då hon flyger varje vecka dessutom)
    De klarar ju inte ens av att svara på de många frågorna om produktion mm
    Heja alla som vågar ta ställning emot detta!

   • An skriver:

    Håller med Anonym, säger detsamma, undrar också. Nej Linda det mesta från henne har inte alls visat sig vara bluff, tvärtom. Det vinklas, hånas, skvallras, ljugs och hittas på om henne däremot, och vissa kämpar med att sänka henne. Alla bolag handlar om att sälja inte bara Bellas, det där är bullshit Linda. HH är av miljövänlig kvalitet, dyrare tyg och säkert framställt under bra villkor, när produkter säljs billigt är det ofta producerat under dåliga villkor däremot. Bella-fixeringen och Bella-hatet som vissa har är riktigt sjukt. Bra iaf att Bella bidrar till arbetstillfällen, anställningar och skatteintäkter till det svenska samhället.

   • Annica Englund skriver:

    Självklart är hon duktig, hon har ju verkligen skapat sig ett imperium. Men just dessa produkter blev jag lite besviken på.

  • Annica Englund skriver:

   Ja hon har verkligen kommit långt och all cred till henne!
   Ja det finns många billigare alternativ som vi ”dödliga” har råd med 😉

 • anonym skriver:

  Fast du har förut köpt dyra väskor och det ok. Om jag då har intresse av sjalar och vill köpa en till mitt långa hår ja det är också ok. Siden annars är jätte dyrt. Bättre att köpa en med bra kvalite. Sedan kommer hårspännena och jag tycker dom verkar jättefina. 😉

  • Annica Englund skriver:

   Not anymore. Jag sålde ju av mig typ alla för att jag fann inget värde i det. Insåg att det mesta som gör en glad kan inte köpas för pengar. 🙂

 • Anna skriver:

  Oj Annica, du brukar väl inte endast köpa billigt krafs eller? Har inte du ganska dyr inredning och dyra kläder? Lågt att dissa, man undrar varför så många vill dissa och försöka förstöra för Isabellas företag, är du så lättpåverkad, det trodde jag inte om dig. Jag som tokgillat dig men där sjönk du lite i mina ögon. Hermine hold scarfsar som kostar 995 är ju i siden alltså en fin bra kvalitét som ju då kostar lite mer. Det är väl mer hållbart och en scarf använder man ju mycket till både hår och runt hals, är väl vårens stora trend. Siden är skonsamt för håret också, sliter inte. Så ser man till det och kvalitet så. Snygga tycker jag, väldigt fina men visst finns mycket snyggt som är billigt också.

  • Annica Englund skriver:

   Jag lägger gärna pengar på en dyr säng för att jag vet att jag kommer att sova bra i den. Eller typ en lampa eftersom det tillför mycket i hemmet där jag spenderar en hel del tid.

   Men ett hårband som kostar 1000kr tycker även jag är dyrt.

 • Madelene skriver:

  Så tramsigt att tro att folk ska köpa en sidenduk att ha i håret för 1000:-!!! Sen ska man köpa en ful klämma, snoddar… Tråkiga produkter som kommer floppa.
  Tänk vad man faktiskt kan köpa för 1000:-

  • anonym skriver:

   Det finns dom som köper trosor som kostar mycket mer änn 1000 samtidigt röker folk och pengarna ja just det går upp i rök.

   • Annica Englund skriver:

    Där har du faktiskt rätt. Eller så parkerar man fel och lägger nästan dom pengarna på en böter när man hade kunnat köpa en sjal haha 😉

 • Frida skriver:

  Tycker sjalarna från HH var fina, men prissättningen ligger helt fel. Jämför med siden sjalar från t.ex. Massimo Dutti, som brukar ligga mellan 300-400kr. Även om kvaliten på sidenet från Kina kan vara hög (inget måste) ,så är lönekostnaden betydligt lägre. För 995kr hade jag förväntat mig produktion i Frankrike eller Italien.

 • Camilla skriver:

  Jobbar med mode och kan säga att jag håller helt med Frida.!

 • Frida skriver:

  Finally en storbloggare som tar blad från mun och öppet ”kritiserar” detta verklighetsfrånvända fenomenet. Det är ju inte klokt när man tänker på det. Tack för tipsen och för att du vågar kritisera.

  • anonym skriver:

   Fast jag tycker det är roligt att det finns alternativ att välja på. Både dyrt och billigt. Sedan är det ju upp till en själv vad man vill handla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.