De olika skuggteknikerna

Idag tänkte jag gå igenom de olika teknikerna när man lägger ögonskugga. Jag själv använder mig sällan av dom rent korrekt, ärligt talat när jag lägger skugga så tar jag oftast en och samma färg och avvänder som både grund, lock, glob och droppskugga haha. Och såklart maxade fransar på det. Så kom ihåg att detta är inte regler, endast lite riktlinjer. 😉

1. Mjuk globskugga (1+2= Grundskuggning)
Läggs med en neutral färg, tex brungrå som smälter in med hudtonen. Den tar fram den naturliga skuggan runt ögat och har en förstorande effekt

2. Mjuk droppskugga (1+2= Grundskuggning)
Samma effekt som den mjuka globskuggan, den tar fram dina naturliga skuggor kring ögonen mer. Använd samma nyans och den har en förstorande effekt på ögat. En Mjuk globskugga och en Mjuk droppskugga blir tillsammans en grundskuggning, man binder ihop dom i ytterkanterna och ska helst läggas innan varje ögonmakeup för att förstora ögonen och få snygga övergångar.

3. Lockskugga
Skuggan som läggs på ögonlocket. Här kan man arbeta med kontrastfärger om man vill att ens ögonfärg ska poppa. Kolla bara nedan vilken ögonfärg du har och sedan använder du dig av färgen som ligger diagonalt. Tex blå ögon ska ha orange/ terrakottanyans.

4. Intensitetsskugga
Intensistetsskuggan ”drar isär” ögonen, ger ett lyft och man får en liten snygg katteffekt. Den läggs i ytterkant av ögat och suddas uppåt utåt strax ovanför globlinjen.

5. Droppskugga
Droppskuggan läggs under ögat men i ytterkant och har en förstorande effekt. Jag själv brukar dra den lite längre in så man får anpassa efter ögonformen. Bind ihop den i ytterkant med intensitetsskuggan.

6. Fransmarkering
Fransmakeringen lägger man mellan sina fransar för att ha en förtätande uppiggande effekt och få en finare form på ögat. Detta är ett måste om du ska lägga eyeliner för att slippa luckorna mellan fransarna.

7. Fransskuggan
Den läggs ovanför fransraden, ger ögat en snygg form och det är även en bra barriär mellan lockskuggan och ögat. Man kan göra den tunn men även sudda till den lite och göra den tjockare.

8. Tunn droppskugga.
Läggs under ögat väldigt tunns precis under underfransarna. Har en förtätande effekt och är milt förstorande för ögat.

9. Globskugga
Denna ska man ju lägga lite tidigare i makeupen men jag missade den… men å andra sidan inga regler. 😉
Globskuggan har en förstorande effekt på ögat och kan hjälpa till att trolla bort lite av huden som på vissa tynger ner lite.
10. Mascara
Sist smackar vi på mascaran för att förstora ögat ännu mer. Dessa är de olika teknikerna och det bästa tipset är egentligen att lägga alla dessa skuggor i ganska klara skrikiga färger så att man kan träna på snygga övergångar och se tydligare vart allt ska ligga. 😉

14 reaktioner på “De olika skuggteknikerna”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.