Få fina och starka naglarÄr det något som många av er frågar efter så är det hur man får fina naglar. Du får fina och starka naglar genom att ta hand om nagelbanden, det är genom nagelbanden som dina naglar får sin näring och blir starka och fina.

Är det så att du har torra och trasiga nagelband så kommer inte dina naglar att bli fina och det här har jag själv märkt så stor skillnad på sedan jag började med Depends triple active kit. För tillfället har jag material på mina naglar, det är ca två veckor sedan jag fixade dom men jag är ändå noga med att hålla efter nagelbanden så att nageln håller sig mjuk, smidig och återfuktad så att materialet sitter bättre.

Många brukar använda sig av panthenol stärkare för att de tror att det är bra för nageln då den blir hård men det som egentligen händer är att du torkar ut nageln och det kommer att skivas sönder tillslut. Allas naglar är olika, vissa är tjocka, vissa är tunna, några är mer genomskinliga än andra men var alltid noga med att ta hand om nagelbanden. Se till att peela dom, återfukta och smörja in dom så kommer du att få starka och fina naglar! 😉

Och sen, något som de flesta gör är att peta bort smuts under naglarna. Gör inte det med något vasst eller hårt, använd dig av en nagelborste och borsta bort för på så sätt petar du inte ner nagelbädden och ju längre den blir desto starkare blir dina naglar. 🙂

9 reaktioner på “Få fina och starka naglar”

 • Anonym skriver:

  Hur gick fotograferingen ?

 • Ellen skriver:

  Jättebra tips 😀

 • petro nella skriver:

  Obs.att detta är ingen kritik,men ett konstanterande. Varför är dina lösnaglar påsatta så långt upp på din egen nagel? Det ser verkligen fejkat ut, tycker inte att det ser fint ut,ser mer ut som lösnaglarna är väldigt slarvigt påsatta.Har en bekant som brukar fixa sina naglar på en ”skönhets-salong” och det ser helt annorlunda ut än vad dina fejknaglar ser ut,hennes fejknaglar börjar vid nagelbandet så man ser inte att det är fejk, det ser mer naturligt ut, mot för dina som är påsatta långt upp på din egen nagel, varför?

  • anonym skriver:

   Nageln växer och efter ett tag blir det ett glapp mellan nagelbandet och materialet. Så blir det nog oxå om du tittar noga hos din bekant.
   Det är därför man går med jämna mellanrum och fixar naglarna.
   Du som brukar läsa bloggen, har du missat att Annica var till Celina för några veckor sen…konstigt.

  • annicaenglund skriver:

   precis som ovan kommenterade så fixade jag dom för två veckor sedan så min egna nagel har vuxit en hel del och materialet växer ut med den. 🙂

 • Tilda skriver:

  Hej❤️ jag undrar vart det där kittet finns att köpa finns det på kicks eller H&M❤️ Jättebra tips❤️

 • Nenna skriver:

  Det stämmer inte att nageln får sin näring från nagelbanden. Nagelbandet är överhud som ligger runt nageln och som man aldrig ska klippa bort. Nageln växer från nagelroten genom celldelning. Cellerna får sin näring från blodet och alltså det vi äter. Nageln består av keratin precis som hår. Det är därför vi kan klippa av den, dvs. det är bara nagelroten som har levande celler, där nageln växer ut och skjuts fram steg för steg. Den del av hår och naglar som inte är levande material kan inte längre ta upp näring och det är därför som nagel- och hårprodukter med vitaminer och mineraler bara är ett försäljningsargument, men inte har någon som helst effekt på hår och naglar. Citerar Vårdguiden:

  Naglar
  På fingertopparna och tårna bildas naglar från nagelroten, som ligger i ett veck av överhuden. Cellerna i nagelroten delas, och då växer nageln. En nagel växer ungefär 1-2 millimeter i veckan.

  Det är bara cellerna längst in vid roten som lever. När cellerna förskjuts framåt förhornas de och dör. Då bildas en nagel. Naglarna skyddar tå- och fingertopparna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.