Årets Nätängel

Foto: Rojas Studio

God förmiddag!
Meditationsmusiken är på i bakgrunden och jag känner mig så avslappnad. Visste ni att hjärnan aldrig riktigt slappnar av, inte ens när vi sover. Då jobbar den aktivt med att bearbeta det som vi vart med om under dagen eller tidigare och den är ju också igång när vi drömmer. Med genom meditation kan vi få den att slappna av på ett helt annat sätt. Nu är ju jag inte så aktiv med att slappna av medan jag lyssnar på meditationsmusik, jag sitter ju och knappar på datorn men jag känner ett mer lugn när jag jobbar och lyssnar på detta. Testa själva! 😉

Igår var det Årets nätängel och jag tycker det är så viktigt med den galan och att det uppmärksammas. Idag har mer eller mindre alla tillgång till nätet och saker och ting sprider sig så fort här, till och med hat. Det är lättare att bli utsatt idag än vad det var för några år sedan då man bara kan slänga iväg en elak kommentar anonymt på nätet till vem som helst och det är för jävligt!

När jag började jobba med sociala medier så fick jag extremt mycket hat till en början, både om hur jag såg ut, mina värderingar, mitt dåvarande förhållande och bara saker jag gjorde eller hade på mig. Jag jobbade konstant i uppförsbacke och jag blev alltid lika chockad och ledsen över hur människor kunde vara så elaka mot mig utan att dom ens kände mig. Jag tror inte det finns någon arbetsplats idag där det är så mycket mobbning som det är att jobba med sociala medier, och det spelar ingen roll om du väljer att jobba på nätet för du ska inte behöva ta mer skit än någon annan!

Igår när vi fick se hur företag aktivt jobbar för att motverka detta hat på nätet så blev jag så glad men samtidigt så kände jag att det ska inte ens behövas. Nätet ska vara en rolig och bra plats för alla! Efter 6,5 år med det här jobbet som jag har så har jag känt att det senaste året har min plattform vart en bra arbetsmiljö för mig. Jag är otroligt glad över att det är bra stämning här, och visst kan dimpa in en tråkig kommentar då och då men efter mitt första år så lärde jag mig att hantera det. Jag blev som många andra, en gås och det bara rann av mig. Det är så enkelt för mig att trycka på blockera IP eller radera kommentar och jag är säker på att det inte alls tar lika mycket energi från mig som det tar för personen som skriver kommentaren. Och i de flesta fall så handlar det inte om att det är fel på mig utan att det är personen som väljer att vara anonym och skicka den där kommentaren som mår dåligt. Så när jag får tråkiga kommentarer så känner jag för det mesta inte ilska utan jag tycker mer synd om människan som kommenterat då hen mest troligt mår dåligt över något.

Jag vill även uppmärksamma Maya Runhagen, alltså den här bruden är 10 barre och kämpar aktivt för att nätet ska bli en bra plats för alla. Förstår ni, 10 bast!?!?! Inte ens vuxna människor idag vet hur man agerar på nätet men den här lilla flickan… alltså när hon fick ta emot pris igår under galen och öppnade sin mun… jag blev så stolt. Det var så häftigt att se en sådan liten tjej kämpa för något så fint och det gör att man får ett hopp om nästa generation!

Jag vill i alla fall hylla alla de personer och företag som aktivt kämpar för att nätet ska vara en bra plats för alla! Ni är fantastiska! Jag vill även hylla alla er som faktiskt tar er tiden att lämna fina kommentarer hos folk eller bara klickar en like, även fast det kanske låter väldigt ytligt så kan det göra en hel del för många. Sprider du kärlek så kommer du även få det åter!

1 reaktion på “Årets Nätängel”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.