Det är tufft just nu…

Jag blir så förvånad att vissa av er kommenterat att det börjar bli plastigt och ytligt på min blogg så här får ni ett riktigt ärligt inlägg:

Jag biter ihop för det är riktigt tufft just idag. Jag försöker intala mig själv att jag bara förstorar allt men det är fasen tufft att bo mitt i en renovering där jag har noll koll på vart mina saker är, allt är dammigt och smutsigt och jag kan knappt röra mig för det finns ingen yta. Jag försöker hitta lösningar på problemet, hur jag ska placera allt för att det ska fungera någorlunda men det spelar ingen roll vad jag gör det känns som att bergen med saker bara växer och växer. Samtidigt tycker jag synd om Stitch som måste bo med mig såhär så Marro kommer och hämtar henne nu snart så jag kan försöka att få iordning på något sätt för att nästa vecka kommer min soffa och vart fasen ska den få plats om det ser ut såhär?

Jag har fått hem mitt fina marmorbord från >>Prettymarble<< och varje dag är jag rädd att det ska förstöras av alla sakerna så jag går med lite laddad ångest och det var länge sedan jag kände ångestkänslor. Den enda ytan jag kan vara på är i min säng och trots att det låter som värsta lyxen så är det så långt från det just nu. Min säng ska vara en plats där jag ska kunna slappna av och njuta, inte en arbetsplats. Och jag kan heller inte åka iväg och jobba eftersom jag har allt material här hemma någonstans och måste kunna sminka och fota utan att störa andra.

Jag vet att inget kommer bli bättre av att se alla problem så därför tänkte jag börja någonstans igen, ge allt ett försök. Jag tänkte börja med att torka ur köket och luckorna och sedan stoppa in lådorna och hyllplanen för då kan jag börja packa in mina tallrikar bland annat och då försvinner en del. Sedan ska jag kolla med elektrikern om det går att stoppa in kyl, frys, mikro, ugn bland annat för då blir det yta i vardagsrummet. Varför var det ingen som sa till mig vilken ordning allt skulle ske i? Då hade ju allt underlättat så mycket…

Det är svårt att blunda för detta när jag jobbar hemifrån och behöver ytan och det gör mig mer omotiverat till att renovera badrummet. Någon som vill ha en inneboende i en månads tid?

34 reaktioner på “Det är tufft just nu…”

 • GUD jag förstår dig verkligen. Jag hade fått PANIK! Jag är extremt ordningssam och jag mår dåligt på riktigt om det är rörigt. Kan inte fokusera, det kryper i hela kroppen och jag kan inte slappna av och känna ro om det inte är ordning och reda. Hoppas det blir bättre snart! Ser ut som det kommer bli väldigt fint iaf <3

 • anonym skriver:

  Men vi är många som har det tufft på olika vis. Inte bara du.gillar sminktipsen men tyvärr bloggen har blivit mer ytlig. Var faktisk roligare att se när du tränade. Synpunkter måste man få ha men med respekt kram.

 • anonym skriver:

  Jessica Annica ser ip numren jag inte skrivit något om temptation Island för det bryr jag mej inte om. Du anklagar oskyldig människa för kommentar och det är vidrigt. Skäms på dej.

 • anonym skriver:

  Kämpa på..nån gång tar det slut o då blir allt så bra.Åk hem till din fam. ett tag.

 • Anonym skriver:

  Känner igen dig på bilderna, men inte riktigt som förut. jag förstår att du har det tuft på olika områden men det är
  många som har det,,om det hade gått skulle du ha bott kvar i gamla lägenheten till det var något så när renoverat, tycker du har lite bråttom
  med det du tar för dig allt ska ske på en gång men alla är vi olika, inge illa menat!

  • Tove skriver:

   Jag tror också att du haft lite väl bråttom med att renovera så mycket och samtidigt beställt hem så mycket, klart att det tar tid och blir smutsigt mm under renovering.. Du är ju medveten om att du alltid vill att saker ska hända NU och det är väl kanske det det blivit såhär? Du får försöka acceptera att det är rörigt Nu, senare kommer du ju ha en renoverad och fin lägenhet!!

 • Helena skriver:

  Förstår dig att det är jobbig att vara hemma i allt kaos. Men ett tips kan vara att du försöker se att en dag som gått ÄR en dag närmare slutet. Om man räknar och ser hur många dagar som är kvar brukar det kunna kännas hopplöst. Jag själv gör iaf så att jag räknar varje dag som passerat en dag närmare målet när att bara känns jobbigt och tungt.
  Ett annat sätt är att du sätter upp delmål. Tex att du gör något som du gillar när renoveringen nått ett visst stadium.
  Var snäll med dig själv när du har det jobbigt.
  Kram

 • anonym skriver:

  Dålig logistik. Du skulle inte tagit hem så många grejer, utan väntat tills det blev klart med renoveringen. Mattor , sängkläder, balkongmöbler lampor osv
  var det ju ingen brådska med. Du hade nog blivit sponsrad ändå. Lycka till !!

  • Lina skriver:

   Har du inget källar förråd , eller måste allt vara framme . Du kanske kan försöka packa ihop sakerna på en plats åh inte sprida ut de överallt

   • lina skriver:

    du kanske behöver täcka över en del sker typ lampan i taket plasta in den mattan på golver mm mm det kommer bli en massa mera renoveringsdam när de oxå skall börja med badrummet .

 • Madde skriver:

  ett tips är att anlita Årsta bygg när du renoverar badrummet nästa gång, dom har koll på allt när elektrikern och vvs behöver komma du behöver inte göra något allt flyter på ändå. Dom ser även till att täcka ytor och städar efter varje arbetsdag. ett tipps bara lycka till 🙂

  • Alexa skriver:

   Jag jobbar i branschen och i normala fall sköter huvudentreprenör allt sånt, så spelar egentligen ingen roll vilken byggfirma man anlitar… Byggherren ser till att rätt underentreprenör är på plats på rätt tid. Dock tror jag kanske att Annica tog in alla sina grejer lite för tidigt, vilket är lätt hänt om man inte är van att flytta mellan renovationer 🙂 hoppas det löser sig för dig Annica, det kommer bli superfint när det är klart! Det är inte alls ovanligt att privatpersoner räknar med att en renovation ska gå fortare än den faktiskt gör, inte lätt att tänka på alla detaljer 🙂 ha nu en fin helg!

 • Annika skriver:

  Kompisar till oss bodde i renoveringskaos med barn i över 2 mån. De gör aldrig om det med facit i hand. Förstår dig till fullp.

 • Camilla skriver:

  Tycker inte alls att din blogg har blivit ytlig, snarare att du ju har delat med dig den ”process” du går igenom med separation, flytt o.s.v. på ett väldigt bra sätt. Vet hur det känns med flyttkaos 🙃 Försök fokusera på hur fint det kommer att bli när allt är klart och hitta på roliga saker utanför hemmet så ska du se att allt blir bra! Tack för grym inspiration 💕 kraam

 • ... skriver:

  Hade blivit gaaaaalen….att förutom att behöva bo i detta kaos även ha sin arbetsplats där måste vara fruktansvärt!Förstår inte heller den kritik du fått?….tycker du jobbar på bra trots omständigheterna,separation,flytt,byggkaos och att sedan hitta ro att arbeta mitt i detta är säkert inte så jädrans lätt…skillnad att kunna gå hemifrån till ett arbete,skillnad att inte få sitt förhållande och separation scrutinized,….skulle vilja se dem som klagar göra ett perfekt superjobb i liknande situation!!!

 • anonym skriver:

  Stäng ner bloggen ett par veckor och åk till Östersund och plocka lingon. Härligt.
  Läsarna finns kvar.

 • Beatrice skriver:

  Hej Annica! Älskar dig och din blogg SÅ SÅ mycket och hade verkligen uppskattat om du kunde svara på min fråga!😁
  Vart har du köpt dina Yeezy skor & är dom äkta? Älskar din stil och allt med dig!!
  Kram!!

 • evelina nilsson skriver:

  hej.
  vart har du köpt det fina marmorbord?

 • Ellen skriver:

  Förstår mig verkligen inte på en del kommentarer ovanför. Har man en dålig/svår period i livet är det självklart att det speglas av i bloggen = bloggen uppfattas som ytlig, men det är OKEJ! Det går inte att leverera 110% hela tiden. Vi är inte mer än människor, glöm aldrig det. Jag hoppas att allting löser sig snabbast möjligt och att du tar hand om dig riktigt ordentligt Annica. Kramar

 • Kristin skriver:

  Jag vet precis hur det känns. Jag, min sambo och vår då 3-åriga vilde bodde i i totalkaos i månader och det var damm överallt. Det var ett helvete. Kunde inte laga mat, så det blev till att äta ute eller frysmat varje dag ☹️
  Bloggen speglar ditt liv och då kommer alla dagar med, dåliga som bra och det är just det som iaf jag gillar med att läsa bloggar. Tycker inte heller att bloggen blivit ytlig bara fokuserad på olika saker beroende på vad som är på g i ditt liv för tillfället.
  Alla tummar upp till dig och fortsätt precis som du gör….
  Och kom ihåg att det kommer en dag när allt är klart och då är det världens skönaste känsla att få städa iordning och sen bara sätta sig ner och njuta av det en stund.
  Lycja till!!! 😊

 • O skriver:

  Jag kan inget annat är DISAGREE med vad folk säger. Har bloggen blivit ytligt? Hur kan den ha blivit det när du i var och varannat inlägg berättar hur du mår och vart i processen du är? Är själv en fanatiskt ordningssam person och då jag nyligen själv flyttat (dock utan renovering som tillkom) har jag full förståelse och medkänsla. Håller helt med vad Helena skrev, att räkna dagarna och sätta delmål. Du är närmare målet nu än för 2 veckor sedan. Och det kommer bli så snyggt när det är färdigt! Kram

 • Angelica skriver:

  Vill bara in och skriva att det är så himla förståeligt! Jag och sambon renoverade köket nu i augusti och hela jag blev ett ångestladdat nervvrak över all oreda som var. Det kändes så himla värdelöst att ens försöka städa för efter en sekund var det något nytt att borra/såga/fixa så det blev lika rörigt igen.
  En tips är bara att hålla ut och påminna dig själv om att det kommer bli klart. Det går framåt fast det inte känns så ibland. Sen går allt såå mycket snabbare mot slutet, så hang in there!
  (Annars lämnade jag lägenheten också så mycket jag kunde men det är ju svårt när du jobbar hemifrån, men försök hitta luckor även om det bara är en liten promenad eller vad som)
  Lycka till och kom ihåg att det är värt det! 🙂

 • Sb skriver:

  Men LÄGG AV!!!
  Vad fan har hänt med svenska ”kändisar” den här veckan? Jihde spille grin över choklad bland frukten, Carina Berg gråter ut om kall hämtmat och nu bölar du över hur jobbig livet är i din köplya i sthlm och har ÅNGEST över en hinla marmorskiva?!? Jag orkar inte. Snälla. Ni borde fan ta och börja se saker ur rätt perspektiv. Det pågår folkmord i Burma. Folk svälter. Skjuts. Lever på kartong. Men visst. Sitt med ångest över att ”bara” ha en säng. Suck!!! Och alla ni som vill skriva att alla problem räknas kan också ta rn funderare över hur gött liv ni faktiskt egentligen har.

  • Louise skriver:

   Men LÄGG AV SJÄLV. Vi måste utgå från hur vårt liv ser ut, inte dem som lever i Burma, hur tragiskt det än är. Mår man dåligt över att bo i ett renoveringskaos så GÖR MAN DET. Och det är okej!!

 • Emma skriver:

  OK, du får skylla dig själv.
  Tänk lite innan eller är du helt tom i bollen?

  Om man har en hund och flyttar till ett renoveringsobjekt så är det mycket smartare att behålla den andra lägenheten och ha dubbla boendet till den nya är inflyttningsklar!! Hur fan tänkte du?
  Du tänkte nog inte alls…

  Det är klart som fan allt blir dammigt när dom renoverar, hallå?!

  Näää ibland undrar jag hur korkade en del är!

 • Lillemor skriver:

  Hej fina du! Har bara en liten fråga när kommer tightsen in igen på splysportswear? Mvh Lillemor

 • anonym skriver:

  Ja, och beställa hem en massa saker, mattor, ljusstakar, soffor, sänggavlar inte en utan flera, etc, etc
  hur tänker man ? Spons, reklam, gratis ?
  Ta en semester som du betalar själv, så behöver du inte blogga, utan göra vad du vill.
  Lycka till !

 • jisses skriver:

  Fan vad många perfekta människor det finns… Emma..SB, Anonym och fler.
  Så lätt det är att sitta och spy galla och kritisera bakom en skärm.

 • Anonym skriver:

  Jag förstår dig, fastän inte riktigt!
  Prata med M han verkar ju vara en toppen kille som man läst på bloggen i alla fall
  om du läser hans blogg så ett inlägg häromdagen inte vara så roligt att läsa kanske
  för dig livet har blivi så här för er, börja att jobba utanför hemmet du kan ju jobba halvtid
  tror det skulle vara det bästa för dig, Stitc kan ju vara på hundagis tror hon skulle må bra av det
  och träffa andra hundar!

 • Erik skriver:

  Du hade ett par gymnastik skor du skulle ha på auktion är som såld ???

 • Tildette skriver:

  Vill kasta alla människor som hackar på människor dom inte vet ett skit om i en papperskorg. Där kan dom vara tillsammans och sprida ondska så kan vi andra ha det trevligt och bara sprida kärlek till världen. Du är en superwoman. Kanske är fel att säga att det känns bättre nu än innan, en separation är ju aldrig kul. Men jag vet inte, ibland känns de som vi kvinnor sprudlar lite extra ensamma trots att det är tufft 🙂 Du ska vara, känna och göra precis som du vill för det är ditt liv och du gör det bra. Massa kärlek <3

 • Support skriver:

  Livet är ibland en slingrig väg och ingen raksträcka. Ni som vill trycka ner och kan se er själva i spegeln och bara ser perfektion, ni är lyckligt lottade.
  Vi andra väljer ibland fel stig, fel dörr och sätter oss ner i ett hörn och suckar tungt.
  Men det går att hitta vägen igen.
  Så nu tycker jag det är på plats med lite vänlighet!
  Människor kan vara båda ledsna och glada, ytliga och djupa på en och samma gång. Sorgprocessen att skiljas är fylld av känsla av frihet och känsla av undergång. Plötsligt känns det som tåget kört in i en och andra stunden som man flyger till månen av egen kraft.
  Uppför er nu!

 • Lillemor skriver:

  Hej igen! Det funkar inte att beställa tightsen från sply.se…det står att dom skulle släppas 12.00 idag men det står slutsålt hela tiden. Vet du varför? Mvh Lillemor

 • Elin skriver:

  Hallå kan alla bara sluta vara så himla jobbiga och elaka? Tror hon fattat att ni tycker hon beställt hem för mycket nu, det räcker. Det är inte alltid lätt att tänka på precis allt. Flytta från sin drömlägenhet, göra slut + separera från sin livspartner, renovering, stress och press utifrån. Jag hade aldrig tänkt på att ”beställa hem lite pö om pö” om jag gick igenom saker. Jag är inget perfekt exempel på hur man ska göra när man flyttar trots att jag flyttat 3 gånger senaste året. Ingen människa har all shit together 🙂 och dom som gnäller här tar säkert bara ut sina egna aggressioner från sitt eget liv på Annica.

  Ge henne lite pepp istället! Hon öppnar ju upp sig här?!

  Annica jag vill bara skicka en stor kram och ett stort lycka till med renoveringen och städningen!! Det ordnar sig snart. Love
  /Elin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *