Hellre ett underbart liv än ett bart underliv

Okej jag vet inte varför jag valde den rubriken för den har liksom inte någon direkt koppling till det här inlägget. Eller jo det handlar iofs om en creme som är för de nedre regionerna men inte om det ska vara bart eller inte.

Skitsamma. Det är höst och förkylningstider och när vi blir förkylda är det viktigt att dricka mycket vatten då våra slemhinnor blir ganska så uttorkade och sedan hjälper vi även kroppen att slussa iväg förkylningen. Det som jag märker av mest är i min näsa, när jag är förkyld så blöder jag lätt näsblod pga torra slemhinnor, mina läppar blir nariga och halsen torr.

Men det som kanske inte är så jättelätt och roligt att prata om är att även slemhinnorna i underlivet också kan bli torra. När jag var yngre pratade jag aldrig med någon om varken min pubertet, mens, underliv och sådana grejer för att jag tyckte att det var så pinsamt och det finns säkert många därute som känner samma sak så därför kände jag att jag kan ta upp det här. 😀

Det är väldigt viktigt att använda rätt produkter för underlivet just för att vi har ett annat ph-värde där, använder du tex parfymerade produkter kan det börja klia, du får utslag och det kan även bli en väldigt konstig doft och det vill vi ju inte! Så använd produkter som är anpassade för de intima delarna vad gäller tvål och även creme.

Nu kanske jag är alldeles för privat men vad fasen, jag själv använder alltid intimtvål och sedan smörjer jag alltid med denna creme efteråt för att det ska vara mjukt och återfuktat. Det låter ju jättekonstigt när jag skriver såhär men ja så är det, och jag tycker att den här cremen fungerar jättebra. För precis som huden i ansiktet behövs området där nere också tas hand om just för att det är så pass känsligt så en intimtvål och intimcreme tycker jag alla bör ha hemma för att vårda det området.

Denna creme kan man köpa på Apotek Hjärtat (tack för infon i kommentarsfältet) och kostar runt 50-lappen. Värd att investera i! 🙂

14 reaktioner på “Hellre ett underbart liv än ett bart underliv”

 • T skriver:

  En läkare mfl rekommenderar BARA VATTEN till nedre regioner. BEHÖVS INGEN tvål överhuvud taget!!!!!! Man blir ren ändå. Även om tvålen är mild mm behövs ingen….

 • T skriver:

  En läkare mfl rekommenderar BARA VATTEN till nedre regioner. BEHÖVS INGEN tvål överhuvud taget!!!!!! Man blir ren ändå. Även om tvålen är mild mm behövs ingen….

 • linnea skriver:

  Jag har i flera månader velat skriva detta, men det har liksom inte blivit av ( känner mig kanske lite töntig haha). Men jag tycker du är så fantastisk Annica! Du är en av få bloggare som skriver om hälsa och träning på ett icke ångestladdat sätt. Vissa dagar kan du skriva ” äsch jag åt en b&j till lunch” osv. Jag tycker det är så himla fantastiskt! Jag tror många vill måla upp ett fläckfritt och perfekt liv när det gäller hälsa, mående osv. Men inte du, du är jordnära, du vågar skriva ut på bloggen om dina misstag, om dina känslor, om att du käkar en b&j mitt i veckan. TACK Annica för att du är du och att du är en sådan bra förebild! Heja dig!

  • Tove skriver:

   Fast hon skrev ju precis ett inlägg om att hon vill se ut som när hon va 23 och att hon har för mycket underhudsfett i nuläget! Vart då undrar Jag?!😄 så jag vet inte om hon är utan ångest över din kropp…

   • Annica Englund skriver:

    Hahaha ja det har satt sig på sina ställen 😀

   • Linnea skriver:

    Absolut, det skrev hon. Men jag har följt Annicas blogg sedan hon varit med i BB. Och jag har funnit många inlägg där hon är ärlig och skriver öppet om att hon inte alltid äter havregrynsgröt till frukost eller en sallad till lunch. Jag har funderat i flera månader på att just berömma Annica för detta! Och ja, det fick bli nu!

  • Annica Englund skriver:

   Men gud tack snälla Linnea! <3
   Tack tack tack för denna underbara kommentar, du gjorde verkligen min kväll och jag lovar att jag ska fortsätta som jag gör nu! <3

 • Anne-Lee skriver:

  Hej! Nu kom bezzerwissern fram o mig. Krämen du pratar om är jättebra, men den säljs bara på Apotek Hjärtat, det är deras egen serie. Så den sälja inte på det som är gamla Apoteket AB, som var det enda som fanns förut.
  Och den finns oxå på vissa Ica-butiker, för Hjärtat ägs av Ica.
  Så, nu har mitt bezzerwisserhjärta fått kräka av sig.
  Tack för en bra blogg.

 • Ida Karlsson skriver:

  Hahaha älskar verkligen rubriken! Folk verkar ha lite olika åsikter om intimtvätt/krämer ser jag, men jag tycker man ska köra på det som känns bäst för en själv. 🙂

 • sussie skriver:

  Finns intimcrèmer på alla Apotek och alla fungerar bra. Jag använder dom efter rakning och oftast på sommaren då jag badar o duschar mycket. Det kan kännas torrt och nästan lite kliande då och crèmen gör att det genast känns bättre.

 • Linnea skriver:

  Det står ju att den innehåller alkohol? Vilket är uttorkande?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *