Från byhåla till storstan´

Sju år mellan bilderna.

Jag har kommit hem från lite nagelfix och sedan var jag förbi på ett möte i stan som gällde lite kläder, det var så kul och ni kommer få se mer nästa vecka tror jag om allt blir klart till dess.

Jag tänkte ta upp det här med hur det är att flytta från en liten by till huvudstaden för jag kommer ju inte från Östersund utan jag är från en liten by strax utanför. Jag är väldigt glad över att vara därifrån för jag uppskattar det mer än någonsin när jag är där och hälsar på min familj men det är också så nice att bo i underbara Stockholm där mycket mer möjligheter finns. Så medan vi snackar om det får ni lite gamla bilder på mig. 😀

Innan vår mösspåtagning.

Jag har alltid velat flytta till en större stad och sedan efter Big Brother blev det ju så att jag flyttade med Marcelo eftersom vi blev tillsammans. Många sa att det var min biljett till storstan, well den diskussionen tänker jag inte ta för det är ren bullshit. Jag älskade honom och ska jag vara helt ärlig så tror jag inte att någon av oss var sugna på att dra till Östersund.

NEU, min och parallellklassen. Vilket brutalt gäng! Och till höger, min klass innan vi hoppade på flaket.

Men när jag väl flyttade till Stockholm så hade jag inte så mycket vänner, jag hade några från programmet som jag hängde med men jag hittade inte rätt förrän jag fick de vänner som jag har idag. Och att flytta till en helt främmande stad där du inte känner någon är tufft, den tiden i livet skulle jag aldrig vågat flytta bara sådär utan att känna någon men idag känner jag att jag lätt hade kunnat flytta till ett nytt ställe utan att känna en enda kotte. Det har garanterat också med åldern och livserfarenheten att göra. Men å andra sidan så vet jag många som drar direkt efter studenten och det är riktigt bra gjort, vågat!

Kommer ut från trappan, studenten. Det syns att jag spelade fotboll där, daaaamn vilka spiror!

Det första man bör göra är ju att lösa både boende och jobb, det är nog det som är svårast. Hade jag inte jobbat med det jag gör idag hade jag nog tagit första bästa jobb och sedan kollat Blocket efter bostäder. Tagit första bästa rum/ lägenhet även där. Allt bara för att komma iväg och sedan får man lösa allt när man är på plats.

Sedan är det ju här med att socialisera sig, mitt bästa tips är att gå med i någon träningsgrupp eller kanske boka in sig på någon resa med en grupp. Man lär känna så mycket människor direkt och det finns alltid någon som man klickar med. Jag åkte ju iväg på en träningsresa med WörkOut, helt främmande människor men jag kom hem med vänner för livet.

Redan då jobbade jag med spons, haha! Och fattade även det här med fistpump till bra musik. 😉

Gillar man inte att träna nej då finns det ju såklart andra saker man kan göra. Så många Facebookgrupper man kan gå med i där folk träffas hela tiden, det är till och med ett gäng i WörkOut som träffades via Instagram. Många träffar sina partners på Instagram, till och med Tinder. Börjar du jobba på ett stort företag ja då kommer du att få arbetskollegor och det finns garanterat någon som du kommer tycka det är roligt att hänga med. Man måste bara våga kasta sig ut och testa sina vingar. Skiter det sig ja då är det bara att åka hem och börja om eller bara se sig om efter andra vägar att ta sig dit man vill. Man ska inte övertänka allt så himla mycket utan man ska bara satsa för att vinna, inte sant!?

Ja! Det är läskigt, det kommer kännas lite jobbigt i början men är man en social människa, väldigt framåt och strävar efter att uppnå sina mål så är det inte så jäklarns svårt. Tro mig! 😉

5 reaktioner på “Från byhåla till storstan´”

 • Anonym skriver:

  Jag håller med dig. Jag flyttade hemifrån för 4 år sedan har har sen dess bott på 4 olika ställen i Sverige. Jag är nu 26 år gammal och kan uppleva att det är svårt att träffa sina vänner. Jag har kvar mina gamla, men vi ses knappt aldrig då vi har över 30 mil mellan oss och olika jobb.

  Jag har flyttat för att min sambos liv krävt det. Och jag har inte alltid varit glad över att flytta runt halva Sverige (finns väl inget värre än att flytta och bära). Men nu när jag får tänka på det är jag tacksam. Tacksam över att jag fått uppleva alla flytter, sett olika städer, träffat nya människor men framförallt att jag växt otroligt mycket som person. Jag är en helt annan person idag än vad jag var innan jag flyttade. Jag bodde i en liten håla i mitten av Sverige där alla känner alla. Det enda jag saknar är familj och släkt. Det hade varit mysigt att bara gå till mamma och pappa på en fika eller sova kvar en natt. Nu krävs det planering.

  Men som sagt – jag är stolt över mig själv att jag tog steget och jag uppskattar det redan att jag fått bo på olika ställen. Jag kan tänka mig att när jag och min sambo är gamla och gråhåriga att vi kommer uppskatta det ännu mer då. 🙂

 • Catharina skriver:

  Så otroligt lik dig du är på dessa två bilder. Så många år mellan. Jag har alltid tyckt om bilden när du sitter på traktorn,och om man jämför med idag så har du verkligen inte tagit bort din naturliga”look”bara framhävt den .Bra jobbat😉

 • Tilda skriver:

  Åh jättebra text! Behövde verkligen läsa detta. Blir 23 detta år och planerar att flytta till sommaren (lite pinsamt jag vet hehe men inte vågat än) och vart tusan ska man bo? Bor i en liten håla i Hälsingland och skulle så så så gärna våga flytta till Stockholm men hur ska jag ha råd med en lägenhet där? Hur får jag jobb? Är så vilsen 🙁

  • Olivia skriver:

   Åh jag fyller 22 nu i år och bor hemma än idag.. måste bege mig ut i världen men så otroligt läskigt.. släppa det trygga lixom, men tror när man är klar med allt så lär man inte ångra sig.

   • Olivia skriver:

    Jag har skaffat ett jobb i Stockholm, men chefen och jag kom överrens om att jag börjar när jag har en lägenhet, så tipset är väl o söka jobb först, och lägenhet något utanför Stockholm, (hittat en tjej som hyr ut lägenhet i Huddinge som jag ska kolla på i veckan), så bara o leta! Ta de bästa första du hittar!! Lycka till 💋❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.