Enkla skuggtekniker för ögonen

Innehåller adlinks

I det här skönhetsinlägget tänkte jag visa er lite olika markeringar och skuggor man kan lägga runt ögat, dom är väldigt lätta men gör otroligt mycket! 😉

Det vi kommer att gå igenom är Fransmarkering, Fransskugga, Suddad fransskugga, Droppskugga och Suddad droppskugga. Det enda du behöver är en svart skugga som kan användas blöt som torr och en snedställt borste.

Jag använde mig av Kan Von Ds svarta skugga i den här välanvända paletten, jag älskar den! Och borsten är från Zoeva.

1. Länk // 2. Länk (kolla priset!!) // 3. Länk // 4. Länk (69kr) // 5. Länk

Fransmarkering -Har en fransförtätande och uppiggande effekt. Placeras mellan fransarnas rötter på den övre delen av ögat. Ska alltid användas om man ska lägga en eyeliner!
Fransskugga -Förtätar fransarna, ger en piggare känsla, markerar ögat utan att ge en översminkad känsla och ska kombineras med fransmarkeringen. Ska läggas ca 2/3 delar av övre delen på ögat.
Suddad fransskugga -Har en förminskande effekt av ögonlocket, kombineras alltid med fransskugga. Den drar ögat uppåt och utåt. Ska ligga endast i yttre delen av ögat. 
Tunn droppskugga -Förtätar underfransarna och är milt förstorande. Används 2/3 delar av undre delen av ögat.
Suddad droppskugga -Den suddade droppskuggan placeras i yttre delen av ögats undre del. Ska bondas ihop med skuggorna på övre delen av ögat så det inte blir ett glapp på ögats yttre del. Den har en förstorande effekt på ögat.
Jag smackade på en liten vinge i ytterkanten. Jag själv bär sällan svarta skuggor på mina ögon, bär sällan skugga som inte är i en jordnära ton. Detta är i alla fall enkla tekniker att använda sig av om man inte har så mycket tid att lägga på en ögonmakeup, detta görs på max 5 minuter. När jag själv använder mascara så lägger jag alltid en fransmakering, det är den teknik som jag själv använder mig av mest av dessa. 🙂

6 reaktioner på “Enkla skuggtekniker för ögonen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.