Att leverera som DJ

Som DJ ska man ju ha lite olika pressbilder, en presentation, ja men ett helt presskit som ska berätta vem du är som DJ. Och jag ville ha något som var så jag. Jag kommer ju från Norrland, är uppvuxen med skog runtomkring mig så jag ville ha en bild som på något sätt fick in den känslan. Tyckte att det blev rätt bra ändå! 😀

Hörni just nu är min tvätt igång samtidigt som jag ska tänka om lite när det kommer till låtar för mina warm ups i helgen. Jag ska ju göra två olika warm ups och det går heller inte att köra samma typer av låtar eftersom spelningen på fredag är på V och då ska jag värma upp för en annan DJ, Roxy. Hon kommer säkert spela några hits och då är det viktigt att jag inte har några av låtarna som hon kommer att köra. Så jag safear ganska mycket och vill göra det så bra som möjligt för henne och att alla på klubben är taggade och igång när hon väl kliver på.

Sedan på lördag när jag har min spelning på Domino i Nyköping så är det inför Peg Parnevik. Det är fortfarande ett warm up set men här kan jag spela nästan vilka låtar jag vill eftersom hon själv kommer att framföra sina egna låtar. Och då kan det vara allt inom house, Hip Hop / RnB, techno, gamla godingar, hits ja ni fattar. Det blir väldigt brett, men som sagt, fortfarande ett warm up set där jag ska se till att människorna på klubben dansar, festar och är redo när Peg kliver på.

Mitt mål just är ju verkligen att bli en sådan bra warm up som möjligt, att de som kliver på efter mig ska känna ”fan vad bra du värmde upp publiken”. Det är nog svårare än man tror men jag tänker lite såhär att ska nu Roxy kliva på efter mig, hon spelar ju house, då måste väl de som är på stället gilla just det? Vi får se vad folket går igång på. 😉

Det är ju en sak att vara DJ på en klubb, där man spelar för att underhålla dom som är där och se till att dom har en fett kul kväll och dansar hela natten lång. Sedan när man väl har sitt namn och folk vet vad man vanligtvis spelar då är det ju en annan femma. Då går ju folk för att höra det som du representerar. Men det är en lång resa jag har framför mig. Jag har satt upp mitt mål och sedan har jag delmål efter resans gång som jag måste se till att bocka av innan jag tar mig vidare.

Nu ska jag göra klart mitt här hemma, imorgon kommer min mamma till mig och hon fyller även år idag. Pratade precis med henne och som jag längtar till hon kommer! Och sedan på fredag ska vi hämta min lillasyster på flygplatsen så vi tre kommer att hänga den här helgen. Senast det bara var vi tre var när vi åkte utomlands tillsammans för 11 år sedan. Det var en sådan rolig och mysig resa så jag har verkligen sett fram emot att få ha en tjejhelg med dom!

4 reaktioner på “Att leverera som DJ”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.