Fightbox i Slussen

Jag har vart vaken sedan 6 imorse för att tanken var att jag och Pischa skulle träna på Fightbox i Slussen. Vi smsade dom igår om jag fick ta med Stitch eftersom hon inte riktigt kan vara själv längre stunder ännu men vi fick liksom inget svar. Så jag åkte in ändå, mötte upp Pischa och hade Stitch och hennes lilla resväska.

Så fort vi kom innanför dörren möttes vi av en kille som sa bestämt ”inga hundar här inne” och visst jag fattar att man inte kan ha hundar med sig överallt, så det sög ju. Anledningen till varför inte man kunde ta med hund in där var för att de hade ett litet cafe. Alltså det är inte så att min hund kommer att slicka era skålar och sprida hår i era mackor. Hon sitter i en liten hundväska och hur gör de hundvänlig caféerna? Det är inte så att dom tillåter mer hundhår i sin mat än några andra caféer.

Well, jag borde inte chansat eftersom jag förstörde min morgon mer eller mindre, men jag kommer nog inte åka dit igen. Stitch ska klara av att var själv i någon timma men jag kommer nog ändå hålla mig till de ställen som har en trevligare atmosfär som tex >>Crossfit Unique<< där man får ta med sig sina vänner djuren. Detta är ju såklart för att jag har hund själv, precis som att föräldrar kanske reagerar på ”barnfria ställen” men jag tycker verkligen om ställen där de tillåter att man får ta med sig sina hundar. Det är samma sak när jag ska gå och shoppa och det finns en hund i butiken, alltså det är ju så mysigt!

Detta är något jag även tycker Sats borde införa, dom har ju barnpassning så varför inte införa hundpassning!? Är det någon som funderar på att öppna ett gym där det är tillåtet att ta med sig hundar eller som erbjuder hundpassning då kommer jag vara en av de första som tecknar årskort! 😉


Tröttisen på Crossfit Unique igår.

13 reaktioner på “Fightbox i Slussen”

 • Camilla skriver:

  Du har glömt en sak, allergiker, finns sååå många som inte kan träna på de gymmen där hundar får vara. Gäller ju inte bara under tiden hundar är där utan även att dom vistats där, det räcker för en som är allergisk. Sen till orsak nummer två du glömt, de hundrädda, vissa är livrädda och det spelar ingen roll att hunden ”bara är en valp”, ”jättesnäll”, sitter fast i koppel. Det är precis som med ormfobi till exempel, en som har ormfobi skulle inte vistas i en träningslokal där det fanns ormar även om dom var på andra sidan gymmet, satt fast i snören eller låg i en korg, är man jätterädd så är man.

  Jag har själv varit hundägare i väldigt många år och vet hur frusterande och opraktiskt det var ibland att vara ”bannlyst” på många ställen, jag hade stor hund också vilket alltid är krångligare. Vet med mig själv att man som hundägare blir lite ”hemmablinda” och inte förstår de som faktiskt är rädda och/eller allergiska som inte tränar på gym på grund av att hundar får vistas där.

  Man får inte ta med djur där det säljs livsmedel det är det lag på, hundcaféerna söker särskilt tillstånd då de riktar sig särskilt till hundägare.

  • Mia skriver:

   WORD!!! Många allergiker blir också utestängda från saker just pga att folk inte respekterar regler. Även om inte djuret finns just då så finns det i luften. Livsmedelsverket har regler och dom är till för att följas.

   • Annica Englund skriver:

    Att vara allergiker är inget man valt så det fattar jag men många regerar även om man inte har hunden med sig då det kan sitta i kläderna. Så just allergikerbiten är lite svår tycker jag. Men ja jag fattar att man inte kan ta med sig hunden överallt. Regler är såklart till för att följas!

   • anonym skriver:

    Håller med!!

  • Annica Englund skriver:

   Okej Camilla jag förstår vad du säger. Men allergiker reagerar nog även på om jag gosat med min hud 5 min innan, lämnat henne hemma och hälsar på dom på gymmet? Men visst, jag fattar.

   Jag håller helt och hållet med dig, det är bara så trist att det blir så att alla hundar dras över en och samma kam och folk är rädda för dom är vissa hundar är världens snällaste.

   Okej då är jag med!

  • Andrea skriver:

   Så bra skrivet Camilla !!

 • Anna skriver:

  Word! På 99% av de allmänna ytorna i Sverige känner man sig som hundägare att man måste be om ursäkt för att man ens finns till. Självklart ska man visa hänsyn och respekt inför de som är rädda och/eller allergiska (det är det enda jag gör dagligen pga jag har hund) men jag tycker också man kan vara lite mer ödmjukt inställd till den som har hund också. Man måste inte alltid bete sig som om hunden är en vandrande smuts- och mördarmaskin, då de är bra mycket renligare (och trevligare) än de flesta människor. Tänk på vad mycket smuts och bakterier det kryllar under långa naglar bara för att nämna något i jämförelse.

  Det här är en rätt så bra artikel i ovanstående ämne: http://www.expressen.se/debatt/vaga-ifragasatt-folks-hundallergi/
  Och gå inte upp i spinn nu alla som tycker något helt annat. Försök bara med nykter inställning läsa det utan att känna er kränkta 😉

  Ha det bra Annica och stort lycka till med din lilla fyrbenta vän 🙂

 • anonym skriver:

  Man förstår ju när många är allergiska. Om man tar med djur i taxi så måste man säga till om det så det inte förstör för allergiker. Det gäller att förstå och ta hänsyn till andra människor så enkelt är det.

 • Tove skriver:

  Men vrf bli irriterad över det? (Som man märker att du blir).. bara för du har hund är det väl inte självklart att alla ställen, träningställen å affärer mm har tillåtet för hundar.. inte superkonstigt😉 du får ju anpassa ditt liv efter hunden oxå

  • Annica Englund skriver:

   I know, men det känns bara så självklart för mig att hon ska få haka på. Min fyrbenta lilla vän men det är som ni säger, jag måste ta hänsyn till mycket 🙂

 • anonym skriver:

  De flesta badplatser har hundförbud t.ex.

 • Linda skriver:

  Alltså du blir sjukt irriterad när det inte går din väg. Vissa saker behöver man inte skriva ut.
  Säkert ett jätte bra ställe men du tvär dissar det bara för att det inte blev som du hade tänkt dig.
  Alla kan inte tycka och känna som dig Annica.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.