Färska vårrullar med tofu, krispigt grönt och ingefärsdipp

P2281417 NamnlösP2281421Så jäkla god middag! Perfekt att bjuda vännerna på!

Alltså jag måste säga fan vad jag är lycklig! Jag är verkligen i en period i mitt liv där allt är perfekt, jag har aldrig trivts så bra i en lägenhet som jag gör i vår. Jag och Marcelo känns mer nykära än någonsin, jobbet går superbra och ja jag njuter varenda morgon jag varknar! 😀

Igår var det sista dagen med Duchess och Marcelo hade fotbollsträning i Skarpnäck så jag tog en promenad dit med henne, eller vi varvade med att springa och gå och det var så härligt väder. Sedan så var vi hos Marcelos föräldrar en sväng och Maxi och Milton var där och fick träffa hunden och dom tyckte så mycket om henne. Hon bara satt helt lugnt och lät dom klappa henne och det var så himla gulligt!

Sen kom Pischa och hämtade Duschess och var snäll och skjutsade hem oss till lägenheten, det var så tomt hemma utan lillan… Men vi började laga mat och vi gjorde grymt goda färska vårrullar, jag hittade ett recept på nätet. Så vi stod i köket, lagade maten tillsammans och avnjöt den till härlig musik. Sedan hade Marcelo tappat upp vatten i jacuzzin så vi tog ett långt och härligt bad till reprisen av Mello. Sedan när vi var klara gjorde vi oss iordning för att lägga oss och jag var så trött så när mitt huvud nuddade kudden och våra nya sänglakan somnade jag direkt. Vi hade verkligen en perfekt söndag! ♥

Ingredienser för 6 personer
Vårrullar:
200 g Vanliga morötter
1 st Gurka
1 st Röd Paprika
2 st Avokado
200 g Tofu
0.5 st krukor Koriander – färsk
1.5 dl Jordnötter Rostade
180 g Böngroddar
225 g Mango Fryst
160 g Rispapper
Dippsås:
2 msk Risvinäger
1 msk Sesamolja
1.5 msk Japansk soja
1 st Lime
1 tsk Chilipeppar Färsk
1 tsk Färsk ingefära

Gör så här:
1. Vårrullar: Skala och skär morötterna i smala stavar. Skölj och skär gurka och paprika i smala stavar. Skär avokado i små kuber och skär tofun i smala stavar. Grovhacka koriander och jordnötter. Skölj groddarna och se till så att mangon är väl tinad.
2. Lägg upp alla ingredienser i separata skålar.

3. Dippsås: Riv ingefära och hacka chili fint. Skölj lime, riv skalet och pressa ur saften. Blanda ihop alla ingredienser till dippsåsen.

4. Vårrullar: Värm vatten i en vid kastrull eller stekpanna så att det blir lite ljummet. Doppa ett rispapper i taget så att det blir mjukt men var försiktig så att det inte blir för mjukt. Lägg ut rispapperet på en fuktad handduk på en skärbräda och fyll med alla godsaker. Rulla ihop och gör likadant med resterande rispapper (receptet är beräknat till totalt 16 st vårrullar). Lägg upp vårrullar på ett fat och doppa i den goda dippsåsen.

8 reaktioner på “Färska vårrullar med tofu, krispigt grönt och ingefärsdipp”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *