Botox som sprider sig

P8190512Senast jag fyllde läpparna. Det var hos Madde på Aleris Plastikkirurggruppen.

Jag har två frågor, jag ska göra botox och jag har hört att man inte ska sminka sig för att tex. när du tar på foundation så finns det risk att sprida botoxen till andra muskler? Hur lång tid efter behandlingen kan man ”massera” området? Hur mycket filler har du i läpparna?

SVAR: Okej, okej, okej. Vem har sagt detta till dig? Varför skulle botoxen sprida sig för att man använder smink? Botox kan inte sprida sig runt i ansiktet utan den verkar i den muskel som den blir injicerad i.

Botox är alltså ett nervgift, alltså inget som fyller ut och ger volym. Botox gör så att du inte kan använda musklerna som materialet injicerats i. Sedan har vi filler som tex Restylane och Juvaderm och dom fungerar så att dom fyller ut typ läppar och kindben. Du ska inte massera, trycka, klämma och liknande inom dom närmsta timmarna när du injicerats och detta kommer säkert läkaren gå igenom med dig när du väl gör detta.

Senast jag gjorde mina läppar var i augusti så jag har inget material kvar. Men när jag väl gjorde dom så fyllde jag mellan 1-1,5ml. 🙂

7 reaktioner på “Botox som sprider sig”

 • Hannah skriver:

  Du får definitivt inte massera området på och omkring där du gjort botox. Det kan visst sprida sig och du bör vänta åtminstone 24h innan du tvättar eller sminkar ditt ansikte efter en behandling. Trust me I know;)

  Kram!!

  • Gabrielle skriver:

   Precis!!! Botox är inte samma sak som filler. Massera ett botox-behandlat område får man EJ göra! Tycker de är fel o uttala sig om saker man inte är bergssäker på:)

   • Hannah skriver:

    Precis! Kan bli helt galet då! Som tur var brukar behandlaren informera patienten om detta inför en botoxbehandling. Det är otroligt viktigt att vi gör det!

 • Shola-Ama skriver:

  Vadå inget material kvar? Påstår du att dom läpparna du har idag är dina ”naturliga?”

  • T skriver:

   😂Tänkte detsamma! Det ser man tydligt att dom inte är, vi har ju sett dina naturliga läppar på gamla bilder på dej annica.. materialet är kvar i läpparna.

  • Annica Englund skriver:

   Nej men jag har inte fyllt dom på snart ett års tid så det är knappt befintligt det som är kvar.

   • T skriver:

    Fast man ser att det är kvar drf är det kul att du skrev att du inte har något kvar, för man ser att dina läppar inte är dina naturliga..☺

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *