Har Stitch fått skabb?


God morgon måndag!
Vilken tröttmösa det är framför datorn, det packades ordrar för fullt och imorse när jag vaknade hade det kommit in nya så det är bara att starta dagen med att packa det som beställts och sedan åka till posten. Ringde dom btw och bokade tid för att skicka allt då alla paket ska ha spårningsnummer så man ser att dom kommer fram som dom ska. 🙂

Idag blir det också ett besök till veterinären, igen. Jag var ju där i fredags med Stitch då hon fått utslag på kroppen och det här gör mig så irriterad, och detta gäller inte bara veterinär utan många läkare över lag, de kollar på problemet och ger ut något recept eller i mitt fall nu då ett schampo som ska hjälpa till. Dom tar inga prover. Att gå till veterinären kostar 600kr per gång minst för bara själva besöket och när vi väl är där varför kan dom då inte ta de prover som behövs för att säkerställa vad problemet är!? Nu måste vi åka in igen, betala igen för själva besöket plus provtagningarna för det måste göras då Stitchs små sår har övergått till typ köttsår och det har spridit sig över magen och på ryggen. Hon har tappat päls och det ser inte alls bra ut. Jag pratade med Marro och han tror det är skabb men jag satt och läste lite om Demodex och det känns mest troligt som det. Är det inte helt sjukt att man själv måste googla fram vad för sjuk ens hund är? Att veterinären inte bara kan kolla det direkt så hunden kan få rätt behandling från första början… 🙁

Hur brukar ni göra när ni åker till veterinären? Kräver ni att dom ska ta prover direkt för att vara säker på vad det är eller gör ni som mig och lyssnar på vad dom tror att det är?

25 reaktioner på “Har Stitch fått skabb?”

 • Sofia skriver:

  Alltså det vanligaste är ju att utgå från symptomen och börja med den enklaste behandlingen. Utslag på hund är ju ganska vanligt och då gör man det man tror att det är först istället för att behöva ta prover på alla hundar som kommer in när de kan vara så enkelt som ett schampo elr liknande. Funkar inte det ja då går man vidare till att ta prover, sen är de klart du kan kräva prover första gången du åker in om du vill det🙂 Är väl så också att när man beställer första besöket är det mer kontroll och kan vara så att veterinären inte har den tiden för prover inlagt. //djurvårdare

  • Annica Englund skriver:

   Ja men jag tycker det är så dumt att påbörja en behandling om man inte är 100% säker på vad det är…

   • Chica skriver:

    Är själv veterinär. Förstår att du är frustrerad. Hudutredningar tar tid och behöver göras i omgångar. En full hudutredning där man gått precis hela vägen med skrap, foderelimineringar, blodprover, biopsier mm kan gå på över tio tusen kronor. Det är inte många som önskar betala det vid ett första besök. Dessutom är det svårt för kliniker att planera in hur lång tid ett första hudbesök ska ta. Det kan vara allt från 15 minuter till 2 timmar. Det är ohållbart i en klinikverksamhet. Vissa prover är inte varken svarta eller vita, utan skall tolkas utifrån symptombild, anamnes och patientuppgifter. Kanske behöver man ta om prover. Många blir avhjälpta med schampo, andra med en behandling mot skabb, andra med foderbyte, helt beroende av vad diagnosen i slutändan blir. Hud är generellt mkt svårt att utreda och få bukt med. Många hudsjukdomar liknar varandra. Så försök ha tålamod. Ta upp med veterinären och fråga efter vad ”planen” är. I övrigt är atopi eller födoämnesallergi inte helt ovanligt hos boston terrier. Men det säger ju inte att det är det som Stitch lider av. Med vänlig hälsning / som veterinär har man ofta rumpan bak hur man än gör, men kommunikation är nyckeln till mycket. Byt veterinär om ni inte klickar.

 • Jennifer Pettersson skriver:

  Det va det mitt tips för några dagar sen skulle hjälpa er med. Vänd dig direkt till en dermatolog som inriktar sig till hud och hudåkommor. Dom är ju utbildad speciellt för hud och riktigt duktiga på det. Veterinären kan inte hud som dom och försöker göra sitt bästa men kan inte allt. Kontakta en dermatolog 👍 Ni har en duktig i Sthlm!
  https://www.djurakuten.se/hudmottagning

 • Anne skriver:

  När jag varit inne med mina hundar har de alltid tagit prover. Utan att jag behöver be om det. Ibland kanske det varit onödigt, men hellre en gång för mycket.

 • Skåne skriver:

  Det med veterinären är lite så. Är de som är jätteduktiga och mindre duktig. Själv går jag till en jätteduktig och som är jätteduktig på hund/katt sjukdomar mm. Han är dessutom jättepopulär bland oss som har hund/katt.

 • mia skriver:

  Klart dom ska ta prover direkt. Undrar vad det är? Hoppas det fixar sej och hon blir bra!

 • Renate Edelsvärd skriver:

  Hej fina 😃 Ta prover på vovven ta det säkra före det osäkra. Kom på har hon badat utomhus? Min hund fick problem med huden och det visade sig vara en reaktion av algblomning 😲😩
  Älskar din blogg och ska beställa dina grymt snygga träningstights bara älskar dom ❤️
  Lycka till med vovven 😍
  Kram fina du 😘

  • Annica Englund skriver:

   Ja vi ska in idag och kolla igen.

   Vad kul! Dock är dom slutsålda men det kommer påfyllning om någon vecka 😀

 • Nathalie skriver:

  Jag hade bytat veterinär. Fyyy !!! Den medicin ni kommer få utskriven kostar typ 500kr. Min första hund fick skabb.

 • Annika skriver:

  Ingen erfarenhet, men skabbig (f’låt det dåliga skämtet) läkare som inte tar prover!!

 • Z skriver:

  Min bulle hade demodex som valp.
  Vi var först på det ”vanliga” djursjukhuset och fick olika salvor, tvätt, provade byta mat osv, men inget hjälpte.
  Googlade fram en specialist på hud på en mindre veterinärklinik och fick en tid, dom tog ett blodprov och såg direkt vad det var och så fick vi rätt behandling. 3 månader senare var allt borta och har inte haft några hudproblem sen dess.
  Har fullt förtroende för min prinsessas veterinär och blir alltid väldigt väl omhändertagen när vi behöver besöka dem. Ibland är det bättre med en mindre klinik som verkligen bryr sig om djuren!

  • Annica Englund skriver:

   Men dom här som vi går till har ett bra rykte och är duktiga men jag ska be dom ta blodprov!

 • Anonym skriver:

  Tycker det käns som att veterinären chansar på orsaken när dom inte tar något prov. Och som sagt det är en kostnadsfråga att måste återvända hela tiden utan att problemet är löst. Jag tycker att veterinärerna inte borde få ta besöksavgift, 600 kr varje gång ( djuret står ju under utredning tills den blivit hjälpt) Då borde dom inte få ta samma betalt som för förstabesöket. Tycker det är helt sjukt.

 • Nina skriver:

  Det är precis som du skriver. Man måste själv googla och vara väldigt påläst, samt kräva att de tar prover mm vid första besöket. Annars ”tittar” dom bara å säger ”blir det inte bättre får du komma tillbaka”.

 • mia skriver:

  Ja något som är dyrt att gå till är veterinär och tandläkare. Och för sitt husdjur gör man ju allt. Och tänderna är viktiga. Alldeles för dyra priser tyvärr.

 • .. skriver:

  Hoppas det är ngt annat än Demodex…har den det så borde det vara den juvenila sorten och går då under ”dolda fel” och då är ansvaret uppfödarens.Demodex är ärftligt och skall inte avlas på… 🙁

  • Annica Englund skriver:

   Det var demodex och vi har kontaktat uppfödaren och kommer inte att avla på Stitch. 🙁

 • Johanna skriver:

  Jag googlar ALLTID innan. Tyvärr är det lite likt sjukvården för människor man får oftast ta reda på det man misstänker att det är. Och har en veterinär gett ett utlåtande som magkänslan säger inte stämmer brukar jag ringa och rådfråga en annan klinik/djursjukhus.

 • Gamze skriver:

  Hej Annica , jaa tyvärr så lyssnar man på läkaren/ veterinären för man går ju till dom för att få hjälp å svar på sina peoblem , men sedan måste man tyvärr vara sin egna doktor , å såklart så blrjar dom med att skriva recept för att de ska tjäna pengar .. allt handlar om pengar nu förtiden även vården har blivit så … men efter 550 besök så får man ändå en god vård trots allt men felet e då att det har gått för långt å man kankse inte kan bli bättre , men om man står på sig å kräver å har en läkare i släkten så kan man hittta ”felet” snabbare å få rätt vård 👍😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *