Attackerad av en hund

Idag har jag jobbat på i racerfart så tidigt på eftermiddagen så hade jag och Stitch en lucka att åka till Hundrastgården i Årsta. Jag packade en väska för jag tänkte även fika lite där och ha det mysigt men det slutade mer i katastrof.

Jag har aldrig vart där innan så när vi kom dit gjorde jag som det stod på regelskylten, hur man skulle koppla av hunden osv. När vi kom in sprang två stora hundar fram till Stitch och hon blev ganska rädd för att dom var väldigt på, hon hoppade efter mina ben men jag försökte att få henne att lugna sig för det var ingen fara. Dom var bara nyfikna på henne, ville lukta och sedan springa vidare.

När vi kommit in en bit i hagen så kom en amstaff springandes mot Stitch som var en bit ifrån mig, det hela gick så snabbt och rätt var det var så attackerade den henne. Hon skrek och försökte försvara sig men det gick ju inte mot den stora hunden. Jag fick panik men försökte ändå behålla lugnet, sprang dit för att försöka att sära på hundarna men då sprang Stitch iväg och den efter, alltså det var kaos. Jag fick adrenalin och ville bara sparka iväg den andra hunden och slita upp min hund för att rädda henne men tillslut fick ägaren av amstaffen tag på sin hund och Stitch kunde springa till mig. Hon skakade, var alldeles smutsig, chockad och tacka gud för att hon inte var skadad.

Såhär är det, det spelade egentligen ingen roll vad det var för ras på det andra hunden för det är inte hundens fel. Plus att jag känner folk som har samma ras som är helt underbara hundar men en hund avspeglar sin ägare. Och mycket riktigt, i det här fallet var det en ”så jäkla cool snubbe” som hade hunden och det gör mig så fruktansvärt förbannad. Nu kommer jag tolka detta hur jag vill för att jag är så jävla arg men den killen har säkert köpt just den rasen för att han tycker att den är cool. När han fick fast sin hund så rev han inte ens i åt den, hade min hund attackerat en annan alltså jag hade slitit tag i min hund, visat vem som bestämmer, kopplat den och åkt hem. Alltså det kokar i mig just nu för jag är så arg.

Och det sjuka är, gissa vem som fick lämna hundgården!? Jag. Han fortsatte vara kvar med sin hund LÖS BLAND ALLA ANDRA HUNDAR så jag kände att det inte var värt att riskera att något sådant händer igen. Hur fan kan man ens släppa sin hund bland andras hundar när den kan attackera!? Och vad vet jag, tänk om den hade hoppat på en liten unge. Stitch fattade ju ändå att hon skulle försvara sig men ett litet barn är ju fasen hjälplös. Förlåt om jag låter helt crazy i det här inlägget men det är för att jag är så jävla förbannad! Kan man inte hantera hundar ska man inte ha någon, så är det bara. Kan hunden inte umgås med andra hundar då ska man hålla dom kopplade hela jävla tiden så att man har kontroll.

Är det någon som vet en bra hundrastgård för små hundar där man kan släppa sin hund utan att den blir attackerad så please let me know, jag tänker fan inte riskera att min hund blir attackerad igen!

71 reaktioner på “Attackerad av en hund”

 • Erika skriver:

  Renstiernas gata 45 på söder är en hundgård för mindre hundar. Där brukar vi rasta våran lilla plutt 🙂

  • Annica Englund skriver:

   Tack snälla för tipset!

   • Therese skriver:

    Min dvärgpinscher har blivit attackerad av en dobermann som är hans bästa vän. Något gick väl snett och fel vid kommunikation, men hade hunden varit aggressiv hade den hugger direkt utan att tveka. Nu låter det som att det var en maktgrej, läste ägarens syn på saken och om din hund gick emot och kaxade upp sig och ville vara bossen så blir det så. Båda ville bestämma.
    Shit happens och ingen idé att hänga ut någon och förklara hur personen är bara för att det var din syn på honom. Man kan skriva allt på ett helt annat sätt så tänk efter lite innan snälla, han mådde säkert akit över händelsen också. Jag har två hundar, min dp som sagt sedan en husky/schäfer/bc/varghund m.m och de två är världens bästa bröder. Men bröder bråkar ibland, jag har stor vana av alla hundar och sett det mesta då jag har tränat många omplaceringshundar som har haft det jobbigt innan. Det ser oftast mycket värre än det är och självklart ska man ingripa för det är du som ägaren som är ledaren, de ska lägga sig när man kommer. Men det är också du som ägare att ha respekt för andra

 • anonym skriver:

  Fy va hemskt .:(

 • Tony skriver:

  Hej! Min hund gick fram för leka inte för attackera o din hund sprang iväg och min trodde att de var en lek sen blev de allvar att de blev ett lite bråk men ingen kom till skada ! Du tar det till en annan nivå när du skriver det i din blogg !! Cool snubbe ? Är en helt vanlig kille som alla andra killar !! Min hund är en familjen hund som älskar barn ! Skulle min hund vara aggressiv skulle jag inte ta henne till en rastgård bland alla andra hundar ! Jag tog ju min hund först o lyfte upp henne sen lugnade jag ner henne ! Sluta skriv massa skit för få status ! Och min hund är en valp som din !

  • Koffe skriver:

   Givetvis aldrig en amstaff som gör nå fel. Är för övrigt den enda hundras som attackerat min ras också. En ras som är avlad för kamp och bör absolut vara förbjuden här med som i många andra länder. Pepparspray och en spark i huvudet har varit effektivt några ggr för min del. Sen givetvis fota hunden och ägaren och lägga upp på forum/sidor som är kopplade till området och varna folk. Fota är tillåtet på allmän plats och du har lagen på din sida när en hund utsätter dig/din hund för fara. Tips Annika. Enda sättet några lär sig en läxa på. Sällan dessa Micke födda 87 och köper coolaste hunden på blocket. Men oftast fungerar det.

   • Emma skriver:

    Det är aldrig hundrasen fel!! Om du läste i Annicas blogg så skrev hon att det aldrig är hundrasen fel utan det är ägarens fel, för det är han/hon som ska uppfostra hunden! Min familj har en amstaff blandning och han är världens snällaste hund och vi har träffar många amstaffar och de har varit hur snälla som helst! Så det är aldrig hunden det är fel på utan den som har uppfostrat hunden!!! När ska folk lära sig! Alla hundar föds snälla!!

   • E skriver:

    E du dum i huvudet?

   • DB skriver:

    Koffe; Min hund har blivit attackerad av en labrador, en husky och en border collie. Hennes bästa vänner är pitbull/amstaff.

    Du får fota på allmän plats; ja. Men du får INTE publicera dessa på nätet och gå ut med namn utan personens medgivande då detta bryter mot personuppgiftslagen. Ta och läs på lite. Gärna också om hundraser då du uppenbarligen inte är särskilt påläst.

    • Fotografering skriver:

     Du får fota och publicera bilder hur du vill sålänge bilderna inte kan ses som kränkande eller används i reklam syfte 🙂 annars får du göra och publicera hursom. Det med namn stämmer dock. Du får ej skriva fullt namn på folk.

     • DB skriver:

      Fotografering;
      Du skriver
      ”Du får fota och publicera bilder hur du vill sålänge bilderna inte kan ses som kränkande eller används i reklam syfte 🙂 annars får du göra och publicera hursom. Det med namn stämmer dock. Du får ej skriva fullt namn på folk”

      Man ska alltid ta i beaktning personuppgiftslagen, den gäller all form av personlig integritet och inte bara fullständigt namn.
      I fallet som beskrivs här skulle jag i allra högsta grad kalla det kränkande mot personen i fråga och brott mot personuppgiftslagen.
      Man får alltså inte fotografera, publicera och ge antydning om vilka personerna i bilden kan vara.

   • Linda skriver:

    Hur tänkte du nu :-/

   • Lena skriver:

    Du Koffe vet nog inte något om vad du snackar om så då ska man vara tyst. Har haft 3 st AmStaffar, så jag vet! Ge fan i att dra ner en ras som du inte ens vet ett skit om eller har erfarenhet av att umgås med. Dom är underbara, sociala och vänliga. Som älskar människor som barn och andra djur. Med rätt ägare, inga problem och det gäller väl alla raser!? Eller hur? Med din kommentar visar du bara okunskap så var tyst nästa gång.

   • Sanna Ålund skriver:

    Tappade din mamma dig på huvudet när du var liten? Du är ju helt galet blåst!
    Du har noll kunskap om hundar! Min hund har haft en amstafftik som sin allra bästa vän. De var otroliga. Hon har lekt med många andra. Hon har även blivit attackerad. Så är det mellan alla hundraser. Min är en fralla och är fysiskt i underläge. Men älskar rasen amstaff. Vad fan är det för djävla idé att attackera en hel hundras???

   • Amanda skriver:

    Jag blir så förbannad när du skriver att en viss hundras ej borde finnas.. amstaff är den mest ärligaste och trognaste ras som finns, Så familjevänlig m.m. Det är synd att di bara har träffat dåliga exemplar för de flesta är helt underbara!

   • Micke skriver:

    Skriver som många andra och det finns inte någon dålig ras what so ever , däremot finns det bra och DÅLIGA ägare hur en hund beter sig ber alltid på ägaren ( undantar ägare som fått ta över en misskött hund , men då är det förra ägaren som har misskött sig )

  • Mirella skriver:

   Kunde ju dock tycka att du skulle gå fram till en skärrad hundägare som din hund jagat och prata om händelsen och se till att dennes hund mår bra. Det är något en bra hundägare gör. Bryr sig!
   Mirella
   http://Www.livetmedhund.se

  • Annica Englund skriver:

   Hej Tony!
   Även om din hund är en valp så är den mycket större än min och hade kunnat gjort mycket skada. Så tacka gud för att inte det hände.

   Som jag skrev, jag var förbannad och det som gjorde mig mest irriterad var att du inte ens kopplade din hund och kom bort för att fråga hur allt gick. Jag satt kvar en stund för att smälta händelsen men du satt kvar med din hund och sedan lät den springa fritt igen och då kände jag att det inte var säkert för min hund att vara där.

   Fast det var ju det som hände, din hund flög på min. Då är det ju något som inte stämmer, min hund backade så fort alla andra hundar kom fram och höll sig till mig för det är det jag har lärt henne. Men så fort hon gick en bit ifrån så sprang din hund och manglade över henne.

   Du vet att detta är mitt jobb!? Jag skriver vad som händer i min vardag och tyvärr(!!!!) så var detta en del av den igår och det suger.

   • Malin skriver:

    Hej Annica.
    Mycket tragiskt med din hund.
    Den andra hunden ville imget illa men när din sa ifrån så svarade den andra hunden tillbaka och slagsmålet bröt ut.
    Det är inte alltid ägaren till hundens fel utan det kan även vara dig och din hund.
    Nu menar jag inget illa så missförstå mig rätt.
    Jag har två jakthundar ena älskar alla och är hur underbar som helst, MEN då hon är för på när hon ska hälsa och är en skarp ras så kan hon inte ta en tillsägelse utan om en hund markerar så blir hon flyförbannad och svarar tillbaka och bråk bryter ut. (Vi jobbar på vårt problem men folk bara släpper fram sina hundar på promenaden till henne för att hon ser ut som en border collie när hon egentligen är en karelsk björnhund)
    När bråk bryter ut så är det oftast osäkra hundar eller en osäket ägare.
    Sen så har jag en lugn fågelhund som alla småhundar hatar. Jag vet inte hur många gånger jag plickat bort hundar som suttit i halsen på han och skakat medan han bara står där och väntar på att jag ska komma till undsättning.
    Men oavsett så kanske man borde tänka lite extra på om man har en hund som är väldigt på att man håller koll och kanske inte släpper den i en rastgård med många andra hundar.
    När man gör det så ska man ju gå en sväng med sin hund i koppel så den får bekanta sig med dom andra innan man släpper lös dom.
    Hoppas att era båda hundar mår bra efter gnabbet med varandra och att ingen av er eller hundarna har men efter detta nu.
    Ha en fortsatt bra dag.

  • Sussie skriver:

   Conny, lite sent svar men jag har också råkat ut för din *lekfulla valp* som du inte har det minsta pli på, dessutom tror du att du kan allt om hundar! Så ung är den inte och det finns andra aggressiva hundar i just den rastgården så varför tar du dit en valp?

   Så synd för rastgården är toppen med många träningsaktiviteter för hundarna men eftersom alla ägare envisas med att sitta på bänkarna, stå i en grupp och pladdra och inte har koll på sina jyckar så händer det dagligen olyckor där. En äldre kvinna blev omkullknuffad och skadad av en rätt burdus hund som dessutom skakade henne i jackan när hon låg på marken, den hundägaren lyckades få tag i sin hund men gick bara därifrån. Kvinnan fick hjälp till en vårdcentral i närheten.

   Som sagt, trist och jag går inte dit mer men den ska ju ändå rivas, finns trevligare ställen som tur är. Rålambshovsparken har en stor fin rastgård där jag numera nästan vistas dagligen och där engagerar sig ägarna mer. Kan vara att vi som bor i stan måste ha mer pli på våra hundar då det är rätt mycket folk och hundar i rörelse på liten yta. Men det är ju trevligt att se lite andra rastgårdar, möta andra hundar och ägare men inte i Årsta tyvärr. Inget jag rekommenderar.

 • Mikaela skriver:

  Ganska närs dig – I Björkhagen, vid utegymmet o en bit in, finns en jättelugn hundgård!

 • Mikaela skriver:

  Jobbigt! Tyvärr har inte alla koll på sina hundar, å andra sidan är de djur och ibland reagerar de inte alltid som de brukar. Att säga att det är rasens fel som Koffe tycker jag är fel, statistik visar att chihuahua och och golden är de hundar som biter flest människor per år, men det kommer aldrig upp i media eftersom det är snälla hundar…

 • Lisa skriver:

  Det finns så många hundar som är rädda för valpar för att dom är små och oberäkneliga (vilket såklart är helt normalt), min hund gillar inte valpar pga det och blir alltid nervös och osäker om en valp kommer mot henne och är lös. Tycker inte du gjort nåt fel men det kan vara värt att tänka på då andra vuxna hundar kanske är vana vid andra hundar men inte valpar för att dom aldrig är runt dom, och alla ägare har tyvärr inte koll på det.

 • Anna Gulltoffs skriver:

  Åh vad tråkigt när sådant händer. . Tur att allt gick bra…Hundar tänker ju inte som vi människor och man måste vara på sin vakt. Älskar hundar och alla djur…Dem ger oss kärlek och glädje. Vi tar hand om dem och vakar som änglar över dem….😘

 • Frida skriver:

  Vilket stolpskott. Min lille pomme blev attackerad av en rottis, som slet sig. Så kan ägarna med o säga att hunden inte är ”hundaggresiv” verkar som att dessa hundägare inte har något självinsikt?
  Man leker inte när den lilla hunden skriker för sitt liv och den stora hugger.
  Usch, jag känner för dig!!

 • Mirella skriver:

  Spelar ingen roll vilken ras det är. Min raring har blivit ”attackerad” av terrier, huskey och whipet medan grannens ”kamp hund” är den raraste jag råkat på. Tråkigt när det händer men det är vanligt att hundar inte kommer överens. Man leker olika helt enkelt. Ägarnas jobb är att se till att sina hundar leker med rätt hund. Hoppas din raring mår bättre snart. Kram Mirella
  http://Www.livetmedhund.se

 • Maja skriver:

  Min lilla juck russel blev också attackerad av en stor amstaff, hon blev biten i munnen & runt nosen så hon fick en spricka i munnen å de spruta blod, hade man inte fått isär hundarna där hade de gått jävligt illa, usch aldrig fått sån panik! Glömmer aldrig hennes rädsla henne 😓

  • KC skriver:

   Mitt problem är tvärtom, jag har en amstaff som är livrädd för grannens jackrussel tik. Ser han henne i trappan och hör henne skälla springer han ner i källaren till hon har gått ut.

 • Hejhej skriver:

  Åh vad hemskt! Tråkigt att det blev sådär. Man blir så skärrad. Min lilla älskling blev attackerad av en annan hund (min var kopplad och den andra var lös), och hon gick bort av skadorna. Bland det värsta jag varit med om.
  Polisanmälde händelsen men anmälan lades ner. Tänkte också på att nästa gång kan det vara ett barn.

 • Emily skriver:

  Jag skulle personligen aldrig någonsin släppa min hund inen rastgård där det finns andra okända, lösa hundar. Hundar är hundar och ALDRIG pålitliga till 100%

 • Mathilda skriver:

  Gud vad traumatiskt! Förstår att du är ur gängorna pga detta.
  Gå till en mysig rastgård med små söta hundar istället som nån tipsade om.
  Och till Tony med amstaffen. Ta ansvar för dig själv och din hund!!!

 • Camilla skriver:

  Som ansvarig hundägare släpper man inte in sin hund till okända hundar. Det är så dumt då klockorna stannar. Själv avstår jag hundrastgård. Av just den anledningen.

 • S skriver:

  Varför släppte du ens in din hund i en rastgård med andra hundar utan att fråga först?

 • Jennifer skriver:

  Nu vill jag inte va sån men man knallar väl inte bara in i en hundgård utan att fråga ? Bäddat för katastrof.
  Sen har jag en reaktiv hund efter han blev attackerad och jag har lika mycket rätt att ha honom i en hundgård.

 • Nova skriver:

  Ett tips är att du frågar om det är okej för de som redan är inne på hundrastgården innan du går in dit, och sedan även låter hunden hälsa medan den är kopplad innan du släpper lös den.

  Mvh

  • Amanda skriver:

   Aldrig låta hunden hälsa med koppel på! Vissa hundar vaktar sin ägare när de är kopplade. Med min hade det blivit riktigt dåligt t.ex.

 • Åsa skriver:

  Hejsan!
  Förstår att det var en väldigt traumatisk händelse för dig! Man mår dåligt när ens hund gör det!
  Men jag har några funderingar. Amstaffen ifråga sprang innan och lekte med andra hundar i rastgården utan problem. Alltså kan vi dra slutsatsen att den inte är hundaggresiv och helt klart hade något där att göra.
  Problemen dök upp när du släpper in din lilla hund till dem större. Hur tordes du släppa in en liten hund bland alla stora? Jag hade aldrig vågat det. Inte ens om jag personligen känt alla hundarna. Stora hundar som busar lös kan skada en mindre utan att det är meningen. En olycka händer så lätt!
  Nu hör jag visserligen till dem som inte tycker om rastgårdar. Men jag förstår att inte alla kan bo som mig så de kan behövas. Men jag hade aldrig vågat spela med min hunds liv i denna situation!
  Och det oavsett raser! Liten hund-stora hundar blir alltid stora risker!
  Och om något händer blir den lilla alltid förloraren. Som ägare till en liten hund måste man försvara sin hund genom att inte utsätta den för självklara faror! Det är i alla fall min åsikt!
  Sedan kan det hända saker som är utanför ens egna kontroll som ägare.
  Men detta var inte en sådan situation enligt ditt inlägg!
  Ägaren tog sin hund och du tog din. Bra där! Men hade det verkligen blivit bättre om den andra ägaren kopplat hunden och kommit bort till er där ni satt? Jag tror det bästa var att hans hund fick fortsätta leka med de andra hundarna som innan och ni fick gå pt sidan. Om han kommit bort till er med sin hund hade du nog inte blivit så glad då heller! Och om killen var ensam i rastgården med sin hund så hade han varit tvungen att ta med sig sin hund till er. Kanske försökte han hålla sig borta för att du skulle slippa konfronteras med hans hund igen? Ja, jag vet inte. Men jag vet att jag i din situation inte velat ha fram den hunden till min igen! Men än en gång! Detta är bara mina åsikter i det hela! Allt är inte vitt och svart i hundägarkretsar. Och jag tror inte mer på att de som köper amstaff gör det för att vara cool än att de som köper vavvor för att gå med dem i väska, eller att bostonägare skulle tro sig vara förmer än andra och schäfer ägare är aggressiva och rottisägare är bråkstakar. Men det finns fördomar om alla raser. Och jag försöker vara fördomsfri!

  Hoppas ni återhämtar er! Försök att släppa detta! För det har hunden gjort om du gjort det!

 • Linda skriver:

  Hej på er alla!
  Jag hittade hit pga Facebook och såg att det blev en stor sak av det. Jag har stor erfarenhet kring hundar och dess beteende och tänker lägga min bild av det som är beskrivet. Nu var jag INTE med och såg händelsen själv, så detta är en tolkning av vad som skrivits över nätet från båda håll!

  Ni hade båda unga hundar (valpar) och dessa har ju inte ett regelrätt beteende än om hur man för sig och reagerar på andra hundars olika beteenden.
  Jag tror att den lilla hunden de sa blev attackerad var osäker och lite försiktig i sitt sätt, och att amstaffen var mer framåt vilket gjorde henne rädd. Och i och med att hon blev rädd och sprang så for amstaffen efter, förmodligen nyfiken och lite triggad av hur den lilla hunden reagerade. I paniken så gjorde säkert lilla hunden ett utfall som ”försvar” för att den var så rädd och det blev det som gjorde att det blev ”bråk”…. händelsen är inte unik och har man en försiktig och lite osäker hund så är det inte helt ovanligt att andra kan reagera på det sättet som amstaffen gjorde. Detta var ju bara sorgligt att det hände, och jag hoppas att lilla hunden inte blir rädd för stora hundar i framtiden. Men med träning kommer det att lösa om så blev fallet. Viktigt att veta är att olika hundar (raser) leker på olika sätt, vissa väldigt hårt, andra mer försiktigt osv. Och det måste man lära sig att veta vilken typ av lek min hund leker. Sen måste man vara uppmärksam på vad gör min hund och hur reagerar hunden den ”leker” med. Ingen av era hundar gjorde något konstigt utan det blev bara ”fel” och sånt kan hända även den bästa! Jag hoppas allt löser sig för er.

 • Lina skriver:

  Hejsan, jag förstår att du som liten hundägare är orolig när en stor hund närmar sig, i detta fall närmar sig klumpigt. Jag har några funderingar:
  1. Vad jag uppfattade det som så sa din lilla hund ifrån vilket skapade osämja, antagligen för att de som var där först redan valt rangordning i flocken.
  2. Frågade du om det var okej att gå in? Om inte, så ligger ansvaret lite på dig. Man frågar alltid.
  3. Amstaffen har precis som boxer ett klumpigt sätt att leka på, de brottas och knuffas, och i detta fall antar jag att din blev knuffad, därav smutsig.
  4. Hade amstaffen varit ilsken på riktigt, hade din hund inte levt, för det krävs inte mycket för att en stor hund ska skada en liten hund, och jag förstod i din text att din hund inte fick någon skada, vilket då betyder att amstaffen inte ens bet din hund, utan den lekte och förmodligen skapa rangordning.

  Hoppas du kommer över detta och lär dig mer om andra hundraser än din egen.

  • Annica Englund skriver:

   1. Hon skrek snarare än sa ifrån när den andra hunden låg på henne.
   2 Jag pratade med tjejen som hade hundarna som jag mötte i grinden, det är en ganska stor gård så jag hann inte ens träffa alla innan jag gick.
   2. Hon blev smutsig för att den andra låg på henne och skällde medan hon låg på rygg och skrek.
   4. Om hundarna reser ragg så är det inte att leka!

   • Sophie skriver:

    4. Att resa ragg är en känsla. En hund kan resa ragg när den är nyfiken.

    • Emma skriver:

     Bara så att du vet- att resa ragg betyder inte bara aggressivitet. Min hund reser ofta ragg vid bus, helt enkelt för att hon blir så extremt glad och exalterad så hon spänner hela kroppen och studsar därför omkring med ragg. Hon har aldrig flugit på en annan hund, utan som sagt, när jag ser att hon busar (t.ex. blir jagad) så kan hennes ragg åka upp omedvetet.

     Dessutom- du hann inte prata med alla ägare i rastgården? Du hann inte fråga alla vad de har för hundar och om du får komma in med din hund? Då går man inte in. Ansvaret ligger på en själv. Går jag in med min hund i en rastgård utan att fråga hundägarna först så kan vad som helst hända. Och jag har då ansvaret för min hund. Frågar jag innan jag går in kanske nån hundägare hade sagt t.ex. ”Har du en tik? För min hund går inte ihop med tikar! Kan du vänta 5 minuter så plockar vi ihop och går snart?” och då vet jag ju det. Då vet jag att det borde gå bra att släppa in min hund till resten av hundarna som är kvar.

     Men oavsett om hundägarna i rastgården säger ”Det är bara komma in! Hundarna är snälla som lamm!” så ska man ALLTID vara beredd på att vad som helst kan hända i en rastgård. Man kan inte lita på någon hund till 100%. Både min hund och din hund kan göra något oväntat

   • johanna skriver:

    Atthunden reser ragg är inte pga aggressivitet, läs på lite.. Min vovve reser ragg när han leker, är nyfiken, ja t.om när vi får besök av övrig familj som han bokstavligen älskar. Ragg kan bero på flera olika saker, men att påstå att det endast förekommer vid aggressivitet är idioti.. Du släppte in din hund i en rastgård bland flera hundar, när hundar leker kan det se ut på många olika vis, det får du som ägare vara beredd på.

    Vår hund leker med en valp på 5 månader, de både reser ragg, buffar, hoppar på varandra och t.om morrar ibland. Herregud, de kanske har ihjäl varandra.. Morrandet måste ju betyda att de är aggressiva. (Ironi) fniss.

    Btw så reser min hund nästan alltid ragg när han träffar sina hundvänner. – För han blir så otroligt glad och lycklig.

    Att hunden ställer sig över din behöver inte ha med aggressivitet att göra, det kan vara ett sätt att ”göra upp” men behöver inte alls ha något aggressivt inblandat.

    Har hunden dessutom aldrig träffat din hund så är det vanligt att det blir på det här viset. Är din hund så osäker och rädd så bör du nog tänka 2-3 gånger till innan du släpper din hund.

    En hund kan resa ragg för allt möjligt, såsom upphetsning, glädje, nyfikenhet, osäkerhet, ibland aggression. Men du behöver läsa på om hundens kroppsspråk. 🙂

 • Ida skriver:

  Du blev bervös efter de två stora hundarna sprang fram, och DU REAGERADE starkt på det vilket din hund med gjorde…. DU försökte behålla ditt lugn med din hund i koppel, men din hund såg rakt igenom detta och blev nervös redan vid denstora hundarnas framfart… Hela situationen var laddad redan därifrån och du var laddad. Spelar ingen som helst roll att det var en Amstaff nej. Att det var en valp, ja. För nyfikenhetens skull, att den var lös, ja troligtvis eftersom den inte kände ägarens närhet och lugn, och den var självsäker och ville leka. DIN hund däremot kände troligen av din stress att ”nu kommer den kanske bita” och reagerad därefter, vilket gjorde den andra hunden osäker och reagerade i försvar. Ägaren hade kanske hunden lös för han lita på att hon var snäll, men en nervös ägare gör en hund i koppel nervös… och det slutar ofta med hundgnabb…

  Lyfta upp en hund är inte bra, men det kan ibland vara det enda som funkar. Själv tar jag tag i bakdelen och drar min hund nedåt insittande position när det händer, och väser åt henne för hon vet bättre, hon är en tioårig Fransk Bulldog. Hon sätter gärna nervösa hundar i koppel på plats, eftersom ägaren gör hunden nervös och den då kan morra och göra utfall för den är osäker men lösa hundar går hur bra som helst. Och efter hon visat sig störst bäst och vackrast får hon iallafall nosa på dem och leka med dem. Men har jag henne i koppel får jag inte vara osäker själv bland andra lösa hundar för då smäller det garanterat, hon ser osäkerheten på mig direkt.

  Så ingen av hundarna gjorde fel, men båda ägarna hanterade detta väldigt nybörjaraktigt.

  • Lena skriver:

   Tummen upp för det svaret. Hunden speglar sig själv i ägaren och dess beteende/kroppsspråk. Dom känner ju av oss då vi stelnar till och blir osäkra, rädda och beter sig därefter.

 • Tm skriver:

  Hej har själv en amstaff/pitbull blandning som jag fick som ompacerings hund som älskar allt o alla verkligen så kör upp nått där solen inte lyser om att alla så kallade kamphundar är farliga läs o lär och gör om och gör rätt!!

 • Sophie skriver:

  Varför skulle han ”riva i” åt sin hund? Och ”visa vem som bestämmer”? Dominans existerar inte mellan raser så att skrika på sin hund vilket skrämmer den ger ingenting positivt.

  Förstår heller inte varför du anser att han skulle lämnat rastgården? Hunden funkade ju bra med de andra hundarna?

 • Maria Hovman skriver:

  Jag tänker gå in och försvara Annica i detta då jag själv var på plats och såg allting.

  Precis innan Annica kom så hade Amstaffen gjort samma sak mot två andra hundar. Hennes hund var tätt intill henne hela tiden och precis som Annica kommenterade så är gården rätt stor och vi var 7-10 personer med våra hundar och vi alla stod utspridda, det är inte så lätt kanske då att gå in med sin hund och kolla läget med alla.
  Det var fler valpar i gården men dom höll sig en bit ifrån de större hundarna och för att ta sig dit var man tvungen att passera dom stora. Nu vet jag inte om Annica var på väg just dit med sin hund men hon hann inte långt innan amstaffen kom rusandes. Hennes hund lade sig på rygg som hundar gör när de visar att de är underlägsna men den andra hunden bara pucklade på och det var så som den lilla hunden började låta och försöka springa iväg men då var amstaffen efter och hade ragg.

  Jag tyckte också i den här situationen att ägaren av amstaffen borde satt koppel på sin hund eller gått därifrån eftersom detta hände även innan. Jag var påväg bort mot Annica när jag såg att hon satt sig på en bänk för att kontrollera sin hund men sedan gick hon ut från gården så jag hann aldrig kolla hur det gick. Men som tur var gick allt bra och jag förstår som många säger att hade amstaffen velat göra illa den lilla hunden så hade den kunnat göra det, men å andra sidan så var det också en valp men hade ragg och var aggressiv.

  Så Annica, du gjorde allt rätt. Lyssna inte på de som tror sig veta allt för jag såg som sagt hela situationen och du kunde inte gjort det bättre. Men för att vara på säkra sidan så gå till de rastgårdarna där de mindre hundarna finns. Lycka till med din lilla kamrat och jag hoppas att den lilla inte nu blir rädd för större hundar.

  Vänligaste hälsningar Maria (hon med flatcoated retrievern)

 • ann skriver:

  Vem är det som ljuger??
  Nu är det en till som var där som såg hela händelsen. ( förutom Tony)

  • Sussie skriver:

   Ann, tror inte att Tony ljuger utan han uppfattade nog det hela så för han vet bäst och hans hund får göra som den vill. Men så är han är inte ett föredöme som hundägare direkt, han fixar nog inte att läsa vare sig sin hunds eller andra hundars signaler. Jag var inte där då eftersom jag slutat gå dit bl.a. p.g.a. hans hund. Ändå har jag en vuxen rottis och när hon viker undan av rädsla för en *valp* så är det något snett, helt klart! Och samma som med Annica, jag fick lämna rastgården. Jag vill inte utsätta min hund för instabila jyckar och ägare. Ingen vågar säga till honom, ingen bryr sig osv.

   Absolut inte amstaffens fel, den är ouppfostrad och banne mig ingen liten valp utan en unghund. Killen borde gå kurser och dessutom vara lite ödmjuk. Blir någon rädd för hans hund, misstolkar eller what ever så betyder det inte att han ska gå i försvar utan han borde prata med den skärrade ägaren på ett normalt sätt och det gör inte han!

   Dessutom som jag redan skrivit står eller sitter dom flesta ägarna i klungor utan koll på sina jyckar, när jag har varit där har det varit minst 10 hundar och fler kom – ingen frågade om det gick bra att gå in. Varför ska man det? I en rastgård förutsätter man att hundarna kan samsas eller iaf att ägarna har koll och det är inte banne mig ingen som har det just i den rastgården.

 • Malin skriver:

  Usch låter inte alls kul det som hände. Dock tycker jag faktiskt att Stitch är för liten för att släppas in en hundrastgård. Jag personligen skulle inte ens gå till hundrastgård – finns inte på kartan. Man får ha lösa hundar i en hundrastgård och att lita på att alla ägare sköter sin hund eller har uppfostran den väl går inte tyvärr. Jag tänker alltid på säkerheten när det kommer till min hund, jag tar ofta bilen dit jag vet att det är mindre folk som rastar sina hundar. Sen är jag väldigt uppmärksam i alla lägen när det är andra hundar.

  Du tar en STOR risk om du går in en hundrastgård, så är det bara. Så det är lite ditt fel också. Tyvärr!

  Tråkigt upplevelse men är glad att Stitch inte blev skadad, lilla sötnöten. Det kanske var en lärdom på ett sätt. Hundar är hundar, och alla ägaren har inte respekt för sin omgivning. Och som sagt, jag håller mig borta helt från hundrastgårdar. För rädd om min lilla hund.

 • Felicia skriver:

  Nu var ju inte jag där men jag förstår dig. Och man blir så himla rädd när ens hundvalp blir ”attackerad” på det där viset. Och arg. Men sen har man plötsligt varit hundägare ett par år och vet att allt inte är svart eller vitt. Man lär sig läsa hundars kroppsspråk osv. Det är lätt att tro att man är bäst på hund när man har en hundvalp (been there). Och visst, han kanske borde ha gått fram och bett om ursäkt men han blev säkert också skärrad. Och jag kan lova dig, detta var inte första gången din hund hamnar i ”bråk”, lite bufflande mellan hundarna kommer hända massor med fler gånger. Och det kommer din hund att lära sig av också 🙂 Men jag hade aldrig släppt in min hund i en rastgård med okända hundar. Det finns ingen anledning för hundar att socialisera med andra hundar än eventuell ”flock” och hundar man känner eller känner dess husse/matte. Hundrastgårdar är toppen men i Stockholm är de tyvärr oftast alldeles för crowded. Jag har nyligen flyttat till en mindre stad och hamnat nära en rastgård. Här får man inte släppa in hunden innan man frågat de som är där inne och jag skulle aldrig låta min hund springa runt därinne med okända hundar. Speciellt inte när hunden är en valp. Så jag förstår att du är rädd (det hade jag också blivit i din situation) men det är inte säkert att du läste av situationen helt rätt. Lycka till i ditt hundägande! Han är jättesöt!

 • Ingrid skriver:

  Vill bara uppmärksamma dig om att personen i frågan som äger amstafen hänger ut dig totalt på fb. Tycker det är fel och har även sagt detta till honom. Du nämer inga namn inget. Medans han lagt ut din vertion av händelsen du skriver här om. Och får en massa medhåll av andra med samma ras/raser.
  Alla händelser har två sidor. Jag personligen skulle aldrig våga släppa mina små i en rastgård med okända stora hundar. Men det ger inte amstafen rätt att hugga efter din lilla. Men att hänga ut någon som han gjort är väldigt fult gjort.

 • Jennifer skriver:

  De ja tycker är konstigt med din lilla historia är- Konstigt att hunden inte gjorde något med hundar innan eller efter? De kanske va din lilla som va problemet?

 • Frida skriver:

  Hej! Jag förstår HELT din frustration för jag har själv varit med om samma sak med min lilla hund i en hundgård. Jag har uteslutit kontakt med andra hundar i hundgård helt för båda mina hundar. Det största problemet med hundgårdar är vi människor. Hundar har inte något behov av socialt umgänge med andra hundar på det sättet vi tror utan det är flockdjur som vill ha ett nära och tryggt umgänge. Jag menar absolut inte att man ska utesluta kontakt med andra hundar helt utan mitt tips är att ha några kompisar till lilla Stitch som hon tycker om och känner sig trygg med, speciellt efter denna händelse då hon kan ha blivit skrämd. Hundar i hundgård leker på olika sätt och vissa är bättre/sämre på att kommunicera. Vissa raser kräver mer avstånd än andra och det blir lätt krockar i beteendet. Precis som oss människor är hundar individer där vissa är påfusiga och andra blyga, vissa är kaxiga och vissa lite mer försiktiga. Sen kan det även vara så att de hundarna som var i hundgården redan kände varandra och kan då redan vara i ”flock” och när då Stitch kom in kan det ha varit frågan om ”inkräktande på revir”. Om Stitch blivit tillräckligt skrämd av händelsen så kan det bli en turn around i hennes huvud nästa gång hon släpps in i en hundgård då hon minns vad som hände sist och då kan hon göra utfall mot främmande hundar även fast hon absolut inte är aggressiv normalt sätt. Min erfarenhet av hundgårdar är bara dålig och jag skulle knte rekommendera min värsta fiende att släpps sin hund i en hundgård. Ta hand om lilla tjejen som btw är huuuur vacker som helst! Syns från långa vägar att hon kan komma långt! Kram Frida

 • Elin skriver:

  Förstår att detta måste varit en väldigt jobbig situation, men jag hoppas även att du tar till lite av vad de andra skrivit. Kanske läsa igenom när känslan lagt sig.
  Sådant är alltid väldigt skrämmande, men jag tycker inte att det verkar som att den andra hunden faktiskt
  ”ville göra skada”. När min hund va valp så kunde hon skrika för minsta lilla ifall hon var rädd. Hundar kan ibland bli lite ”överdramatiska” (vet inte hur jag skall förklara det på annat sätt).

  Sen tycker jag dock inte om det du skrev om att han skulle bestraffa hunden. Man kan ha en fast men vänlig hand med hundar. Inte vara hårdhänt för att trycka ner hunden. Det gör man bara inte. Att den andra hunden kan behöva lite mer träning och mognad är en sak, men att uppmana någon till att bestraffa sin hund på det sättet är så galet fel.

  Glad att allting gick bra med Stitch, och jag hoppas inte att det sätter några spår i henne. Kul med valpkursen, så hon fortfarande umgås med andra fina hundar och inte blir rädd 🙂

 • Marina skriver:

  Innan man hår in till en rastgård med andra lekande h
  undar ska man prata med de andra hundägarna först. Att dessutom bära in sin hund och sen släppa ner den är inte smart. Redan där ömkar du hunden och gör den osäker. Låt hunden själv bestämma om den ska in eller inte.

  Sen bör man inte bara släppa in sin hund in till större lekande hundar som man dessutom inte känner. Man pratar alltid med hundägarna och alla hundar bör vara lugna och sansade när de setts ihop.

 • Jessika skriver:

  Fyfan 🙁
  Vid Rosersbergs slott ligger en helt underbart fin hundgård på ca 15.000 kvm, supervackert och jag har bara träffat snälla hundar där. Området är en inhägnad äng, med en traktoruppkörd stig runt om som matte och husse kan gå på och hundarna kan springa och springa… Vid entrén finns ett picknick bord, vattenhink och kran med färskvatten.

  I slottet finns ett café där hundar får vara på terrassen.

  Kan varmt rekommendera Rosersbergs slott för hundar som vill springa fritt.

 • camilla skriver:

  Usch sånt är aldrig kul 🙁 Kan tipsa om en jättebra sak som vi själva skaffade efter att vår lilla pudelkille blev attackerad av en större hund, det heter http://www.dogdefense.se och är en försvarsspray mot hundar, utan att skada dem. Den fungerar även om man själv skulle bli biten/attackerad. Bra att ha <3

  • camilla skriver:

   kan tillägga att tanken med sprayen är att man ska kunna ha den till hands för att avstyra om det skulle ske något allvarligt, t.ex en aggressiv hundattack, hundslagsmål med bett eller om man själv blir biten osv (så att andra inte missförstår)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.