Dags att skaffa dagmatte

Innehåller adlinks

Tröja- Klick! // Byxor- Klick! // Skor- Klick!

Igår kväll när jag lade mig bestämde jag mig för att när Kygos Remind me to forget (mitt alarm) går igång ska jag kliva upp direkt. Kl 7 imorse när It never fades away, it’s staying... vaknade jag till och var så taggad på en morgonpromenad med Stitch. När man har hund så går det inte att bara vara hemma och sitta inne. De dagar jag inte kommit iväg på en längre promenad med Stitch får jag så dåligt samvete att det ofta leder till ångest. Det är mitt ansvar att min hund har ett så bra och roligt liv som möjligt, jag försöker sätta mig in i hennes situation om dagarna, typ ”vad hade jag velat göra om jag vore Stitch”. I know låter helt crazy men jag vill verkligen att min hund ska må så bra som möjligt och älska att vara med mig och det är väldigt motiverande till att faktiskt ta sig ut på längre promenader i naturen.

Sedan kanske hon inte gillar att jag väcker henne så tidigt som 7, hon skulle kunna sova flera timmar till vilket jag verkligen börjat uppskatta. Till en början vaknade hon väldigt tidigt för att hon behövde gå ut men hon har blivit så mycket bättre på att hålla sig men det är också för att jag har typ fasta tider som jag går ut med henne. Vi går på en kvällsrunda typ vid 22 och därefter plockar jag bort mat- och vattenskålen och då är det lugnt hela natten. Men jag måste ju upp för att hinna med jobb och det är skönt att ta en längre promenad för mig just för att starta dagen på bästa sätt och sedan för att hon ska få göra sig av med energi direkt från morgonen så hon håller sig lugn under dagen.

Så imorse var vi ute i 1,5h. Lekte i hundrastgården i säkert 40 min och kastade boll, körde lite agility och hon tycker det är så kul. Stitch är så himla lättlärd och får mig så glad hela tiden, hon kompletterar verkligen mig.

Ni är många som funderar hur det fungerar med delad vårdnad av hund och som det ser ut nu så har jag henne för det mesta. Ibland när jag verkligen behöver åka iväg så kan jag få hjälp men nu framöver så kommer jag att vara hemma ett tag. Eftersom jag är egen företagare och jobbar hemifrån så är det lätt för mig att lägga tiden så att det blir bra för både mig och Stitch. Jag lämnar henne aldrig mer än 4h i sträck och när jag ska iväg tar jag alltid en längre runda med henne så hon är trött när jag lämnar henne.

Sedan har jag funderat på det här med dagmatte. Om jag skulle behöva vara borta en längre stund skulle det vara skönt att ha en och samma person som tex kan åka hem till mig och ta ut Stitch på en längre promenad eller om jag behöver åka iväg över ett dygn att hen har Stitch. Jag behöver ha någon som jag kan räkna med och inte någon som jag måste jaga eller som f*ckar mina rutiner. Jag har tagit väldigt mycket hjälp av mina vänner och jag är så glad att dom alltid ställer upp men det skulle liksom vara skönt att veta att jag alltid kan räkna med en person när det gäller Stitch. Så är det någon som har dagmatte idag och hur fungerar det för er? Någon som också vet någon bra på Kungsholmen? Gärna en person som tar sig tiden att åka iväg till skogen för att vara i naturen! 🙂

17 reaktioner på “Dags att skaffa dagmatte”

 • anna skriver:

  hej fina du
  har blivit så förtjust i dina taklister, kan du inte visa lite bilder i vilka rum du har det och vart har du köpt dom?

 • Emelie skriver:

  Vill marro inte ha henne eller vaddå?? Hur är er relation i dagsläget ?

 • Anonym skriver:

  Du skrev ju ett inlägg för inte längesen att det var fel att hänga ut sina privata konflikter! Dubbelmoral som vanligt!

  • LK skriver:

   Varför skulle hon hålla honom om ryggen om han inte ställer upp??

  • Anna skriver:

   Ja tänk om man aldrig sa en sak och gjorde en annan…det är väl ändå det som är livet? Att man kan ändra sig och att allt inte bara är en rak förutsägbar linje?

  • anonym skriver:

   Håller med dig, hon skrev ju för ett tag sen att man inte skulle skriva ut privata konflikter, Marcelo har ju Stitch från fredag till måndag morgon
   alla helger, inte nu när han är bortrest på en TV inspelning, när Marcelo och Annica var bortresta för ett tag sen tog Marcelos sambo ledigt
   båda älskar ju Sttich, hon verkar ju ha det så bra hos dom också, tycker inte man ska dra in Marcelo och skriva om han, vem som betalat Stitch
   har ju inte med det att göra dom var ju sambo, han betalade kanske något annat i stället, inget illa menat!

   • LK skriver:

    Varför ska man inte dra in Marcelo när det är han som var Stitchs husse? Det är väl klart att han ska ta ansvar! Men det är ju väldigt tydligt både i PH och på hans Instagram vad han är för typ av person.

 • Diana skriver:

  Hoppas det löser sig och trist att du inte kan lite på marro längre.
  Då är väl hunden din helt och hållet antar jag.
  Men du, du kommer nog hitta någon bra snart. Hör med vänner så får du bra tips. 🙂

 • M skriver:

  Hej Annica!
  Denna fråga rör inte inlägget men har en träningsrelaterad fråga. Jag tycker det att svårt att få kontakt med rumpan när jag tränar ben och undrar om du har lite tips på vad man kan göra? Ser din blogg och din träning som stor inspiration till min egna träning och livsstil!

 • anna skriver:

  hej

  har haft hund i 35 år och förlorade min vovve i somras och är utan hund nu
  vill ej börja på nytt med valp, vill gärna hjälpa någon som ej har tid nån mer, dock ej dagmatte
  om du tycker att du ej har tid så kan jag bli en ny matte till stitch
  spar gärna min mail, om du kanske ångar dej
  jag älskar hundar, hemma dagligen och vill ha en kompis som följer med ut på mina promenader
  bor ej i stockholm

 • Elina skriver:

  Hej Annica,
  Jag vill inte trampa dig på tårna men att inte låta din hund dricka på hela natten skulle jag avråda dig ifrån. Hundar som vistas inomhus bör (och ska enligt Jordbruksverket) ha fri tillgång till vatten 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.