Dermapen

Det senaste halvåret så har jag levt lite annorlunda än vad jag tidigare gjort. Det har vart her fart och fläkt, inte så regelbundna och bra måltider, jag har liksom inte haft någon balans riktigt i livet och det är något som gått ut över min hud. Jag har i grund och botten en väldigt bra hud, en torr med små porer och får sällan några problem eller utslag. Men med obalansen i mitt liv kom även obalansen i min hud, enstaka finnar började poppa upp, min naturliga glow försvann och den såg allmänt trött och glåmig ut. Så när jag var hos Elita på >>Skin Agency<< för en kemisk peeling så rekommenderade hon mig att köra en kur med Dermapen.

Jag har hört väldigt bra om Dermapen på många olika salonger men när Elita rekommenderade det så kände jag bara att hon vet bäst då hon är den som tagit hand om min hud så vi kör. Så igår hade jag en tid för min första Dermapenbehandling. Jag var lite nervös eftersom det är ändå nålar som ska göra tusentals hål i min hud för att kicka igång cellförnyelsen och visst är jag van vid nålar men så många stick skulle jag nog inte ens få om jag ramlade ner i en öken full med kaktusar. Men jag fick Emla först som är en bedövningssalva, sedan rengjorde Elita min hud innan hon körde med Dermapen.

Jag ljuger om jag säger att det var smärtfritt men det var inte så att man inte kunde härda. Det enda jag tänkte på var att försöka att slappna av, andas och tänka på något annat och sedan var Elita väldigt snabbt också när hon jobbade över ansiktet. Pannan var värst eftersom det är så hård där, det är ju liksom ett skallben precis under den tunna huden men hon började med den så det andra gick väldigt bra!

När vi var klara med Dermapen passade Elita på att ge min hud rena vitaminer, stärkande och lugnande och även Infuzion då min hud var så pass ”öppen” så allt skulle verkligen komma ner i min hud och boosta den rejält. Jag var väldigt röd efteråt, det kändes som att jag hade bränt mig i solen så jag fick ligga i en svalkande ansiktsmask och sedan blev mitt ansikte insmord i Kceutic som jag nu ska smörja in mig i under en vecka. Jag kunde gå ut bland folk direkt efter för det syndas inte så väl efter några minuter. Men efter en behandling ska man inte sminka sig på 24h, inte heller träna på 48h därav inga träningstips… Och absolut inte sola, göra någon spraytan, all sådan info får man ju såklart på plats men ett tips är ju att inte boka in detta om du har något speciellt på schemat de närmsta två dagarna. 😉

Dermapen rekommenderas bland annat för huduppstramning, mot fina linjer och rynkor, stora porer, oren hud, acne, milier, keratosis pilares, pigmenteringar, ärr – inclusive acne ärr, kirurgiska ärr och brännskador och hudbristningar. Jag ska göra nästa behandling om tre veckor igen och sedan efter ytterligare tre veckor min sista. Men såhär ser det ut efter en dag, man ser inte så jättestor skillnad förutom att någon enstaka finne blommat ut men vi får se allt efter dagarna går hur detta utvecklas. 😀

Jag fick fylla i en journal så att Elita kunde göra ett så bra jobb som möjligt.
Detta är under tiden och direkt efteråt.
Här jobbade Elita lite extra pga ärr efter finnar, bilden till höger är tagen idag. Här ser jag en skillnad direkt för ärren är mycket ljusare.
Igår innan behandling och idag. Inte så stor skillnad och jag är inte alls röd längre.
Även detta är igår och idag.

12 reaktioner på “Dermapen”

 • Diana skriver:

  Ser ingen skillnad faktiskt men en sak jag tycker är att du har en otroligt fin hy för att ha så mycket smink som du visar upp lite då och då. Det är foundation krämer, konturing och en en del annat påfrestande på huden men din hy är helt amazing!!

 • Hanna skriver:

  ”Vissa säger att dom fått jättebra resultat genom att gå på sådana behandlingar, jag själv tror inte på att nålar kan göra så att en hud mår bra. Det känns på något sätt logiskt, blir det hål på huden måste den läka. Och vad bildas när huden läker? Jo ärr. Så personligen tror mer på kemiska behandlingar som triggar igång cellförnyelsen, ger huden en bättre PH-balans så att den sedan ska bli bättre.” Citat från dig för ett år sedan

 • Hannah skriver:

  Tror du inte kommer märla någon jättestor skillnad då du har så flawless hy!!<3

  • Annica Englund skriver:

   Åh tack du! Men jag har sett skillnad hur den blivit sämre så förhoppningsvis blir den lika fin som i början av året 🙂

 • Anna skriver:

  Du har fin hy redan 🙂

 • Tove skriver:

  Typ enda skillnaden jag ser är att kinden ser fylligare ut på efter bilderna, men kanske bara är skugga🙂

 • Annika skriver:

  Kör man även på ögonlocken eller hur nära ögat kan man gå?
  Tänker på eventuellt häng på ögonlocken…

 • Sanna skriver:

  Din hud är verkligen alltid strålande<3
  Har en fråga, jag använder mig av neostrata & exuviance i vardaglig rutin som har Pha syra.
  Vill däremot få in Paulas choice skin perfekting BHA 2% för att jobba mot lite porer.
  Får man verkligen inte blanda syror från olika märken, eller kan man testa? Vill liksom inte byta ut ALLT mot paulas choice bara för att man vill ha lite bha syra…. tacksam för svar!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *