Bra att kunna försvara sig!

Innehåller adlinks

Min topp hittar ni här för 167kr- Klick!

Just nu sitter jag och chattar lite med mina tjejkompisar i en Facebookgrupp vi har. En av dom kommer föda närsom, den andra har gått över halva tiden, den tredje varvar träning och jobb och jag lever på med mitt liv. Jag har också suttit och gått igenom bilderna från gårdagens boxning på WörkOut och fasen vad kul det var. Pratade också med Pischa och imorgon kommer vi starta dagen på Fightbox med träning innan jag ska jobba på eftermiddagen.

Boxning är så jäkla rolig träning, speciellt om man behöver få ur sig aggressioner. När jag plockade upp Xenia så var hon lite irriterad och stressad efter ett möte och så fort det var hennes tur att slå så var det som att varje slag gjorde att irritationen försvann mer och mer och tillslut stod hon och skrattade.

Det är kul att vara bra på att boxas! Förut körde jag thaiboxning två gånger i veckan och blev ganska bra på det, hade ganska bra teknik och det var ju svinkul! Dock var det ju inte på sådan nivå att jag skulle kunna gå matcher och sedan är jag alldeles för rädd för att bli slagen. Men jag kände mig på något sätt mer trygg och säker. Nu ska man ju självklart inte använda boxningen, kampsport eller vad det nu kan vara någon annanstans än på sig klubb men man vet aldrig, rätt vad det är kan man bli överfallen och då kan det fasen vara skönt att kunna försvara sig. Jag skulle också vilja gå en självförsvarskurs, jag vet att WörkOut brukar ha sådana där dom lär ut hur man ska göra om man blir överfallen. Ska ta detta med Pischa imorgon när vi ses så jag kan vara med på nästa tillfälle! 😀

Älskar att göra kombinationer med armbågar, man känner sig lite cool när man slår hårt med armbågen. 😀
Jag blev lite chockad över hur hårt Xenia kunde slå trots att hon inte tränar!
Topp för 167kr- Klick!
Dessa Hairtalkfästen, haha!
Två raka slag sedan sprawler.
Situps med två armbågar.
Xenia höll på att kräkas efteråt, haha.
Våran trogna publik! <3

18 reaktioner på “Bra att kunna försvara sig!”

 • Oskar skriver:

  Nice Annica! man börja se din rumpa tittare fram mer å mer ;))

 • Kristin skriver:

  Det där ser ju skitkul ut och en bra stressreliever! 🙂 Xenias tights är snygga, vilket märke är det om du vet?

 • Therese skriver:

  Armbågar är inget tillåtet slag inom boxningen, det där är boxercise..

  • Mikaela skriver:

   Även tillåtet inom thaiboxning 🙂

  • Annica Englund skriver:

   Det är en liten mix av boxning och thai, typ 😀

  • Therese skriver:

   Ja, fast det jag menar är att en sådant pass är bara till för att man ska bli trött. Det har inget med teknik och sparring att göra. Enda likheten med boxning är slagen. Ingen guard, inget fotarbete, inte behöva va rädd att bli slagen tillbaka osv… För mig som boxas är det oerhörd skillnad på boxning och ”boxpass/boxercise”. 😊

 • clara skriver:

  Alltså, det där ser verkligen så kul ut! Saknar att träna sån här träning

 • Conny skriver:

  Bra, men ingen skulle egentligen behöva försvara sig.

 • AnnaGulltoffs skriver:

  GIRLPOWER! Härligt att se ! Jag kör också på Hairtalk. Har ombrefästen och plusfästen, då syns dem mycket mindre när man gör en hög toffs! Puss och kram <3

  • Annica Englund skriver:

   Verkligen!
   Jag har också ombre men på ovansidan eftersom dom inte finns i den längden jag vill ha. 🙁

 • Martina skriver:

  Jag tränar kampsport, boxning regelbundet men skulle jag hamna i en hotfull situation(tacka vet att jag att jag undviker såna situationer, gå hem sent på kvällen eller vistas på krogen) skulle jag aldrig våga använda det jag har lärt mig. För mig är det skillnad på boxning, kampsport överlag och riktigt självförsvar. Jag tror att många tar det förgivet att man skulle göra allt för att slå sig fri i en hotfull situation. Men eftersom fler kvinnor än någonsin blir våldtagna, misshandlade i nära relationer osv tror jag inte att man fokuserar på slå tillbaka utan att komma överlevande ur det. För mig är jag övertygad om att man aldrig vet vad gärningsmannen kan ha på sig, vapen eller kniv. Kvinnor är underlägsna i en sån situation och inte kan råda på män. Hur stark man än är som tjej. Vill någon skada en så gör mannen allt för att lyckas med det.

 • Josefine skriver:

  Kul med massa preggosar runt dig 😄

  http://nouw.com/sjosefine

 • sara skriver:

  Har velat gå på självförsvar hela livet men aldrig hittat något ställe där jag bor. Om du går kan du snälla skriva lite om det då i bloggen? skulle vara vädlgit intressant!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.