Hemmaträning för ben

legs
Imorse väcktes jag av att pappa skulle säga hej då, han ska upp till stugan och hämta Ann-Marie som pysslat på och donat där uppe. Jag åt lite frukost och sedan gick jag ner i källaren och körde ett benpass. Jag tränade ju rygg igår med pappa och redan efter första varvet sa han ”nu tycker jag att det räcker, jag kan heja på dig medan du kör” Haha, pappa alltså. Men jag fick med han på två varv till och sedan avslutade jag med lite magträning medan han gick upp och satt sig framför surfplattan och letade efter åkergräsklippare. 😀

Idag åker jag hem, dessa dagar har gått så fort men jag känner ändå att jag hunnit göra det som jag ville. Mitt flyg går runt 20 ikväll och till dess ska jag jobba, åka till min farmor och hjälpa henne att färga bryn, klippa min vlogg som ska komma upp ikväll och sedan hämtar Marro mig på flygplatsen. Ska bli så skönt att träffa honom. 🙂

Såhär såg i alla fall mitt benpass som jag körde imorse:

squats
Squats. 20×3 40kg
sumosquats
Sumo squats. 20×3 40kg
benboj ett ben
Enbens benböj. 20×3 på varje ben.
legcurl boll
Legcurl på boll. 20×3
benspark
Benspark. 20×3 15kg
legcurl
Legcurl maskin. 20×3 15kg
jump
Upphopp med bred landning. 20×3
kickback
Leg kick. 20×3 på varje ben utan vila
kissande hunden
Kissande hunden. 20×3 på varje ben utan vila
P7310564-2
Grym benträning!

16 reaktioner på “Hemmaträning för ben”

 • Mathilda skriver:

  Även rumpan involveras väl lite i det passet va? Jättebra instruktion ☺

 • Marielle skriver:

  Ingen vloggvecka? Du har ju över 40.000 prenumeranter på youtube.

 • Maria g skriver:

  Träna hemma är ok. Jag sätter på något dvd band. Har afrikansk dans på dvd men det skulle i vilka testa med kompis. Jag tycker det roligare o träna gympa med en grupp men bra man kan göra det hemma med. Ska börja yoga till hösten men vet inte var. Skulle vilja testa den där lokalen som är så varm för jag trivs i värme.

 • Emma skriver:

  Åh var kommer shortsen ifrån? Så fina!!

 • Louise skriver:

  Sumomarklyft kallas väl övning nr 2 du gör? =) Är ju i princip samma rörelse för benen som vid knäböj, så det tar ju i benen oavsett namn på övningen men blev lite förvirrad =P

  • annicaenglund skriver:

   Ja sumomarklyft eller sumosquats 🙂 Det är samma som folk säger knäböj eller squats. Same shit, different namnes. 😉

   • Louise skriver:

    Nja fast squats och knäböj är exakt samma ord men på olika språk. Och marklyft och knäböj är två helt olika övningar. Båda tar i benen ja, men knäböj mest i framsida lår, sida rumpa och en del nedre rygg medan marklyft tar mycket i ryggen (främst nedre och traps/lats), baksida lår och rumpan. Jag som själv tränar och ”har koll” bryr mig inte så mycket om vad du kallar övningarna, men jag tycker att en PT som ska lära (bl.a) icke träningskunniga människor om träning bör säga rätt namn på rätt övning 🙂 Hoppas jag inte låter som någon dryg jävel nu med denna kommentar för det är jag inte 😛 Tycker bara att alla ska få lära sig rätt om styrketräning 🙂 Lycka till och hoppas du klarade provet som gör dig till PT 😀

    • annicaenglund skriver:

     Du har helt rätt men när det kommer till Sumosquats och Sumoqmarklyft är det exakt samma övning. Googla själv! 😉

     • PT skriver:

      Fast nej. Sumosquat är en sumoknäböj, alltså en knäböj med bred fotpositionering. Sumomarklyft å andra sidan är ett marklyft med bred fotpositionering. I den första har man stången PÅ axlarna, i den andra lyfter man stången FRÅN golvet, precis som vid vanliga böj och mark. Det är bara googla.

 • Manda skriver:

  Du är så inspo! Jag har en fråga. Jag har påbörjat en stor förändring i mitt liv – har lagt om kost, tränar 5 ggr i veckan och går PW:s på 5km flera gånger i veckan. En stor förändring för mig. Jag har gått ner 7.5 kg på 6 veckor, låg på 86 kg (!) men har nu kommit ner till 78.5 kg. Är otroligt glad att jag äntligen kommit igång, men vet inte om det går tillräckligt fort? Känns som med en sån stor förändring så borde det gå fortare. Ser också att min fettmassa har ”endast” minskat ca 4%. Låg på 43 procent och ligger nu 39 istället. Vet ju att normalt är bra mycket lägre. Gör jag något fel? Eller är det här en helt normal nedgångstakt? Stor tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.