Är jag varm eller kall?

När jag arbetade på Parelle i Östersund för några år sedan fick vi lära oss om färger, om man var en vår, sommar, höst eller vinter. På så sätt blev allt mycket lättare när man sedan valde sin makeup, hårfärg och kläder. Jag som är en vinter väljer alltid kalla färger på allt och jag ser verkligen skillnad på hur jag kommer fram mer i rätt kläder och makeup. Men för er som inte vet vad ni är eller vad ni ska ha på er tänkte jag att ni kunde få göra det här testet nedan och kanske känna er lite klokare. Det här testet visar er bara om ni är varma eller kalla men bara det kan hjälpa er mycket så lycka till! 😀

hudton
1. Titta på din underarm i dagsljus och fokusera på hudtonen och blodådrorna. Vilken nyans drar de mest åt?
A) Gul och grön
B) Rosa och blå

colors
2. Sätt på dig en gul och en blå tröja i liknande nyanser som ovan. Vilken tröja får dig att se klarare och friskare ut?
A) Gul
B) Blå

lipstick
3. Vilket av dessa läppstift ovan tycker du att du passar bäst i?
A) Orange
B) Rosa

eyes
4. Titta på ögonen ovan. Passar dina mer in på dom till vänster eller höger?
A) Vänster
B) Höger

dress
5. Du ska gå ut på en fest och ska klä upp dig, vilken av klänningarnas färg bär du helst?
A) Den beiga
B) Den gråa

 

Nå, är du varm eller kall?

 

varma hårfärger
Flest A: Du är varm. Passar bäst i plagg med en varm underton, speciellt färger som gul, orange, korall och liknande. Är det så att du ska ha ett rött läppstift och är osäker på om den är varm eller kall, jämför det med andra röda toner så kan man lätt se om stiftet är varmt eller kallt. Tänk alltid går den mer åt gult än åt blått. Hur ska de med varm ton ha håret? Välj beiga nyanser om du vill vara blond, brunetter kan ha en lätt kopparton i håret eller bara några varmare slingor.

kalla hårfärger
Flest B: Du är som jag, kall. Vi passar otroligt bra i blåa, gråa, kritvita och svarta toner. När det kommer till makeup så väljer vi sådant med en kall underton, alltså makeup som drar lite mer åt blått än åt gult. När det kommer till håret passar vi i askiga toner, platinablond, kolsvart, brunt med toner av lila eller vinrött eller bara en ren brunfärg utan några skiftningar.

 

 

Vad kom du fram till, är du varm eller kall?

9 reaktioner på “Är jag varm eller kall?”

 • Annika skriver:

  Jag är varm, gula undertorner, men även neutrala kan funka när det kommer till foundation. Dock bryr jag mig inte så mycket om det där när jag köper kläder. Älskar grått och tycker att jag passar skitbra i det. 🙂

 • L skriver:

  1) Jag tror min hudfärg lutar lite åt gula hållet. 2) Tror att jag passar bättre i den blå färgen. & hoppas det för gillar inte den gulfärgen alls. 3) Tror att jag passar både i den orange och den rosa färgen som läppstifterna har.. Skulle kunna ha båda färgerna på mina kläder 4) Min ögonfärg är mest lik blåfärgen på västra sidan, men har inte upplevt att det var en varm blåfärg, bara mörkare. 5) Tror jag skulle ha valt den beiga klänningen. 6) Min hårfärg verkar mest va lik dom kalla.
  Jag trivs oftast mer i kalla färger på kläderna

 • Paa skriver:

  Jag tror jag är mitt i mellan?

  Jag har både blå och gröna ådror, är gulblek i hyn och blir gulbrun i solen, varmhårfärg naturligt men trivs mycket bättre i silver och kalla toner.
  Eller så är jag färgblind? 😀

 • Diana skriver:

  ååååå vet fortfarande inte vad jag är hahaha kall antar jag ?? Fasen jag vet inte

 • Eleonore skriver:

  Gud vilket bra inlägg!
  Jag har seriöst i flera månader (kanske t o m år) varit så förvirrad av vilken ton jag har för alla säger olika.
  Äntligen så vet jag att jag är kall i tonen!

  Tack snälla för det här inlägget. Det var ovärderligt! <3

  Hoppas förresten att det är bättre mellan dig och Marcello nu <3
  Puss och kram!

 • M.F. skriver:

  Jeg er en mix i forhold til de overstående punkter, og det kan være så upraktisk! Jeg ser 100% langt bedre ud i kolde nuancer end varne når det kommer til tøj og hår. Jeg har dogfået af vide, at jeg er ”neutral til let varm” ift min hudtone. 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.