Gå upp i muskler

Innehåller adlink

 

God BCAA hittar du >>HÄR<<

Hej Annica,
Tack för en bra och givande blogg! Följer dina träningstips och är även glad att nu få följa inredningen i ditt nya hem. Jag har lite frågor angående kosttillskott och proteinpulver. Jag har alltid varit ganska liten och skulle vilja få lite mer muskler. Jag själv jämför mig ganska ofta med dig storleksmässigt, jag är 157 cm lång, väger ca 47 kg och tränar på gym två gånger i veckan. Försöker varva med olika muskelgrupper och kör tyngre vikter med kortare repitioner. Jag äter frukost (gröt, yoghurt, chiafrön, bär), lunch, mellanmål och middag. Efter varje träningspass dricker jag en proteinshake.

Vilket proteinpulver skulle du rekommendera? Är det någon idé att dricka BCAA under träning?

Tacksam för svar! Med vänliga hälsningar, Elin

SVAR: Hej Elin!
Vad kul, vad glad jag blir.

Det låter som att du gör helt rätt men vill du få snabbare resultat så skulle jag ändå lägga in två pass till i veckan om du har möjlighet. För då kan du dela upp muskelgrupperna lite mer, tex:
Måndag: Bröst och mage
Tisdag: Ben
Onsdag: Rygg och mage
Torsdag: Armar och axlar

Ungefär såhär delade jag upp det förr och det var då jag fick snabba resultat när det kommer till starka muskler. Nu de senaste veckorna har ju livet var lite kaos för mig och jag känner mig inte lika fast i kroppen och tunnare. Men när jag väl har någon lucka så kör jag crossfit just för att det är tung träning och man jobbar med hela kroppen. Så ibland kanske du kan slänga in ett sådant pass istället för ett rent muskelpass under veckan.

När du kör med tunga vikter, är det så pass tungt då att du knappt orkar sista repetitionen? Du ska inte orka mer än 10st för då är det för lätt och se hela tiden till att pusha dig själv att ta mer i vikt så du inte kör på samma hela tiden för då kommer du inte växa så mycket mer i muskler.

Jag gillar biffprotein, det låter väldigt konstigt men det smakar inte kött eller så utan finns i olika goda smaker och kommer från Self. Det går snabbare ut i kroppen plus att du inte blir lite knasig i magen som man kan bli av vassle. BCAA tycker jag själv är super att ta under passets gång och min favorit kommer från Star Nutrition –Amino BCAA! 🙂

1 reaktion på “Gå upp i muskler”

  • Nnnnnn skriver:

    Varför tar man bcaa? Vad är de bra för?

    Du skrev om ett upplägg, triceps kör du de under armpasset tillsammans med biceps ?

    Kan du inte lägga upp förslag på övningar till varje upplägg du skrev? 😊😊😊😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *